Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: 10 καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέεςΣε ανοιχτή εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι επιχειρηματικές ιδέες των νεοφυών σχημάτων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Στήριξης Νεανικής Επιχειρηματικότητας που υλοποιείται από το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε συνεργασία με το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Στην ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, δόθηκε βήμα στα συμμετέχοντα σχήματα να παρουσιάσουν στο κοινό τις ιδέες τους και να αξιολογηθούν από την επιτροπή αξιολόγησης, στην οποία συμμετέχουν διακεκριμένοι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου και ακαδημαϊκοί, αλλά και από τους παρευρισκόμενους με κριτήρια, όπως την καινοτομία και τη βιωσιμότητα των προτάσεων.

Το τελικό αποτέλεσμα και οι δέκα ομάδες που προκρίθηκαν στην επόμενη φάση διαμορφώθηκαν από τη συνολική βαθμολογία που προέκυψε.

Επιλέχθηκαν παρακάτω 10 επιχειρηματικές ιδέες:

Timejack: Εφαρμογή για την αποφυγή ουρών αναμονής

Περιήγηση βυθού με ημιυποβρύχιο 12 ατόμων

Ατζέντα Γάμου: Application οργάνωσης γάμου

STOMPDADDY: Σύστημα διαχείρισης εφέ ηλεκτρικής κιθάρας

Ανακύκλωση ρεύματος με εφαρμογή σε ιστό φωτισμού με φωτοβολταϊκό πάνελ

Plan B-each: Μία πρωτοβουλία για καθαρές παραλίες

Ασφαλέστερο, οικονομικότερο και πιο φιλικό προς το περιβάλλον θαλάσσιο σκι χωρίς τη χρήση σκάφους

Εγκατάσταση μελισσοκομικών σταθμών για την παρακολούθηση, τη μελέτη και την έρευνα της συμπεριφοράς των μελισσών

Arrandela: Δημιουργία οργανικών βραδινών ρούχων με υφάσματα από τεχνικές ορθής καλλιέργειας

Σύστημα – μηχανισμός καταπολέμησης της κάμπιας με ενέσιμη μέθοδο στα πεύκα, και γενικά στα κωνοφόρα δένδρα

Οι ομάδες που τις αντιπροσωπεύουν εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Υποστήριξης Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Δήμου, ώστε να λάβουν δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής. Στόχος του Προγράμματος είναι η εξέλιξη κι εμπορική αξιοποίησή των ιδεών, ούτως ώστε να δημιουργηθούν νέες επιχειρήσεις.

Την Τρίτη 13 Μαρτίου ξεκίνησε το πρώτο από τα επιχειρηματικά εργαστήρια. Η διαδικασία προβλέπεται να ολοκληρωθεί το Νοέμβριο του 2018.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος χαιρέτησε την εκδήλωση και τόνισε τη σημασία τέτοιων δράσεων οι οποίες θέτουν τις βάσεις να δημιουργηθούν νέες βιώσιμες επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Με τέτοιες ενέργειες θα μπορέσουμε να συμβάλουμε στην ανάκαμψη της οικονομίας και να ανακόψουμε τη φυγή των νέων από τη χώρα.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας. Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X