Η σημερινή εικόνα στις ακτές των νοτίων προαστίων
Αναλυτικά η πορεία εργασιών απορρύπανσης του Σαρωνικού Κόλπου μέχρι στιγμής έχει ως εξής:

 Στην περιοχή Παλαιού Φαλήρου συνεχίζεται, από συνεργείο είκοσι εννέα (29) ατόμων της αναδόχου εταιρείας, ο καθαρισμός των ακτών με επτά (07) πιεστικά μηχανήματα συνολικά, ενώ η κατάσταση παρουσιάζεται σε μεγάλο βαθμό βελτιωμένη.
  Στη θαλάσσια περιοχή του Αλίμου,  στο Α’ και Β’ Αλίπεδο  διενεργούνται εργασίες καθαρισμού της ακτογραμμής με τη χρήση πιεστικού μηχανήματος από είκοσι δύο (22) μέλη συνεργείου ιδιωτικής εταιρείας. Προσωπικό ιδιωτικού συνεργείου, συνολικά σαράντα εννέα (49) ατόμων, επιχειρεί με τη χρήση τριών (03) πιεστικών και λοιπών μηχανημάτων μπροστά από τις παραλίες των Δήμων Αλίμου και Ελληνικού (και ειδικότερα της Παλιάς Φαντασίας, του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών, του ΕΛΚΕΘΕ, του Αγίου Κοσμά και του Αγίου Αλεξάνδρου). Η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη.
  Στην περιοχή  της 1ης-2ης-3ης και 4ης μαρίνας Γλυφάδας, συνεργείο της αναδόχου εταιρείας αποτελούμενο από σαράντα επτά (47) άτομα αλλά και εθελοντές, συνεχίζουν και σήμερα τις εντατικές εργασίες καθαρισμού των ακτών. Η κατάσταση στην περιοχή παρουσιάζει σαφή βελτίωση.
  Στην εγκατάσταση “Αστέρας Γλυφάδας”, η κατάσταση παρουσιάζεται ομοίως βελτιωμένη. Επιχειρεί συνεργείο τριάντα τριών (33) ατόμων της αναδόχου εταιρείας, με έξι (06) πιεστικά μηχανήματα και δύο (02) βυτιοφόρα οχήματα, επτά (07) δύτες διενεργούν έλεγχο του βυθού, ενώ επιχειρεί επίσης και ιδιωτικό σκάφος απορρύπανσης.
  Στη θαλάσσια περιοχή Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και Λαγονησίου δεν παρατηρείται θαλάσσια ρύπανση.
Στη Σαλαμίνα δεν υπάρχει επιφανειακή ρύπανση. Συνεχίζονται και σήμερα με τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς, από συνεργεία ιδιωτικών εταιρειών συνολικά εκατόν είκοσι δύο (122) ατόμων, οι εργασίες καθαρισμού των ακτών στην ευρύτερη περιοχή του όρμου Σεληνίων – Λιμνιώνα – Κυνοσούρας – Αγίου Νικολάου, με συνολικά πέντε (05) πλυστικά μηχανήματα, έξι (06) αντλίες και λοιπά μέσα. Επίσης, στην περιοχή «Θεατράκι» δύτες διενεργούν εργασίες καθαρισμού του βυθού.
  Στη θαλάσσια περιοχή της Πειραϊκής δεν υφίσταται θαλάσσια ρύπανση. Καθαρισμό των ακτών πραγματοποιεί συνεργείο  της αναδόχου εταιρείας  με αντλίες, πλυστικά και πιεστικά μέσα. Στη περιοχή “ΦΡΕΑΤΤΥΔΑ”, πραγματοποιείται καθαρισμός του αιγιαλού και της βραχώδους ακτογραμμής από συνεργείο οκτώ (08) ατόμων.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.