Συνάντηση με τον Μητροπολίτη για το βυζαντινό εκκλησάκι στο κτήμα Τραχώνων




Την Παρασκευή 19 Μαΐου, μέλη της Διοικούσας επιτροπής της Εταιρείας Προστασίας και Αξιοποίησης Αρχαιοτήτων Αλίμου, Εισόδια – Τράχωνες συναντήθηκαν  με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ν. Σμύρνης κ. Συμεών.

Ο Σεβασμιώτατος τους έδωσε όσο χρόνο χρειάζονταν για να αναπτύξουν τα αιτήματά τους, για περισσότερες ημέρες λειτουργίας του Ιερού Ναού των Εισοδίων στο κτήμα Τραχώνων.

Συζήτησαν επίσης το θέμα της τέλεσης ιερών μυστηρίων (γάμοι, βαπτίσεις). Η τοποθέτησή του για το θέμα αυτό, είναι ότι εναρμονίζεται με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου που δεν επιτρέπει την τέλεση μυστηρίων σε εξωκλήσια.

“Η απόφαση του Σεβασμιώτατου είναι απόλυτα σεβαστή” τονίζει η ανακοίνωση της Εταιρείας Προστασίας και Αξιοποίησης Αρχαιοτήτων Αλίμου, Εισόδια – Τράχωνες

“Όσον αφορά το αίτημά μας για περισσότερες ημέρες λειτουργίας του Ιερού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος μας υποσχέθηκε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μας απαντήσει, αφού μελετήσει τις δυνατότητες σε ανθρώπινο δυναμικό της Μητρόπολης ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι θρησκευτικές ανάγκες των κατοίκων που επιθυμούν να εκκλησιαστούν στο Μοναστηριακό περιβάλλον που προσφέρει ο ιερός Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου.
Η συζήτηση διάρκειας περίπου 70 λεπτών διεξήχθη σε ευχάριστο και εποικοδομητικό κλίμα. Ο Σεβασμιώτατος ήταν προσηνής και με διάθεση επίλυσης ή εξεύρεσης λύσης σε θέματα που απασχολούν την Ιερά Μητρόπολη Ν. Σμύρνης και της ευρύτερης περιοχής των Τραχώνων. Μας ευχαρίστησε το γεγονός ότι ενημερώνεται και παρακολουθεί τους αγώνες και δράσεις μας.
Τον Ευχαριστούμε”.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.