Διασώθηκε η πύλη του “Αστέρα Βουλιαγμένης”
Μετά από παρέμβαση του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, η διοίκηση του “Αστέρα Βουλιαγμένης” ζήτησε και πήρε από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος, εξαίρεση από το πρόγραμμα κατεδαφίσεων για την κεντρική πύλη του συγκροτήματος.

Η παρέμβαση του Δημάρχου έγινε στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας που ήδη έχει ο Δήμος με την εταιρεία αφού η συγκεκριμένη πύλη αποτελεί ένα εμβληματικό τοπόσημο της περιοχής το οποίο μάλιστα έχει τιμηθεί με “High Commendation στο 1ο World Architecture Festival το 2008 στην Βαρκελώνη”, την πρώτη και μόνη ίσως τέτοια διάκριση έργου στην Ελλάδα.

Η διοίκηση του “Αστέρα” όχι μόνο ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Δημάρχου αλλά και των κατοίκων της περιοχής αλλά δεσμεύτηκε να διατηρήσει και να αναδείξει την κατασκευή ως μνημείο της σύγχρονης πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.

Ουσιαστικοί συμπαραστάτες στην παρέμβαση του Δημάρχου ήταν οι δημιουργοί του έργου, οι αρχιτέκτονες Ρένα Σακελλαρίδου και Μόρφω Παπανικολάου αλλά και η διαδυκτιακή ενημερωτική πύλη “Ecopress” η οποία μέσω του δημοσιογράφου Αργύρη Δεμερτζή ανέδειξαν το θέμα και συνέβαλαν στην τεκμηρίωση των λόγων της εξαίρεσης της πύλης από το πρόγραμμα κατεδαφίσεων.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ευχαρίστησε τη διοίκηση του “Αστέρα” για την άμεση ανταπόκριση και δήλωσε:

“Η πολιτική του Δήμου μας να στηρίζει την κάθε επένδυση η οποία, με σεβασμό στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής, θα συμβάλει στην πραγματική ανάπτυξη της πόλης μας δικαιώνεται καθώς οι επενδυτές του “Αστέρα Βουλιαγμένης” για ακόμα μία φορά έδειξαν έμπρακτα ότι είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν την τοπική κοινωνία και να συνεργάζονται με τη Δημοτική Αρχή στην κατεύθυνση του κοινού καλού.

Φωτογραφίες: Εριέττα Αττάλι

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παρέμβαση ecopress: Αυτό το αρχιτεκτονικό μνημείο αξίζει να μείνει όρθιο!

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Διασώθηκε η πύλη του “Αστέρα Βουλιαγμένης”

  • 28/02/2018 at 10:44 μμ
    Permalink

    Μέσα στο “πλαίσιο καλής συνεργασίας” ο συνδικαλιστής δήμαρχος σε αγαστή συνεργασία με την διοίκηση του Αστέρα βουλιαγμένης, και καλώς,διέσωσαν την πύλη του Αστέρα Βουλιαγμένης,δεν έπραξαν όμως το παραμικρό για τούς εκατοντάδες εργαζόμενους που αποπέμφθηκαν, για να εξασφαλίσει ο άρχοντας της πόλης την επανεκλογή του μέσω υποσχετικών “μνημονίων συνεργασίας “στούς χιλιάδες “ανέργους” της Βουλιαγμένης. Οι υπηρεσίες του Δήμου γιατί δεν λειτουργούν για το υπόλοιπο του Αστέρα Βουλιαγμένης, εντεύθεν της πύλης???Την απάντηση θα την μάθεται από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Αστέρα Βουλιαγμένης……

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.