Άλιμος – Γλυφάδα – Ελληνικό: Το νεότερο ανακοινωθέν για τις παραλίες (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, η εικόνα που προκύπτει για την επιχείρηση απορρύπανσης του Σαρωνικού Κόλπου έως τώρα, έχει ως εξής:

Στις παραλίες των Δήμων Αλίμου και Ελληνικού έχουν ουσιαστικά ολοκληρωθεί οι εργασίες καθαρισμού, πλην των περιοχών του Ιππόκαμπου και του Αγίου Αλεξάνδρου, όπου οι εργασίες καθαρισμού των βράχων και των ακτών συνεχίστηκαν εντατικά από προσωπικό ιδιωτικής εταιρείας τριάντα ενός (31) ατόμων και αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες.

Αναφορικά με την περιοχή της Γλυφάδας, έχουν ολοκληρωθεί στις μαρίνες οι εργασίες καθαρισμού των βράχων και των ακτών με μηχανικά μέσα από άτομα της αναδόχου εταιρείας. Στην εγκατάσταση ”Αστέρας Γλυφάδας” πλησίον της περιοχής του ΠΙΚΠΑ, όπου η κατάσταση παρουσιάζεται καθημερινά βελτιωμένη, συνεχίστηκαν οι προσπάθειες καθαρισμού των ακτών από επτά (07) άτομα, μέλη ιδιωτικού συνεργείου, ενώ τέσσερις (04) δύτες επιχείρησαν για τον καθαρισμό του βυθού.

Επίσης, σύμφωνα με ενημέρωση της αναδόχου εταιρείας που έχει αναλάβει τις εργασίες απορρύπανσης, έχει κατατεθεί στις αρμόδιες Υπηρεσίες σχέδιο για την ανέλκυση του ναυαγίου του ”ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ”, η ολοκλήρωση της οποίας αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στη Σαλαμίνα, και συγκεκριμένα στην περιοχή του όρμου Σεληνίων – Λιμνιώνα – Κυνόσουρας – Αγίου Νικολάου – Θεατράκι – Γερμανικός Μώλος συνεχίστηκαν οι εντατικές εργασίες καθαρισμού των ακτών και των βράχων από μέλη ιδιωτικών συνεργείων, αποτελούμενα από εκατόν δεκαοκτώ (118) άτομα συνολικά, με πιεστικά μηχανήματα και λοιπά μηχανικά μέσα. Στην περιοχή Θεατράκι επιχείρησαν δέκα (10) δύτες συνολικά προς καθαρισμό του βυθού, ενώ πρόκειται να ενισχυθεί η περιοχή και με επιπλέον δύτες τις επόμενες ημέρες. Η κατάσταση στην εν λόγω περιοχή βελτιώνεται καθημερινά, ενώ παράλληλα διενεργούνται τακτικές περιπολίες για έλεγχο των ακτών.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.