Στη νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ οι ανάγκες του δήμου Αλίμου σε προσωπικό καθαριότητας
Στην νέα προκήρυξη διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, με την οποία θα αντιμετωπιστούν ζητήματα εκπρόθεσμων αιτημάτων των δήμων, θα συμπεριληφθούν οι ανάγκες του δήμου Αλίμου σε προσωπικό καθαριότητας.

Αυτό ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών μετά τη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης, ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης και η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ με επικεφαλής τον πρόεδρο της Νίκο Τράκα.

Δείτε το δελτίο τύπου

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018, με τον δήμαρχο Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, και την Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ – ΟΤΑ), με επικεφαλής τον Πρόεδρό της, Νίκο Τράκα.

Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η αδυναμία περαιτέρω εξέλιξης της διαδικασίας έγκρισης της τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου Αλίμου, με αποτέλεσμα ο τελευταίος, να μην υποβάλει έγκαιρα το αίτημα, ώστε να συμπεριληφθεί στην προκήρυξη διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, για την πρόσληψη τακτικού προσωπικού στον ανταποδοτικό τομέα της καθαριότητας.

Ο κ. Κονδύλης δεσμεύτηκε ότι θα προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα που προέκυψε και ακολούθως οι ανάγκες του σε προσωπικό καθαριότητας να συμπεριληφθούν στην νέα προκήρυξη διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, με την οποία θα αντιμετωπιστούν παρόμοια ζητήματα εκπρόθεσμων αιτημάτων των δήμων.

Ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι το υπουργείο Εσωτερικών θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να διασφαλίσει ότι τελικώς όλες οι ανάγκες των δήμων σε προσωπικό ανταποδοτικών υπηρεσιών, θα καλυφθούν πλήρως στη βάση των αιτημάτων τους.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Στη νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ οι ανάγκες του δήμου Αλίμου σε προσωπικό καθαριότητας

 • 12/02/2018 at 10:44 πμ
  Permalink

  Στην λογική «όλα ή τίποτα» ο Δήμαρχος Αλίμου για τον ΟΕΥ και τις προσλήψεις
  Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη και τον Δήμαρχο Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη.
  Αυτό που βγήκε από την συνάντηση ήταν να επαληθευτεί για μια ακόμη φορά η επιμονή της Δημοτικής Αρχής στον αναχρονιστικό και αναξιοκρατικό Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας(ΟΕΥ) τον οποίο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση περιφέρειας Αττικής τον έχει στείλει πίσω στο Δήμο με παρατηρήσεις, μετά την αρνητική γνωμοδότηση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.
  Στην λογική του «όλα ή τίποτα» η Δημοτική Αρχή αρνείται να κάνει δεκτή την έγκριση τροποποίησης του ΟΕΥ μόνο ως προς την δημιουργία κενών οργανικών θέσεων και αφήνει τον Δήμο εκτός της πρόβλεψης της νομοθεσίας για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με φανερό τον κίνδυνο να μείνει έξω ακόμα και από την προκήρυξη του ΑΣΕΠ που θα ακολουθήσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα την 3Κ/2018, όπου σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού, προχωράει και βρίσκεται στην διαδικασία έγκρισης από την ΠΥΣ.
  Μήπως τελικά αυτή ήταν η επιδίωξη του κ. Κονδύλη από το περασμένο καλοκαίρι, για να δικαιολογήσει την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας;
  Η μόνη λύση που δίνεται πλέον στον Δήμο Αλίμου αν η Δημοτική Αρχή επιμείνει και δεν ολοκληρώσει τάχιστα τις διαδικασίες ώστε να γίνει δεκτό το αίτημα και να συμπεριληφθεί στον επόμενο διαγωνισμό προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, είναι η σύναψη συμβάσεων ορισμένου χρόνου δίμηνης και οκτάμηνης διάρκειας που σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών οι Δήμοι μπορούν να αποστείλουν τα αιτήματα τους προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του σε προσωπικό.
  Με την κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί να είναι όλα στον αέρα, εντύπωση δημιουργούν οι πανηγυρισμοί ορισμένων που προσπαθούν να πείσουν ότι ξεπεράσαμε τον ύφαλο και πως όλα βαίνουν καλώς.
  Η παράταξη «Συνδικαλιστική Ανατροπή» Αλίμου και ο επικεφαλής της Δημήτρης Γεωργακόπουλος συνεχίζουν όπως φάνηκε και από την συνάντηση με τον Υπουργό να στηρίζουν ένθερμα την γραμμή και την εκβιαστική τακτική του Δημάρχου στα θέματα του ΟΕΥ και την σύνδεσή του με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  Ο επικεφαλής της ΣΥΝ.ΑΝ Αλίμου μάλιστα, έχοντας τις παρατηρήσεις της Αποκεντρωμένης στο φάκελό του αρνήθηκε να τις γνωστοποιήσει στο Δ.Σ. του Συλλόγου απαντώντας ότι ο Σύλλογος δεν έχει αρμοδιότητα!!!! Και βέβαια δεν ξεχνάμε την στάση του στις παρεμβάσεις του Δ.Σ. του Συλλόγου και της παράταξής μας στο Δημοτικό Συμβούλιο και στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, που καμάρωνε και διατυμπάνιζε- και συνεχίζει- πως οι προτάσεις για τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας είναι δικές του και πως οι προτάσεις του Συλλόγου είναι μίας μειοψηφίας εργαζομένων….Τότε που με το προσχηματικό «δεν βγαίνω» οικονομικά, ο ίδιος πρότεινε μόνο 34 κενές οργανικές θέσεις στην υπηρεσία της καθαριότητας, όταν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι απαριθμούν τους 73.
  Θα περιμέναμε από τον συνάδελφο Γεωργακόπουλο να μας απαντήσει πως μετά την πρόταση που είχε κάνει για 34 μόνο θέσεις, θα αντιμετωπιστεί ο περιορισμός των θέσεων ακόμα και για ορισμένου χρόνου που βάζει η εγκύκλιος του υπουργείου, γιατί καλά τα επικοινωνιακά τερτίπια μπροστά στους συναδέλφους αλλά για την ταμπακέρα θα μιλήσει;
  Ενημερώνουμε τον κύριο Δήμαρχο και την Δημοτική αρχή πως στηρίζουμε κάθε προσπάθεια διαφύλαξης του Δημόσιου χαρακτήρα όλων των υπηρεσιών του Δήμου προς όφελος του Δήμου , της τοπικής κοινωνίας και των εργαζομένων.
  Είμαστε απέναντι σε κάθε σκέψη ιδιωτικοποίησης που κάποιοι πιθανόν να έχουν στα σχέδιά τους και παρά την τρομοκρατία που επιχειρούν να επιβάλλουν θα βρουν τους εργαζόμενους απέναντι τους, όπως στις τελευταίες μαζικές κινητοποιήσεις.
  ΜΕΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ, 12-02-2018

  Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.