Νέα Σμύρνη: Κοινόχρηστα ποδήλατα και “πράσινα άλογα” (ΕΙΚΟΝΕΣ)




148.553 ευρώ κόστισαν οι τρεις σταθμοί κοινόχρηστων ποδηλάτων, στη Νέα Σμύρνη, που χρηματοδοτήθηκαν από το Πράσινο Ταμείο. Χωρίς να υπάρχουν ποδηλατόδρομοι στην πόλη, τα ποδήλατα μπήκαν στις αρχές του 2013 λειτούργησαν για μερικούς μήνες και μετά εξαφανίστηκαν. Άλλα τα έκλεψαν και άλλα τα κατέστρεψαν με αποτέλεσμα αν περάσει κάποιος σήμερα από τους σταθμούς να αντικρίσει εικόνες, σαν και αυτές που δημοσιεύει o Alex Megas:

(κείμενο και φωτογραφίες: Alex Megas)

ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΣΤΗ Ν.ΣΜΥΡΝΗ ΠΟΣΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ 148.000 ΕΥΡΩ

Οπότε περνώ μπροστά από τους 3 εγκαταλειμμένους σταθμούς ποδηλάτων χωρίς ούτε 1 ποδήλατο που σιγά σιγά αρχίζουν να καταστρέφονται είτε από ανθρώπινο χέρι είτε από τις καιρικές συνθήκες με πιάνει οργή και θλίψη, για την διαχρονική κατασπατάληση δημοσίου χρήματος ακόμη και σε αυτή την πολύχρονη πρωτοφανή οικονομική κρίση ακόμη και μπροστά στα ματια μας.
Το έργο υλοποιήθηκε περίπου στις αρχές 2013, υπολειτούργησε μερικούς μήνες , με σχεδόν ανύπαρκτη αποδοχή από τους δημότες λογικό για εμένα, από τότε δεν υπάρχουν ποδήλατα στους 3 σταθμούς ποδηλάτων.

Με ποια κριτήρια με ποια μελέτη με τι σκεπτικό τοποθετείς σύστημα κοινοχρήστων ποδήλατων χωρίς ούτε 1 μέτρο ποδηλατόδρομο?
Σε όλα τα πολιτισμένα μέρη του πλανήτη όπου υπάρχουν κοινόχρηστα ποδήλατα υπάρχει έστω και ένα στοιχειώδη δίκτυο ποδηλατόδρομων.

Δίνεις το κίνητρο σε ανθρώπους να οδηγήσουν ποδήλατο γνωρίζοντας το πόσο επικίνδυνο είναι να κυκλοφορείς με ποδήλατο σε δημόσιους δρόμους στην Ελλάδα ιδιαίτερα μίας πυκνοκατοικημένης πόλης , που οι οδηγοί μηχανοκίνητων οχημάτων έχουν πλήρη άγνοια πως να συμπεριφέρονται σε ποδηλάτες και που στις δυο πλευρές είναι ανύπαρκτη η κουλτούρα του ποδηλάτου, αυτό το γνωρίζουν οι φίλοι του ποδηλάτου πολύ καλά όπως εγώ.
Όταν προσπαθείς να εφαρμόσεις συστήματα που γίνονται στο εξωτερικό πρέπει να έχει κάνει τις απαραίτητες μελέτες,να έχεις κάνει δημόσια διαβούλευση με τους πολίτες ,να έχεις εξασφαλίσει την φύλαξη της δημόσιας περιουσίας,και πάνω από όλα να έχεις κατασκευάσει την απαραίτητη υποδομή σε αυτή την περίπτωση ποδηλατόδρομους.

Σε ένα κράτος δικαίου οι κύριοι που κάνουν αυτές τις ενέργειες θα λογοδοτούσαν στην δικαιοσύνη εκτοσ από το οικονομικό κομμάτι και για εγκληματική αμέλεια.
Θα μου πει κάποιος εδώ γίνονται σκάνδαλα εκατομμύριων σε αυτό κόλλησες και θα του πω έχω εάν προσθέσεις διαχρονικά όλα αυτά τα (μικρά-μεσαία έργα) άστοχα η σκανδαλώδη η κακής ποιότητας κλπ. από όλη την επικράτεια το νούμερο θα σε εκπλήξει,δισεκατομμύρια.

https://www.facebook.com/ppapachristopoulos/posts/10215565965679860?pnref=story.unseen-section

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.