Πειρατές έπνιξαν στην πίσσα τον Σαρωνικό




(AΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ZOUGLA.GR)

Πίσω από την Σαλαμίνα, στον κόλπο της Ελευσίνας επικρατούσε απόλυτη μπουνάτσα με έντονη την αίσθηση της υγρασίας. Το «Αγία Ζώνη II» είχε φορτώσει δύο τύπων πετρέλαια από τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ και απέπλευσε για το μπάρκο του.

Η δουλειά αυτού του μπανκεράδικου συνίσταται στο να μεταφέρει καύσιμα εν πλω σε διερχόμενα πλοία. Κατασκευάστηκε το 1972. Είχε ήδη 45 χρόνια στην πλάτη του. Λογικά θα έπρεπε να είχε καταλήξει σε κάποια παραλία της Τουρκίας για σκραπ. Σε πείσμα της λογικής το καραβάκι αυτό των 90-100 μέτρων με τις λαμαρίνες στο πίσω μέρος του σκάφους γεμάτες μπαλώματα και με φουλ φορτίο, εξακολουθούσε να πλέει στην θάλασσα. Τα ξημερώματα της Κυριακής βρισκόταν φουνταρισμένο ένα με ενάμισι μίλι από την προβλήτα των ΕΛΠΕ απ΄ όπου νωρίτερα είχε φορτώσει.

Το «Αγία Ζώνη ΙΙ» άρχισε να βάζει νερά, κατά πάσα πιθανότητα από το μηχανοστάσιο του. Περιέργως τα δύο άτομα που επέβαιναν δεν εξέπεμψαν στην συγκεκριμένη συχνότητα «Mayday» ως όφειλαν. Μέχρι στιγμής καταγράφονται δύο σοβαρότατες παραβιάσεις των νόμων. Η μη πλήρης επάνδρωση του πλοίου σε πλήρη φόρτο αλλά και μη εκπομπή σήματος κινδύνου. Πρόκειται για ποινικά αδικήματα και είμαστε μόνον στην αρχή του αφηγήματος.

Η φόρτωση στα ΕΛΠΕ

Το «Αγία Ζώνη 2» ανήκει στον πλοιοκτήτη Θεόδωρο Κουντούρη που έχει στην κατοχή του άλλα δύο πλοία. Τα «Αγία Ζώνη 1» και «Αγία Ζώνη 3».

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ ZOUGLA.GR

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.