Απολογισμός του 2017: 17+1 Έργα στο Νότιο Τομέα Της Αθήνας




 

(Η τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα, Χρήστου Καπάταη, στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τον απολογισμό πεπραγμένων 2017)

“Θα προσπαθήσω σε 3-4 λεπτά να παρουσιάσω δουλειά πολλών Υπαλλήλων μας αλλά και Αιρετών της Νότιας Αθήνας συμπυκνωμένη σε εικόνα και λίγους αριθμούς.
Αφορά 17+1 έργα τα οποία εκτελούνται ή τελείωσαν .
Δεν συμπεριλαμβάνονται σημαντικά για τον Νότιο Τομέα έργα, διαδημοτικά τα οποία εγγράφονται σε άλλους τομείς π.χ Χαμοστέρνας .
Συνολικά θα δείτε 
Πέντε (5) Αντιπλημμυρικά έργα σε Γλυφάδα, Ελληνικό ,Καλλιθέα ,Μοσχάτο –Ταύρο και Ν. Σμύρνη
Τέσσερα (4) Αθλητικά έργα σε Π. Φάληρο ,Καλλιθέα και δύο στον Άλιμο
Τρείς (3) Αστικές Αναπλάσεις σε Καλλιθέα Ν. Σμύρνη Π. Φάληρο
Δύο (2) έργα σε παιδικές χαρές ένα έργο στη Γλυφάδα και ένα έργο στο Ελληνικό-Αργυρούπολη το οποίο αφορά ανακατασκευή τριών παιδικών χαρών
Ένα (1) έργο στο Ελληνικό Αργυρούπολη που αφορά τρεις αύλιους χώρους παιδικών σταθμών.
Ένας ( 1) Παιδικός Σταθμός στη Ν. Σμύρνη
Ένα (1) έργο υποδομών στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης.
Ένα (1) έργο Υπερτοπικό , Αντιπλημμυρικό, Αναπτυξιακό στο Φαληρικό Όρμο.
Από τα παραπάνω έως και το 2014 ήταν εγγεγραμμένα τέσσερα έργα και οι μελέτες ήταν σε διαφορετικά στάδια.

Εκτός από τα παραπάνω υπάρχει και η καθημερινότητα με την οποία ασχολούμαστε εντατικά και προσεκτικά και βλέπετε την κατάσταση των ρεμάτων , των νησίδων των φρεατίων , οδοστρωμάτων την πιλοτική αντικατάσταση φωτισμού με LED στη Λ. Ποσειδώνος κλπ .

ΦΑΛΗΡΙΚΟΣ ΟΡΜΟΣ

Παραλάβαμε τον φαληρικό όρμο σε άθλια κατάσταση. Ουσιαστικά μεγάλο μέρος του ήταν σκουπιδότοπος. Άμεσα αλλάξαμε την εικόνα ντροπής . Ο χώρος ευπρεπίστηκε και κάποια από τα κτίρια ήδη χρησιμοποιούνται από τις υπηρεσίες μας. Τα εσκεμμένα απαξιωμένα κτίρια και όλος αυτός ο χώρος των 500 στρεμμάτων είναι σε τροχιά ανάταξης και αποτελεί πλέον περιουσία της Περιφέρειας Αττικής. Δηλαδή Δημόσια Περιουσία.
Μέσα σε χρόνο ρεκόρ έγιναν όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και πλέον από τις αρχές του 2017 το έργο εκτελείται.
Σήμερα βρισκόμαστε στη φάση όπου έχουν σχεδόν τελειώσει οι θεμελιώσεις του νέου δρόμου και αυτός δρόμος ήδη έχει αρχίσει να φαίνεται καθώς επίσης και οι γεφυρώσεις έχουν ξεκινήσει προκειμένου να συνδεθεί η πόλη με τη θάλασσα.
Έχει διακοπεί η κυκλοφορία μέσω του εσωτερικού βοηθητικού δρόμου που ενώνει το ΣΕΦ με το TKD.
Έχουν γίνει οι προεργασίες για τις δύο νέες συνδέσεις με την Λεωφόρο Συγγρού και με τον Κηφισό στο Μοσχάτο.
Σύμφωνα με τους μηχανικούς μας αντιμετωπίζει το έργο αρκετά προβλήματα με τα υπάρχοντα δίκτυα τα οποία ελπίζω σύντομα να ξεπεραστούν ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις.
Μετά την κατασκευή του νέου δρόμου και την παράδοσή του στη κυκλοφορεί ξεκινά το γκρέμισμα της Ποσειδώνος και η κατασκευή του υπόγειου αντιπλημμυρικού καναλιού και των συνοδών έργων.
Πρέπει να σημειώσω ότι και οι πέντε Δήμοι που εμπλέκονται, σε πολλαπλές συναντήσεις και ενημερώσεις που είχαν με τους τεχνικούς μας συμφώνησαν με την αναγκαιότητα εκτέλεσης του έργου. Επίσης γίνονται τακτικές ενημερώσεις Δημοτικών συμβουλίων φορέων και συλλογικοτήτων για την πορεία του έργου .
Προσπάθειά μας είναι η γρήγορη αντιπλημμυρική θωράκιση των 160.000 κατοίκων της περιοχής , η προσβασιμότητα των πολιτών στη θάλασσα που σήμερα δεν υπάρχει και η αλλαγή του προσανατολισμού της περιοχής αλλά και όλης της Αττικής προς το Παράκτιο Μέτωπο. Θεωρούμε τέλος ότι τέτοια έργα συμβάλλουν στην πρόοδο της πατρίδας μας.

Τέλος για το κέντρο logistics.

Συνεχίζουμε τις δράσεις μας που όλοι γνωρίζεται σε σχέση με το μεταναστευτικό και προσφυγικό.
Διευρύναμε τις δράσεις του κέντρου μας σε τομείς που αφορούν πολίτες που δεν έχουν την προσφυγική ιδιότητα.
Η Περιφέρεια Αττικής μέσω του κέντρου μας επιχειρεί και συνδράμει όπου υπάρχει ανάγκη.
Ιδρύματα , Νοσοκομεία ,κοινωνικές δομές, άστεγους, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, πλημμυροπαθείς στη Μάνδρα και την Νέα Πέραμο.
Προσπάθειά μας και στόχος μας το κέντρο Logistics το οποίο αποτελεί πλέον αναγνωρισμένη επίσημη καλή πρακτική για τις Ευρωπαϊκές χώρες να μείνει παρακαταθήκη και να εξυπηρετεί όποιον έχει ανάγκη”.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας. Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.