2ο Γυμνάσιο Βούλας: Επιστολή του συλλόγου γονέων για την ασφάλεια των παιδιών
Προσοχή συστήνει ο σύλλογος γονέων του 2ου Γυμνασίου Βούλας με αφορμή τη ληστεία μαθητή κοντά στο σχολείο και ενός άλλου περίεργου περιστατικού που κατήγγειλε μαθητής που επέστρεφε στο σπίτι του. 

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 2ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΟΥΛΑΣ
Βούλα, 14/03/2018

Αγαπητοί Γονείς,

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

Σας ενημερώνουμε για δύο περιστατικά που αφορούσαν την ασφάλεια των μαθητών. Το πρώτο έγινε στην υπόγεια διάβαση που βρίσκεται στη συμβολή της λεωφόρου Βουλιαγμένης με την οδό Προόδου όπου σε μεσημεριανή ώρα μαθητής υπέστη επίθεση και κλοπή του κινητού του.
Το δεύτερο αφορά την αναφορά μαθητή ότι πηγαίνοντας προς το σπίτι του στην περιοχή του Πανοράματος μετά τη λήξη των μαθημάτων, τον ακολούθησε μαύρο τζιπ μάρκας Wrangler με φιμέ τζάμια και κόκκινες πινακίδες. Ήδη έγινε καταγγελία από τους γονείς του μαθητή στο Αστυνομικό τμήμα.
Με βάση τα ανωτέρω, εφιστούμε την αναγκαιότητα για εγρήγορση. Συστήνουμε με ψυχραιμία συζήτηση με τα παιδιά ώστε να κατανοήσουν κάποιους κανόνες προσωπικής ασφάλειας.
Επουδενί δεν χρειάζεται να εμφυτεύσουμε στα παιδιά το πνεύμα του φόβου, αλλά αυτό της εγρήγορσης και της προσοχής.
Είναι απαραίτητο τα παιδιά να αναπτύξουν με την βοήθεια μας την παρατηρητικότητα τους και την προληπτική του αντίληψη, αποφεύγοντας την ανάπτυξη φοβικών συνδρόμων.
Για παράδειγμα συστήνεται όπως τα παιδιά εφόσον πηγαίνουν περπατώντας στο σπίτι τους, να πηγαίνουν ως παρέα. Να χρησιμοποιούν πολυσύχναστους δρόμους. Να έχουν μαζί τους πάντα ένα κινητό, χαμηλής αξίας, ώστε αν διαπιστώσουν κάτι ύποπτο να σας ειδοποιήσουν άμεσα. Ποτέ δεν πρέπει να επιβιβάζονται σε άγνωστα αυτοκίνητα. Ποτέ δεν πρέπει να μιλάνε και να απαντάνε σε αγνώστους
Ποτέ να μην πιστεύουν κάποιον άγνωστο σε περίπτωση που τους πει ότι γνωρίζουν τους γονείς τους.
Πείτε τους να μένουν μακριά από ύποπτα αυτοκίνητα.
Πείτε τους να μην κρίνουν έναν άνθρωπο από την εμφάνισή του. Ακόμη και ένας καλοντυμένος μπορεί να μην έχει αγαθές προθέσεις.
Πείτε τους να κάνουν φασαρία αν κάποιος τους επιτεθεί. Πείτε τους να λένε «όχι» σε αγνώστους. Πείτε τους να μην δείχνουν ποτέ τα κλειδιά του σπιτιού που έχουν μαζί τους. Πείτε τους να εμπιστεύονται το ένστικτό τους.
Ένα βοηθητικό video μπορείτε να δείτε στο you tube (https://www.youtube.com/watch?v=cojk9A6ASvk)
Αν το συγκεκριμένο ύποπτο αυτοκίνητο πέσει στην αντίληψή σας, παρακαλούμε να ενημερώσετε άμεσα την αστυνομία.
Τέλος, υπενθυμίζουμε την αναγκαιότητα αναφοράς οποιουδήποτε παρόμοιου περιστατικού στην αστυνομία ώστε αυτή να είναι σε θέση να δρα καταλλήλως

Το ΔΣ

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας. Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.