“Χωρίς επιπλέον μόνιμο προσωπικό ο Άλιμος με ευθύνη της διοίκησης Κονδύλη”
(Aνακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης Αλίμου “Άνω Κάτω στο Καλαμάκι)

Ο κ. Κονδύλης και η διοίκησή του εφαρμόζοντας πολιτική ιδιωτικοποιήσεων ήδη στον Θουκυδίδειο Οργανισμό (πλήρης εκχώρηση των προγραμμάτων σε ιδιωτικό Σύλλογο από το 2015) αλλά και στους Παιδικούς Σταθμούς (σύμβαση με εργολάβο) επιχειρεί να συνεχίσει τα ίδια και στις Υπηρεσίες Καθαριότητας της πόλης μας.
Ο Δήμος Αλίμου είναι από τους ελάχιστους δήμους της χώρας που δεν έχει καταθέσει αίτημα πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στην Καθαριότητα με την προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ, συνολικά 8.845 θέσεων εργαζομένων.
Την ευθύνη για αυτό φέρει ακέραια η διοίκηση του κ. Κονδύλη, καθώς το περασμένο καλοκαίρι δεν προχώρησε σε μερική τροποποίηση του Οργανογράμματος των Υπηρεσιών Καθαριότητας, για να εξασφαλίσει έτσι τη σίγουρη και έγκαιρη έγκρισή του, προϋπόθεση από τον νόμο για να μπορέσει ο δήμος να καταθέσει αίτημα πρόσληψης προσωπικού.

Αντ’ αυτού η διοίκηση του κ. Κονδύλη ψήφισε συνολικά ένα νέο Οργανόγραμμα για όλες τις υπηρεσίες του Δήμου. Όλα έγιναν εντελώς αιφνιδιαστικά. Όλα χωρίς την δημοκρατικά επιβεβλημένη διαβούλευση με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου. Όπως ήταν επόμενο, οι εργαζόμενοι κατέθεσαν ενστάσεις στο αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο πάνω στο προτεινόμενο Οργανόγραμμα, αλλά ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της απαραίτητης έγκρισης του.

Ο κ. Κονδύλης προσπάθησε στο δημοτικό συμβούλιο να ρίξει την ευθύνη στο κράτος, αλλά ξέρει ότι δεν είναι έτσι. Η ευθύνη για την καθυστέρηση είναι αποκλειστικά δική του.

Ο Δήμος Αλίμου δεν έχει την δυνατότητα σήμερα να προσλάβει μέσω ΑΣΕΠ μόνιμο προσωπικό στην καθαριότητα ως συνέπεια της τακτικής που ακολούθησε ο δήμαρχος. Σκόπιμα ή όχι είναι προς συζήτηση.
Θυμίζουμε ότι ήδη από το 2014 το “ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι” ζητά νέο, σύγχρονο οργανόγραμμα για τις Υπηρεσίες του Δήμου αλλά και του ΘΟΠΑΑ.

Η εκχώρηση σε ιδιώτη των υπηρεσιών καθαριότητας είναι αποδεδειγμένα πιο ακριβή από την πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων. Ο Δήμος μας προτείνεται να δαπανήσει 3 εκατομμύρια ευρώ για τρία έτη -δεσμεύοντας και την επόμενη διοίκηση- για ορισμένες μόνον εργασίες, δαπάνη η οποία κατ΄ έτος ισοδυναμεί με τη συνολική ετήσια μισθοδοσία του μόνιμου προσωπικού!

Η Μελέτη που δόθηκε ως εισήγηση έχει πλήθος αυθαίρετων “παραδοχών”, με κυριότερη το μειωμένο κόστος μισθοδοσίας των εργαζομένων του ιδιώτη, οι οποίοι θα εργάζονται με μισθούς πολύ κάτω από αυτούς των δημοτικών υπαλλήλων, 8 ώρες ημερησίως, ενώ είναι κατοχυρωμένο το μειωμένο ωράριο των 6,5 ωρών ημερησίως στις Υπηρεσίες Καθαριότητας (Βαρέα και Ανθυγιεινά).

Συνθήκες γαλέρας, λοιπόν, προτείνει ο δήμαρχος, με εργαζόμενους που θα δίνουν αναφορά στον ιδιώτη-αφεντικό και μας ζητάει να το υπερψηφίσουμε!
Ο κ. Κονδύλης ξέρουμε ότι νοιάζεται για το φαίνεσθαι και όχι για την ουσία. Δεν κάλεσε τον Σύλλογο Εργαζομένων σε διαβούλευση για την πρότασή του για άλλη μια φορά. Απέστειλε στους δημοτικούς συμβούλους τη Μελέτη την παραμονή της συνεδρίασης, χρόνος ανεπαρκής για μια πλήρη οικονομοτεχνική τοποθέτηση μας επ΄ αυτού.

Γνωρίζοντας δε ότι η επιλογή του αυτή θα προκαλούσε την αντίδραση των εργαζομένων, δε δίστασε για μία ακόμη φορά να ζητήσει στη διάρκεια της συνεδρίασης τη βοήθεια της αστυνομίας, η οποία αποχώρησε από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ύστερα από την απαίτηση της αντιπολίτευσης και των εργαζομένων. Πρωτοφανές για τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου στην ιστορία του Αλίμου.
Το “ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι” αμφισβητεί την εγκυρότητα της Μελέτης που κατέθεσε η διοίκηση. Απορρίπτει πολιτικά την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση. Οι παρεμβάσεις των εργαζομένων με τη στήριξη της ΠΟΕ-ΟΤΑ καθώς και των περισσότερων δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης οδήγησαν στην απόσυρση του θέματος.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για τη διατήρηση και την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου μας!

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.