Aνδρέας Κονδύλης: Δεν θα αφήσω τον Άλιμο να “πνιγεί” στα σκουπίδια
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην αίθουσα συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Αλίμου, έχει προγραμματίσει η ΠΟΕ ΟΤΕ για τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, προσπαθώντας να “μπλοκάρει” το θέμα που έρχεται για δεύτερη φορά προς συζήτηση για την ανάθεση κάποιων υπηρεσιών που αφορούν την καθαριότητα σε ιδιώτες, ώστε να μην κινδυνέψει να «πνιγεί» στα σκουπίδια η πόλη.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση που έγινε στις 17 Iανουαρίου, μέσα σε κλίμα έντασης με την παρουσία συνδικαλιστών και αστυνομικών, το θέμα αποσύρθηκε, όταν ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης και ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ συμφώνησαν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν, ώστε να βρεθεί κάποια λύση και να μην μείνει ο δήμος χωρίς προσωπικό, αφού αν δεν τακτοποιηθούν οι 75 παρατασιούχοι που βρίσκονται στα δικαστήρια, τότε ο Άλιμος αλλά και άλλες πόλεις θα αντιμετωπίσουν ένα τεράστιο υγειονομικό πρόβλημα.

Οι δύο πλευρές δεν συναντήθηκαν ποτέ και όπως ανακοίνωσε ο δήμος Αλίμου η ΠΟΕ ΟΤΑ ήταν εκείνη που δεν προσήλθε στις συναντήσεις.

Ο Ανδρέας Κονδύλης είναι αποφασισμένος να «σπάσει αυγά» για να μην μείνει η πόλη ποτέ βρώμικη από τη στιγμή που οι δημότες πληρώνουν δημοτικά τέλη.

“Eίναι υπερβολική η αντίδραση της ΠΟΕ ΟΤΑ η οποία δεν έχει καταθέσει καμία πρόταση εναλλακτική για το φλέγον θέμα της καθαριότητας στον Άλιμο” λέει στο NOTIA.GR

“Δεν μιλάμε για ιδιωτικοποίηση και απολύσεις εργαζομένων αλλά για διατήρηση της υφιστάμενης Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και συμπλήρωσή της από συνεργεία αναδόχου δημόσιας σύμβασης. Σημειώνω ότι υπάρχουν πολλοί δήμοι σε όλη την Ελλάδα που ήδη συνεργάζονται με ιδιώτες”.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ

Σχετικά με το «Δελτίο Τύπου» με αρ. πρωτ. της ΠΟΕ-ΟΤΑ 125/31.1.2018, με το οποίο η ΠΟΕ – ΟΤΑ ζητάει συνάντηση με τον Δήμαρχο Αλίμου, πληροφορούμε τον κάθε ενδιαφερόμενο ότι η ΠΟΕ – ΟΤΑ προσεκλήθη ήδη δύο φορές για συνάντηση από τον κ. Δήμαρχο στις εξής ημερομηνίες:

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018 και
Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018.
Όμως, και τις δύο φορές η ΠΟΕ – ΟΤΑ δεν προσήλθε στις συναντήσεις.

Ενημερώνουμε λοιπόν ότι ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Κονδύλης και η δημοτική Αρχή Αλίμου θα τους αναμένει, όπως ζητάνε, για τρίτη φορά τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 14:00 στο Δημαρχείο Αλίμου.

Διευκρινίζεται, τέλος, ότι θέμα της συνάντησης δεν αποτελεί η «ιδιωτικοποίηση» της καθαριότητας στον Δήμο Αλίμου, όπως αναφέρει η ΠΟΕ – ΟΤΑ στο Δελτίο της, αλλά η διατήρηση της υφιστάμενης Δ/νσης Περιβάλλοντος του Δήμου Αλίμου και η ενίσχυσή της από υπηρεσίες αναδόχου δημόσιας σύμβασης”.

Η ΠΟΕ ΟΤΑ με ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, αναφέρει πως οι συναντήσεις δεν έγιναν γιατί τις απέφυγε ο δήμαρχος και αποφάσισε να γίνει Παναττική στάση εργασίας τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας το βράδυ της ίδια μέρας στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Αλίμου.

Ωστόσο θα προσέλθουν όπως λένε στη συνάντηση  με τη Δημοτική Αρχή στις 2 το μεσημέρι.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ

Βαφτίζοντας το κρέας ψάρι, ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης παρουσιάζει την ωμή ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου δήθεν ως «ενίσχυση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος με υπηρεσίες αναδόχου
Δημόσιας Σύμβασης», προκειμένου να βάλει ένα επικοινωνιακό περιτύλιγμα στην εξυπηρέτηση των εργολαβικών συμφερόντων που ουσιαστικά πρόκειται να συμβεί από την ανάθεση εργασιών της υπηρεσίας καθαριότητας σε ιδιώτη, που τώρα εκτελεί ο Δήμος με δικά του μέσα και εργαζόμενους και που με κάθε ευκαιρία η Δημοτική αρχή αυτοθαυμάζεται για τα αποτελέσματα τους.
Σε ανακολουθία της συμφωνίας για την οποία είχε δεσμευτεί ο ίδιος ο κ. Ανδρέας Κονδύλης, μετά από παρέμβαση Μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου στην
συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018, απέφυγε με διάφορους τακτικισμούς την συνάντηση και συζήτηση του θέματος με τους εκπρόσωπους των εργαζομένων.
Εντελώς προσχηματικά όμως και προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, καλεί σε συνάντηση την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και τον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018, λίγες μόλις ώρες πριν
την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία επαναφέρει το θέμα της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας.
Ακόμα και αυτήν την προσχηματική πρόσκληση σε συνάντηση, η Εκτελεστική Επιτροπή μαζί με τα Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων είναι διατεθειμένη να την αποδεχθεί, αλλά να είναι σίγουρος ο Δήμαρχος ότι τα Μέλη
της Εκτελεστικής Επιτροπής και οι εργαζόμενοι δεν θα τον ακολουθήσουν στα παιχνίδια που κατασκευάζει προκειμένου να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του και δεν είναι άλλοι από την εξυπηρέτηση των εργολαβικών συμφερόντων, ιδιωτικοποιώντας την υπηρεσία καθαριότητας σε βάρος του Δήμου, των Δημοτών και των εργαζομένων.
Για την αποτροπή κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας καθαριότητας, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Δήμου Αλίμου και αποφάσισε για τη ΔΕΥΤΕΡΑ
5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018:
– Στάση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους των Δήμων του Λεκανοπεδίου της Αττικής από την έναρξη του ωραρίου μέχρι τις 10:00 το πρωί και
– Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας των εργαζομένων στις 7:30 το βράδυ της ίδιας ημέρας στην Αίθουσα Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου (Φαν Βάικ και Λεωφ. Ποσειδώνος-Αίθουσα Βασίλη Κατσή).
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλώνουμε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών των Δήμων προς όφελος των Δημοτών καθώς και το δικαίωμα όλων στην μόνιμη και σταθερή εργασία.
Καλούμε τον Δήμαρχο Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη να σταματήσει κάθε προσπάθεια εκχώρησης αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών του Δήμου σε εργολάβους και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Αλίμου και τους
εργαζόμενους να βρουν λύση στα όποια τυχόν προβλήματα δημιουργούνται στην λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου.


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Ανδρέας Κονδύλης: Σε ένδειξη καλής θέλησης θέλω να προτείνω στον πρόεδρο να το αποσύρουμε. Θέλω όμως να βρεθούμε άμεσα και να κουβεντιάσουμε αναλυτικά, μακάρι να βρεθεί λύση που το θεωρώ από δύσκολο έως απίθανο θα φέρω μια μερική εισήγηση γιατί ήδη σήμερα ο δήμος έχει κάποιους με τους οποίους συνεργάζεται, πλένουν κάδους κλπ αν χρειαστεί να έρθει μια νέα εισήγηση θέλω να σε παρακαλέσω να μην έχουμε ξανά αυτό το πράγμα. Να μην τρώει ο ένας τις σάρκες του άλλου. Εγώ θα προσπαθήσω να μην χρειαστεί.

Νίκος Τράκας: Εγώ θα κάνω δήμαρχε ότι μπορώ για να μην βρεθούμε ξανά σε τέτοια κατάσταση για να το λύσουμε το θέμα.

Ανδρέας Κονδύλης: Μένουμε εκτός νυμφώνος, όχι με ευθύνη του δήμου Αλίμου, ότι έπρεπε να κάνει ο δήμος Αλίμου το έκανε, άλλοι καθυστέρησαν και υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος να έχει η πόλη τον Απρίλιο υγειονομικό πρόβλημα. Για να μην συμβεί αυτό φτιάξαμε μια εισήγηση και τη φέρνουμε στο δημοτικό συμβούλιο. Αν υποθέσουμε ότι περάσει από το δημοτικό συμβούλιο, θέλουμε με τις διαδικασίες τις διαγωνιστικές ένα τετράμηνο. Η πόλη θα έχει κενό στο να μαζεύει τα σκουπίδια της. Εμάς μας ενδιαφέρει να είναι η πόλη καθαρή εσάς σας ενδιαφέρει να προασπίσετε μια αρχή.

Αν διακόψουμε για να γίνει διαβούλευση πρέπει πρόεδρε να είναι σύντομη και να μην κάνουμε 7 μήνες. Μπορεί κάπου να συμφωνήσουμε, μπορεί κάπου και να τα σπάσουμε, θα γίνει καλόπιστα η κουβέντα.

Όμως αν υποθέσουμε ότι δεν τα βρίσκουμε κάπου δεν θέλω να ξαναγίνει τέτοια εισβολή στο χώρο. Να κουβεντιάσουμε όσο θέλεις και μακάρι να κάνουμε και ένα μοντέλο πρωτοποριακό για την αυτοδιοίκηση.

Νίκος Τράκας: Δεσμεύομαι και εγώ και η ομοσπονδία ότι θα κουβεντιάσουμε με ένα σωστό διάλογο και θα διεκδικήσουμε από τα υπουργεία θα πιέσουμε την κυβέρνηση και τον Σκουρλέτη να υπάρξει προσωπικό για να μην κινδυνέψει  ο Άλιμος, αυτή είναι η δέσμευση μου. Να πάμε όλοι μαζί στο υπουργείο για να δώσουμε τη μάχη και να γίνουν προσλήψεις. Μαζί με το δήμο και το δημοτικό συμβούλιο θα δώσουμε λύση για να μην μπουν οι ιδιώτες. Αν πάμε μαζί θα το κερδίσουμε.

Ανδρέας Κονδύλης: Με το να μου εγκρίνει το κράτος αυτό που πάει να μου κόψει τους 35 με 40 δεν λύνεται το πρόβλημα της πόλης.

Έχω 75 παρατασιούχους αν και αυτοί τακτοποιηθούν κάτι γίνεται. Αυτό όμως εξαρτάται από τα δικαστήρια. Για αυτό και εγώ είχα βάλει και αυτή τη σύμβαση που δεν με δεσμεύει έναντι του ιδιώτη, θα δούλευε. αν τον χρειαζόμουν και όσο τον χρεαζόμουν.

Eμείς δεν μιλάμε ούτε για αντικατάσταση ούτε για πώληση ούτε για εκχώρηση ούτε για υποκατάσταση,  Η Διεύθυνση Καθαριότητας συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά όπως μέχρι σήμερα.

Έχουμε πάρει απόφαση ως δημοτικό συμβούλιο ότι οι παρατασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και τους στηρίζουμε. Εγώ θα είμαι βασικός μάρτυρας υπεράσπισης. Δυστυχώς φτιάξαμε νέο Οργανισμό και ζητήσαμε μόνιμους υπαλλήλους για την καθαριότητα.

Εμείς τηρήσαμε όλα τα χρονοδιαγράμματα που έβαλε ο νόμος. Κατά παράβαση του νόμου δεν τηρήθηκε από το κράτος η διαδικασία δημοσίευσης εντός μηνός και περιμένουμε ακόμη…»

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.