Παλαιό Φάληρο: Καρέ- καρέ η ληστεία σε τράπεζα (VIDEO)




 

Στο ρεπορτάζ που ακολουθεί θα δείτε βίντεο – ντοκουμέντο που εξασφάλισε ο Alpha, από την δράση της σπείρας με τις μάσκες σιλικόνης. Ο ένας από τους κακοποιούς, μεταμφιέστηκε σε ηλικιωμένο και μαζί με τον ένοπλο συνεργό του, εισέβαλαν σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς επί της Λεωφόρου Αμφιθέας 99.

H σύλληψη των τριών επικίνδυνων κακοποιών από το αρμόδιο Τμήμα της Ασφάλειας Αττικής ήταν επεισοδιακή. Δείτε την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες τραπεζών και κλοπές οχημάτων και εξιχνιάστηκε άμεσα η ληστεία που πραγματοποιήθηκε σε τράπεζα στο Παλαιό Φάληρο, την 9η Οκτωβρίου 2017.

Ύστερα από οργανωμένες και συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, που πραγματοποιήθηκαν απογευματινές ώρες της 9ης Οκτωβρίου 2017, σε περιοχές της Αττικής συνελήφθησαν (3) μέλη της ομάδας και συγκεκριμένα, (3) ημεδαποί ηλικίας 38, 39 και 46 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής, ληστείας και πλαστογραφίας κατά συρροή και κατά συναυτουργία, της αντίστασης, της απόδρασης κρατουμένου, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες έχουν εξιχνιαστεί, πέραν της ληστείας στην τράπεζα και (2) κλοπές οχημάτων, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή των κατηγορουμένων σε ανεξιχνίαστες ληστείες τραπεζών και στη διάπραξη παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.

Ως προς το χρονικό εξιχνίασης της υπόθεσης αναφέρεται ότι, μεσημβρινές ώρες της 9ης Οκτωβρίου 2017, οι δύο εκ των συλληφθέντων φορώντας ο ένας κράνος και ο δεύτερος μάσκα σιλικόνης, εισήλθαν σε υποκατάστημα τράπεζας, στο Παλαιό Φάληρο και με την απειλή όπλου και χειροβομβίδας ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους.

Στη συνέχεια αφαίρεσαν από τα ταμεία περισσότερα από 13.400 ευρώ και διέφυγαν από το σημείο της ληστείας με δίκυκλη μοτοσικλέτα.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε η ειδική ομάδα αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής με στόχο τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Απογευματινές ώρες της 9ης Οκτωβρίου 2017 συνελήφθησαν σε περιοχή των Αθηνών τα δύο μέλη της ομάδας (38χρονος και 39χρονος). Μάλιστα, κατά τον εντοπισμό τους ο 39χρονος προσπάθησε να διαφύγει εμβολίζοντας υπηρεσιακό όχημα, ενώ προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, προέβαλε σθεναρή αντίσταση, απωθώντας τους αστυνομικούς.

Ακολούθως σε αστυνομική επιχείρηση στο Παλαιό Φάληρο εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 46χρονος ο οποίος είναι δραπέτης καταστήματος κράτησης της χώρας, καθότι την 28η Aυγούστου 2017 αφού τελείωσε η άδεια του δεν επέστρεψε στο κατάστημα κράτησης.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε κατοικίες, οχήματα και στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (12.495) ευρώ,
  • περίστροφο και (6) φυσίγγια
  • πλαστό δελτίο ταυτότητας Ρουμανικών Αρχών,
  • πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης Ρουμανικών Αρχών,
  • κλεμμένο αυτοκίνητο,
  • κλεμμένη μοτοσικλέτα,
  • κράνος, ρούχα και αντικείμενα που σχετίζονται με τη ληστεία,
  • πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρους τους, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε Τακτικό Ανακριτή.

 

Επεισοδιακή η σύλληψη

Μάλιστα, η σύλληψη των τριών επικίνδυνων κακοποιών από το αρμόδιο Τμήμα της Ασφάλειας Αττικής ήταν επεισοδιακή, καθώς οι αστυνομικοί με δυο συμβατικά αυτοκίνητα εντόπισαν το όχημα μάρκας “Μερσέντες” -που οδηγούσαν οι οπλοφόροι σε δρόμο τους Παγκρατίου- και προσπάθησαν με ελιγμούς να τους ακινητοποιήσουν.
Όταν ο οδηγός της “Μερσέντες” κατάλαβε πως το αυτοκίνητα που του έκλειναν το δρόμο είναι της Ασφάλειας, ανέπτυξε ταχύτητα και άρχισε να χτυπά διαδοχικά μπροστά και πίσω τα δυο αυτοκίνητα, προκειμένου να ανοίξει το δρόμο και να διαφύγει.
Μπροστά στον κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού τους, οι αστυνομικοί κατέβηκαν από τα συμβατικά οχήματα και με τα όπλα στα χέρια κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τους τρεις κακοποιούς, οι οποίοι δεν πρόλαβαν να ξεφορτωθούν, τόσο τα χρήματα που είχαν αρπάξει από το τραπεζικό υποκατάστημα, όσο και το περίστροφο με το οποίο είχαν απειλήσει τους υπαλλήλους.

Τα προφίλ των δραστών

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για τρεις ομογενείς από τις χώρες τις πρώην Σοβιετικής Ένωσης και μάλιστα ο ένας από αυτούς κατά το παρελθόν είχε κατηγορηθεί για δολοφονία και είχε αποφυλακισθεί με περιοριστικούς όρους. Επίσης, ο συνεργός του αποδείχθηκε πως ήταν δραπέτης φυλακών, καθώς είχε παραβιάσει πενθήμερη άδεια που είχε λάβει.
Πλέον, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ερευνούν κι άλλες ληστείες που έχουν σημειωθεί, τόσο σε τράπεζες, όσο και σε μεγάλα καταστήματα και Οργανισμούς της Αττικής, καθώς έχουν βάσιμες υποψίες πως τις έχουν διαπράξει οι τρεις συλληφθέντες.
Επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση αναμένονται από την Ασφάλεια Αττικής.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.