Το τελευταίο αντίο στην “Αφροδίτη της Βουλιαγμένης” (Drone Video)
 

(ΠΗΓΗ: DRONE A.S. GR.)

To συγκρότημα του Αστέρα ξεκίνησε να λειτουργεί στη δεκαετία του 1950 αποτελώντας τον εκ των ων ουκ άνευ προορισμό για αστέρες και πλουσίους και ευκόλως αναγνωριζόμενους αλλά και ακριβοθώρητους κάθε λογής της εποχής. Το 1959 άνοιξε για πρώτη φορά το συγκρότημα και το 1961 ξεκίνησαν να λειτουργούν τα μπανγκαλόου. Αργότερα δημιουργήθηκε η σχολή θαλάσσιου σκι, όπου ο μετέπειτα δήμαρχος, Γρηγόρης Κασιδόκωστας παρέδιδε μαθήματα σε όλη την καλή κοινωνία της εποχής. Σταδιακά εγκαινιάστηκε ο Αρίωνας, το 1967, η Nαυσικά, το 1979 και η Αφροδίτη, η νεότερη όλων, το 1984.
Σκοπός των δημιουργών της ήταν να δίνει στον επισκέπτη απρόσκοπτη θέα προς το Αιγαίο πέλαγος. Ήδη ο Αστέρας είχε γνωρίσει την καταξίωση στον ξενοδοχειακό χάρτη αρκετά νωρίτερα με τα δύο συγκροτήματα που προηγήθηκαν χρονικά του Aphrodite, όπως είναι η επίσημη ονομασία της μονάδας.
Η ιστορία του Αστέρα συνδυάστηκε στο μυαλό των πολλών ως το συγκρότημα με τους πολυτελείς χώρους υποδοχής. Με τις μαρμάρινες καλογυαλισμένες σκάλες και τα έργα τέχνης του Γύζη, του Μόραλη, του Μυταρά και του Εγγονόπουλου, τα οποία κοσμούσαν τους τοίχους των ξενοδοχείων. Jet setters, κραταιοί επιχειρηματίες, κορυφαίοι αθλητές, εκπρόσωποι του star system, βασιλείς και βασίλισσες, έμειναν κάποια στιγμή σε ένα από τα δωμάτια του Αστέρα.
Το αρχικό πλάνο προέβλεπε τη μετονομασία του Aphrodite, σε W Athens. Στην πορεία, με την είσοδο του αραβο-τουρκικού επενδυτικού σχήματος στην ιδιοκτησία του συγκροτήματος, τα πλάνα άλλαξαν. Εκεί που σήμερα βρίσκεται το ερειπωμένο ξενοδοχείο Aphrodite, σε λίγο καιρό θα το γκρεμίσουν για να χτίσουν στη θέση του μία σειρά από ιδιωτικές κατοικίες. Πρόθεση των επενδυτών είναι να δημιουργήσουν στην περιοχή του Μικρού Καβουριού έναν διεθνή προορισμό για τους απανταχού jet setters.
Ιστορικά, την έκταση του Αστέρα είχε αγοράσει η Εκκλησία επί εποχής Κωνσταντίνου Καραμανλή. Σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης έδινε το πλεονέκτημα μιας ταχείας απόδρασης ακόμα και τις καθημερινές.
Από τους πιο πιστούς θαμώνες του ήταν ο Ωνάσης, αλλά και ξένοι ηγέτες κατά καιρούς, φιλελεύθεροι και σοσιαλιστές, εκπρόσωποι της Περεστρόικα. Ο Τζον Κένεντι, η Θάτσερ, ο Μιτεράν, ο Γιέλτσιν και ο Γκορμπατσώφ ήταν μερικοί από τους ηγέτες που αφέθηκαν στην πολυτέλεια και στην αύρα των ξενοδοχείων και του τοπίου.
Μεταξύ άλλων πολλών ο Φρανκ Σινάτρα, η Μπριζίτ Μπαρντό, η Τζεραλτίν Τσάπλιν, ο Τέλης Σαβάλας, ο Πολ Νιούμαν, η Τζόαν Κόλινς, ο Τζον Γουέην, οι Beatles, ο Αζναβούρ, ο Πίρς Μπρόνσαν. Και πόσοι ακόμα που κάνοντας κανείς τον απολογισμό ή προσπαθώντας ακόμα καλύτερα, να συντάξει μία λίστα με εκείνους που άφησαν λίγη από τη λάμψη τους στον Αστέρα, θα απολέσει το λογαριασμό.
Αυτό που πρόσφερε η Αφροδίτη ήταν πλήρης ιδιωτικότητα. Μακριά από κάθε ανεπιθύμητο παρατηρητή, καθώς το κιβωτιόσχημο κτίριο βρίσκεται σχετικά αποτραβηγμένο, στην άκρη του βράχου που αγναντεύει τον όρμο στο Μικρό Καβούρι.
Εν λειτουργία είχε 165 δωμάτια και δύο σουίτες. Αυτή τη στιγμή η ανακαίνιση των ξενοδοχείων Αρίων και Ναυσικά έχει ήδη ξεκινήσει. Αυτό προέβλεπε και το αρχικό επενδυτικό σχέδιο. Ταυτόχρονα όμως αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο προσεχές χρονικό διάστημα και οι εργασίες που απαιτούνται στους εξωτερικούς χώρους, ενώ στη διάρκεια του 2019 πρόκειται να υλοποιηθεί η αναβάθμιση της μαρίνας.
Όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες το ξενοδοχείο Ναυσικά θα διαθέτει πλέον 132 δωμάτια, μεταξύ των οποίων 22 σουίτες, πλήρως ανακαινισμένους εσωτερικούς χώρους αλλά και της πισίνας, καθώς και bar-restaurant 140 θέσεων στο χώρο της πισίνας. Ευχαριστούμε την ομάδα UP DRONES για την πολύτιμη βοήθεια που μας πρόσφεραν για τα γυρίσματα. Δεν αξιώνουμε να κερδίσουμε χρήματα από το συγκεκριμένο βίντεο όπως και από κανένα άλλο βίντεο μας.
Σκοπός τον βίντεο μας είναι η προβολή της χώρας μας.Της Ελλάδας της ομορφότερης χώρας του κόσμου.

 

Διαβάστε Επίσης

χόλια στο “Το τελευταίο αντίο στην “Αφροδίτη της Βουλιαγμένης” (Drone Video)

 • 24/06/2017 at 7:28 μμ
  Permalink

  Στούς εργαζόμενους που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους ώστε να καταγράφει το συγκρότημα του Αστέρα βουλιαγμένης ως ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ στον ξενοδοχειακό χάρτη της χώρας μας καμοία αναφορά. Συγχαρητήρια στην ομάδα σας.

  Απαντήστε
  • 24/06/2017 at 9:40 μμ
   Permalink

   Παρακαλώ να απευθυνθείτε στην ομάδα DRONE A.S. GR.που έχει ανεβάσει στο youtube το συγκεκριμένο βίντεο

   Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.