Eγκαίνια των ΚΕΠ Υγείας στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης




Παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ.Συμεών  του Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννη Κωνσταντάτου καθώς και του Προέδρου Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γιώργου Πατούλη θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017 στις 7:00μμ τα εγκαίνια των ΚΕΠ Υγείας στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης στο χώρο του Α Κ.Α.Π.Η (Αλεξιουπόλεως 27,Αργυρούπολη).

Ο θεσμός των ΚΕΠ Υγείας, αφορά τη δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής φροντίδας και προστασίας  για τον πολίτη, που θα εστιάζει στην πρόληψη, στην ευαισθητοποίηση  και την ενημέρωση του πληθυσμού σε θέματα υγείας. Θα δίνεται στους πολίτες του δήμου  η δυνατότητα να υποβάλλονται σε εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου σε επτά νοσήματα και θα ενημερώνονται  για τις δυνατότητες πρόσβασης στις τοπικές υπηρεσίες υγείας. Ο προσυμπτωματικός έλεγχος αφορά συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες-στόχους του πληθυσμού για κάθε νόσημα ξεχωριστά, ενώ οι πολίτες που θα ανιχνεύονται ως υψηλού κινδύνου θα παραπέμπονται στους θεράποντες ιατρούς τους για περαιτέρω έλεγχο. Τα νοσήματα για τα οποία προτείνονται προληπτικές εξετάσεις είναι τα εξής:

Πρόληψη ανευρύσματος κοιλιακής αορτής

         Πρόληψη καρκίνου του παχέος εντέρου

Πρόληψη καρκίνου του μαστού

Πρόληψη καρκίνου του προστάτη

Πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων – καρδιαγγειακός κίνδυνος

Πρόληψη μελανώματος

Επίσης προτείνονται δράσεις για τον σχολικό εκφοβισμό, τη κατάθλιψη, την αγωγή υγείας στην εφηβική ηλικία και το ωφέλιμο διαδίκτυο.      Καλούμε τους δημότες στα εγκαίνια της νέας αυτής δομής για να ενημερωθούν για τη σημασία της φροντίδας της υγείας τους με τη διενέργεια εξετάσεων που αφορούν τα παραπάνω νοσήματα. Γιατί η πρόληψη μέσω του προσυμπτωματικού ελέγχου σώζει ζωές.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.