Η πίτα των Ηπειρωτών της Ηλιούπολης (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε στο κέντρο ”Νέο Κάστρο” του Υμηττού, όπου ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης έκοψε την ”Πίτα των Ηπειρωτών της Ηλιούπολης”, από τους εκατοντάδες Ηπειρώτες και Ηπειρώτισσες, τους φίλους και τις φίλες της Ηπείρου και του Συλλόγου, που κατέφτασαν για να γιορτάσουν και ευχηθούν καλή χρονιά, να κόψουν την καθιερωμένη πατροπαράδοτη Πίτα και να γλεντήσουν ηπειρώτικα, όπως κάνει εδώ και πολλά χρόνια το άξιο Δ.Σ. του Συλλόγου, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018.

Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου, ικανοποίησε τους διοργανωτές, τόσο την εξαίρετο, αποτελεσματικό και ουστιστικό και αυτό το δείχνουν τα αποτελέσματα, Πρόεδρο της Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης Νίκο Σπέγγο και τα μέλη του Δ.Σ., όσο και όλους όσους εργάζονται στα τμήματα που λειτουργούν (χορευτικά, μουσικό, θεατρικό), γιατί χαίρουν της εκτίμησης των Ηπειρωτών της περιοχής, αλλά και των κατοίκων, που μαζικά προσέρχονται στον Σύλλογο και παρακολουθούν όλες τις εκδηλώσεις, που είτε διοργανώνει ο Σύλλογος, είτε συμμετέχει σε εκδηλώσεις άλλων Ηπειρώτικων Συλλόγων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα της Προέδρου Νίκου Σπέγγου, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και ευχές για την καινούργια χρονιά, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Ηλιούπολης Βασίλη Βαλασσόπουλο και τους δημοτικούς συμβούλους που συνόδευαν τον Δήμαρχο, για την παρουσία τους και τη βοήθεια και συμπαράσταση τους και τον Αντιπρόεδρο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστα Κωνή, για την εν γένει προσφορά, της κορυφαίας αποδημικής ηπειρώτικης οργάνωσης, αλλά και της συμμετοχής της, στις πετυχημένες εκδηλώσεις του Συλλόγου.


Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Νίκος Σπέγγος, αναφέρθηκε στην δράση, το έργο του Συλλόγου και την κοινωνική του προσφορά, το χρόνο που πέρασε. Είπε χαρακτηριστικά, ότι η εποχή μας, εποχή οικονομικής κρίσης, έχει σε πολλή δύσκολη κατάσταση τα οικονομικά του Συλλόγου, γιατί δεν υπάρχει βοήθεια από πολιτιστικές επιχορηγήσεις, αλλά το Δ.Σ. δεν φείδεται κόπων και τα αποτελέσματα είναι τα ίδια και καλύτερα σε σύγκριση με το παρελθόν, που υπήρχε βοήθεια κρατική και ιδιωτική. Πέραν τούτου, τώρα, είπε ο Πρόεδρος, έχουμε αναπτύξει και μιά σειρά δράσεων κοινωνικής προσφοράς σε συνεργασία με τις Δημαρχιακές αρχές και είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα των δράσεων μας, που χαίρουν της εκτίμησης των κατοίκων.

Κατόπιν, ο ιερέας του πλησιέστερου προς το οίκημα που στεγάζεται ο Σύλλογος, Ιερού Ναού, ευλόγησε την Πίτα και η Πρόεδρος, κατά τα πατροπαράδοτα και με ηπειρώτικο τελετουργικό την έκοψε, την οποία κατασκεύασε και προσέφερε μία γυναίκα μέλος του Συλλόγου.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασσόπουλος, αφού δήλωσε πρώτα ότι αισθάνεται περισσότερο Ηπειρώτης,από Ηλιουπολίτης, γιατί η σύζυγος του είναι από το Πέτα Άρτας και μέρος της ζωής του έζησε στην Ήπειρο, που πολυαγαπά, αναφέρθηκε περιληπτικά στην προσφορά του Συλλόγου στην τοπική κοινωνία, όπως αυτός την εισπράττει και δήλωσαν ότι, ως Δημοτική Αρχή, θα είναι πάντα δίπλα στις προσπάθειες των Ηπειρωτών του Δήμου του και θα συνδράμει με κάθε πρόσφορό μέσο.

Ακολούθησε χαιρετισμός του Ηπειρώτη Υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα, που συνεχάρει στον Σύλλογο για την κοινωνική του προσφορά, ευχόμενος η νέα χρονιά να είναι αποτελεσματικότερη για το έργο του Συλλόγου. Χαιρετισμό απήυθυνε και ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης.

 

Ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστας Κωνής στη συνέχεια πήρε το λόγο και αφού συνεχάρει το Διοικητικό Συμβούλιο για το πλούσιο και αποτελεσματικό έργο του, τόνισε την αξία της προσφοράς τους στην δύσκολη αυτή περίοδο της κρίσης. Τους κάλεσε, σε συνεργασία με την ΠΣΕ να προωθήσουν παραπέρα τις δράσεις τους, δηλώνοντας ότι η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών θα είναι δίπλα τους.Ακόμη αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες και δράσεις της ΠΣΕ για τους κατοίκους της Ηπείρου, σε συνεργασία με το αποδημικό κίνημα και τους τοπικούς φορείς της Ηπείρου.
Τέλος, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να παραστούν, στην μεγάλη εκδήλωση της Ηπειρώτικης Αποδημίας ”Η Πίτα του Ηπειρώτη 2018”, που διοργανώνει η ΠΣΕ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, στις 10.00΄η ώρα το πρωί, με την συμμετοχή δεκάδων χορευτικών απ’ όλους τους Ηπειρώτικους Συλλόγους της Χώρας, αλλά και καταξιωμένων Ηπειρωτών μουσικών, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι το χορευτικό του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης, συγκαταλέγεται και θεωρείται ένα από τα κορυφαία χορευτικά της Χώρας, θα εισπράξει και φέτος το θερμότατο χειροκρότημα των θεατών.

Ακολούθησε η βράβευση παιδιών μελών του Συλλόγου, που εισήχθησαν στις Ανώτατες και Ανώτερες Σχολές της χώρας.

Με την ολοκλήρωση των ομιλιών, το παιδικό χορευτικό του Συλλόγου, αλλά και αυτό των γερόντων, προσέφεραν πλούσιο θέαμα χορευτικής δυνότητας Ηπειρώτικων χορών και όχι μόνο, εισπράττοντας παρατεταμένα χειροκροτήματα απ΄ όλους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός των προαναφερόμενων, ο πρώην Υπουργός Γεωργίας Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αποδήμων Μουργκάνας Αλέξης Τσέκας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Γλυφάδας Παντελής Μπουρογιάννης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Αργυρούπολης Γιώργος Κωτσαντής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Περιστερίου Ζήκος Κόντης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Βύρωνα Αλέκα Σιώζου, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Ρωμιάς Πρέβεζας Χριστόφορος Ευθυμίου, αντιπροσωπεία από την Ένωση Ηπειρωτών Ν.Σμύρνης-Π. Φαλήρου, εκπρόσωποι πολιτιστικών και άλλων φορέων της πόλεως της Ηλιούπολης και εκπρόσωποι αποδημικών οργανώσεων κατοίκων της περιοχής, που προέρχονται από άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας.

Κατόπιν ξεκίνησε το γλέντι, όπως παλιά, με έναρξη του χορού, από τον Δήμαρχο Βασίλη Βαλασσόπουλο, τον Υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα, τον βουλευτή Θεσπρωτίας Μάριο Κάτση, τον Αντιπρόεδρο της ΠΣΕ Κώστα Κωνή, την Πρόεδρο του Συλλόγου Νίκο Σπέγγο, και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο.

Το τσίπουρο και το κρασί από τη Ήπειρο, αλλά και τα άλλα ποτά, έρρευσαν χωρίς περιορισμό και συνετέλεσαν ώστε το γλέντι που ακολούθησε, συνοδεία της ηπειρώτικης κομπανίας του εξαίρετου κλαρινίστα Θοδωρή Γεωργόπουλου, με τον Μιχάλη Ζάμπα στο τραγούδι και το λαούτο, τον Παναγιώτη Ξυδέα στο βιολί και τον Σάκη Κάκο στο ντέφι, να κρατήσει μέχρι αργά το βράδυ.

Και του χρόνου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.