Ο Ιερώνυμος στον Άγιο Δημήτριο (ΕΙΚΟΝΕΣ)
 

Στην σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου ομωνύμου Δήμου, όπου χοροστάτησε εχθές το απόγευμα στον πανηγυρικό εσπερινό, ενώ κάλεσε τους πιστούς να έχουν ως πρότυπο τις ζωές των αγίων.
Ο Αρχιεπίσκοπος έκανε λόγο για συγκινητική προσέλευση των πιστών τονίζοντας πως «το γεγονός είναι πιο θαυμαστό και ουσιαστικό όταν σκεφτούμε ότι ζούμε σε μία εποχή που από πολλές πλευρές καταβάλλεται προσπάθεια για αποϊεροποίηση. Η αποϊεροποίηση είναι ο στόχος και το σχέδιο. Η αποϊεροποίηση φέρνει τον ευτελισμό και η κοινωνία χάνει την πραγματικότητα της εικόνας που πρέπει να έχει».
Επεσήμανε, επίσης, ότι καλούμαστε να επαναφέρουμε τις αξίες που έχουν χαθεί, ενώ σημείωσε ότι «ο Άγιος Δημήτριος μας κάλεσε να είμαστε εδώ. Ο καθένας με τα προβλήματά του και τις δυσκολίες του, αλλά έχουμε ένα κοινό γνώρισμα, να ηρεμήσει η ψυχή μας».
Ακολούθως εξήγησε τι σημαίνει το επίθετο «μεγαλομάρτυς» που έχει ο Άγιος Δημήτριος και μίλησε για την έννοια του μαρτυρίου ως θυσία. «Ερχόμαστε να ευχαριστήσουμε τον Άγιο για ό,τι έκανε για την Εκκλησία και για να προσπαθήσουμε να του μοιάσουμε. Διότι τιμή στον άγιο είναι η μίμηση» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.
Μίλησε για την σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών λέγοντας πως «τα παιδιά είναι ο θησαυρός μας» και εξήγησε πως δεν πρέπει να πηγαίνουμε κόντρα στον ενθουσιασμό τους, διότι σε αυτόν τον ενθουσιασμό κρύβεται το αύριο. «Έχουμε, όμως, την υποχρέωση να δείξουμε στα παιδιά τους τρόπους να διοχετεύουν σωστά τον ενθουσιασμό τους», σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε πως «δεν μας υποχρεώνει κανείς να αντιγράψουμε συνήθειες του εξωτερικού».
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε «να φύγουμε από αυτόν τον αγιασμένο χώρο αφήνοντας τα βάσανα και τα προβλήματα στα πόδια του Αγίου και της Παναγίας μας και ας καταβάλλουμε προσπάθεια να μην αποϊρεοποιηθούν στην πατρίδα μας τα πάντα και να μην ευτελίζεται η αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Ας ευχηθούμε να μην απαξιώνεται η σχέση του ενός με τον άλλο. Η Εκκλησία είναι για να βοηθάει αυτούς που έχουν δυσκολίες υλικές, αλλά κυρίως εσωτερικές».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.