Συνάντηση εργασίας για τα έργα στον Φαληρικό Όρμο




Πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στην έδρα της Π.Ε του Νότιου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Καπάταη, με σκοπό την ενημέρωση των Δημάρχων αλλά και των Τεχνικών Υπηρεσιών των Δήμων, για την έναρξη του έργου ανάπλασης του Φαληρικού όρμου ( Φάση Α’) προϋπολογισμού 150.000.000 Ευρώ.
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, τόσο η Κεντρική Διεύθυνση Ελέγχου Κατασκευής Έργων της Περιφέρειας Αττικής δια του προϊσταμένου του Τμήματος Μελετών όσο και η εκπρόσωπος μηχανικός της αναδόχου εταιρείας, έδωσαν στοιχεία για την έναρξη αλλά και την εξέλιξη του έργου.
Τόσο οι Δήμαρχοι όσο και οι Τεχνικές Υπηρεσίες των Δήμων, κατέθεσαν ερωτήσεις και απόψεις. Έγινε εποικοδομητική συζήτηση, σε εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας και συμφωνήθηκε ότι θα επαναληφθούν παρόμοιες συναντήσεις για τον καλύτερο συντονισμό και ενημέρωση.
Μετά το πέρας της συνάντησης εργασίας οι Δήμαρχοι προέβησαν στις κάτωθι δηλώσεις:
Ο Δήμαρχος Καλλιθέας δήλωσε: «Το μεγάλο έργο ανάπλασης της παραλίας μας ξεκίνησε από την Περιφέρεια Αττικής! Πιστεύω ακράδαντα ότι το έργο αυτό, μαζί με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, θα δώσει άλλη προοπτική στην Καλλιθέα.».

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου δήλωσε: «Ένα όνειρο ζωής για το δήμο Μοσχάτου-Ταύρου και ένας προσωπικός στόχος δικός μου, αλλά και του πρώην Δημάρχου Ταξιάρχη Παπαντώνη αρχίζει να υλοποιείται. Το μεγάλο έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου στα όρια του Μοσχάτου θα συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, στην επίλυση του μεγάλου προβλήματος της αντιπλημμυρικής προστασίας αποκτώντας ταυτόχρονα πρόσβαση στη θάλασσα με τη μετατόπιση της σημερινής παραλιακής κατά περίπου 90 μέτρα.Ελπίζω ότι μετά τη χρηματοδότηση και υλοποίηση της 1ης φάσης θα συνεχιστούν τα έργα της 2ης φάσης και της ολοκλήρωσής της».


Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Καπάταης δήλωσε : «Μετά από επίπονη διαδικασία, ξεκινά επιτέλους αυτό το έργο. Η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί στο σύνολο του το έργο το οποίο έχει ξεκινήσει. Πραγματοποιούμε ήδη σειρά επαφών με το σύνολο των ενδιαφερομένων και ενημερώνουμε για την πορεία του έργου που έχουμε αναλάβει. Το έργο θα ολοκληρωθεί έως το Φεβρουάριο του 2019. Οι Δήμοι της Καλλιθέας και του Μοσχάτου – Ταύρου θα είναι πλέον θωρακισμένοι αντιπλημμυρικά, με πρόσβαση στην παραλία, χωρίς αποκλεισμούς και οι πόλεις θα επανενωθούν με τη θάλασσα. Η Αττική αλλάζει.»

Στις εργασίες ανάπλασης του Φαληρικού όρμου αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Περιφέρειας Αττικής, Χρήστος Καπάταης σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ.

 

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.