Άλιμος: Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στο Άνω Καλαμάκι (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Πιο ασφαλής θα είναι η διέλευση των οχημάτων και των πεζών μετά τις κυκλοφοριακές παρεμβάσεις,  σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία του Αλίμου, στο Άνω Καλαμάκι.

Πριν από λίγες ημέρες παραλίγο να χάσει τη ζωή της μια γυναίκα, όταν παρασύρθηκε από ένα ΙΧ, στη λεωφόρο Ιωνίας, ενώ καθημερινά σημειώνονται τρακαρίσματα  στη συμβολή της Δωδεκανήσου με τη Χαριλάου Τρικούπη.

Μετά από συγκοινωνιακή μελέτη δημιουργούνται δύο κυκλικοί κόμβοι (roundabout) και ένα τρίγωνο για να “κόβουν” ταχύτητα τα οχήματα και να σταματήσει να επικρατεί κυκλοφοριακό αλαλούμ.

Το ΝΟΤΙΑ.GR συνάντησε στο σημείο των παρεμβάσεων τον δήμαρχο Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη.

 

 

“Η Ιωνίας με τη Χαριλάου Τρικούπη και η Δωδεκανήσου είναι ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης μας και ήθελε παρέμβαση εδώ και πάρα πολύ καιρό, το είχαμε επισημάνει, το είχαμε μελετήσει, το είχαμε αναθέσει κι επιτέλους μπαίνουμε στην υλοποίηση της παρέμβασης αυτής” λέει ο δήμαρχος

“Δημιουργούνται δύο κυκλικοί κόμβοι, ούτως ώστε η κυκλοφορία και των οχημάτων αλλά και των πεζών να είναι πιο εύκολη, πιο ευχερής, πιο πρακτική και πιο ασφαλής. Ταυτόχρονα βέβαια ομορφαίνει κι η γειτονιά και με το πράσινο που θα προστεθεί.

 

Βρισκόμαστε σ ένα πολύ κεντρικό σημείο στη συμβολή της Χαριλάου Τρικούπη με τη Δωδεκανήσου. Είναι ένα ευαίσθητο σημείο, γιατί έχει πολλές κυκλοφοριακές ροές αφ’ ενός, αφ’ετέρου έχει την εκκλησία και το σχολείο. Έχουμε ήδη παρέμβει με μάτια γάτας, με χρωματιστή διάβαση, με παλλόμενο φως, με προειδοποιητικές πινακίδες, χρειαζόταν όμως και επιπλέον παρέμβαση.

Με αυτόν εδώ το στρογγυλό κόμβο που γίνεται νομίζω ότι πλέον καθίσταται πολύ ομαλή, ασφαλής και εύκολη η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων. Θέλω με την ευκαιρία να κάνω και δημόσια μια διαμαρτυρία, μια καταγγελία.

Αυτή εδώ η παρέμβαση που βλέπετε έχει προγραμματιστεί εδώ και 5 μήνες και επί 5 μήνες έχει καθυστερήσει εξαιτίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου της επιτρόπου Καλλιθέας που με διάφορους αβάσιμους και παράλογους λόγους μόνο ειδικά για το Δήμο μας έχει καθυστερήσει αυτή η παρέμβαση.

Στη διάρκεια αυτής της καθυστέρησης σημειώθηκαν και μικροατυχήματα αλλά κι ένα πολύ σοβαρό τροχαίο ατύχημα με θύμα μια ηλικιωμένη γυναίκα.

Καλό είναι να σκέφτονται οι διάφοροι που βρίσκονται στα γραφεία και καθυστερούν τις δημιουργικές δικές μας προσπάθειες ότι το να λειτουργούν με τέτοιο νοσηρό τρόπο δημιουργεί πρόβλημα στην κοινωνία στην κυκλοφοριακή ασφάλεια και καλό είναι να προσέχουν ιδιαίτερα τις κινήσεις τους”.

 

 

 

 

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Άλιμος: Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στο Άνω Καλαμάκι (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)

  • 19/01/2018 at 5:34 μμ
    Permalink

    Πολύ χαίρομαι. Αν έδιναν και στο δικό μας τρίγωνο του θανάτου τέτοια ευκαιρία θα έκαναν ασφαλείς και εμάς, εδώ στη συμβολή των οδών πεισιστρατους, Καλαβρύτων, περικλεους, λαβιδα και ασπροποταμου.. Οι αυτοί οι δρόμοι σταματούν στο… σπίτι μου. Κι εγώ κινδυνεύει πριν καιρό. Το είπα στο δήμαρχο και μου ζητούσε να του πω τι θα ήθελα να γίνει!!!

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.