Δήμος Ηλιούπολης: Ανακοίνωση για το ρέμα της Πικροδάφνης




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ (ΣΤΕ) ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΜΑ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗΣ

Αναφερόμενοι στην απόφαση 1915 / 2017 του ΣΤΕ επί της προσφυγής ομάδας πολιτών για ακύρωση της έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων Οριοθέτησης του Ρέματος Πικροδάφνης στο ανοικτό τελευταίο τμήμα του επί του Δήμου Ηλιούπολης, επισημαίνουμε τα εξής:
1. Ο Δήμος θα ενημερώσει υπεύθυνα και αναλυτικά τους πολίτες, μόλις εκδοθεί το πλήρες κείμενο της απόφασης του ΣΤΕ και λάβει γνώση του ακριβούς περιεχομένου και του σκεπτικού της απόφασης.
2. Η μελέτη οριοθέτησης του Ρέματος, που με την δέουσα οικολογική και περιβαλλοντική ευαισθησία εκπόνησε ο Δήμος Ηλιούπολης, περιλαμβάνει την ελάχιστη δυνατή και την πλέον φιλική προς το ρέμα και το περιβάλλον παρέμβαση στήριξης των πρανών ώστε να μην καταρρεύσουν, καθώς και την μέγιστη δυνατή προστασία και ενίσχυση του πρασίνου. Τα περί εγκιβωτισμού του ρέματος που αναφέρονται σε διάφορες ανεύθυνες ανακοινώσεις αποτελούν κατάφωρη διαστρέβλωση της αλήθειας και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.
3. Ο Δήμος έχει συμφωνήσει με τη Περιφέρεια Αττικής για ενιαία οριοθέτηση του άνω (πάνω από την Λεωφόρο Βουλιαγμένης) και κάτω (από την Λεωφόρο Βουλιαγμένης μέχρι το Π. Φάληρο) τμήματος του ρέματος.
4. Όσοι προβαίνουν σε βεβιασμένες και άστοχες ανακοινώσεις πριν γνωστοποιηθεί το αναλυτικό περιεχόμενο της απόφασης του ΣΤΕ (Κινήσεις Πολιτών, Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής) πολύ πιθανόν θα βρεθούν προ εκπλήξεων, όταν ανακοινωθεί στο σύνολό της η απόφαση.

Θα επανέλθουμε με νεότερο δελτίο μόλις λάβουμε το πλήρες κείμενο της απόφασης του ΣΤΕ.

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Δήμος Ηλιούπολης: Ανακοίνωση για το ρέμα της Πικροδάφνης

  • 15/09/2017 at 10:13 πμ
    Permalink

    ωραια ολα αυτα, αλλα πρεπει πρωτα να ΓΚΡΕΜΙΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ που εχουν χτιστει μεσα στο ΡΕΜΑ…διαφορετικα θα το αναλαβει η φυση κ μετα οποιον παρει ο χαρος.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.