“Ο Πλούτωνας χάθηκε!!!” από την Θεατρική Ομάδα του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας




Η Θεατρική Ομάδα του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας, στα πλαίσια των δράσεων με στόχο το άνοιγμα του σύγχρονου σχολείου προς την κοινωνία μέσω δημιουργικών μεθόδων διδασκαλίας της επιστήμης και της επικοινωνίας αυτής με τρόπο καινοτόμο και συνάμα πολυδιάστατο παρουσιάζει το Θεατρικό Έργο “Ο Πλούτωνας χάθηκε!!!” την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 στις 18.00, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μελίνα Μερκούρη Αν Ρωμυλίας 123,στην Γλυφάδα.
Το έργο έχει ως θέμα την εξαφάνιση του Πλούτωνα από την θέση του στο Ηλιακό Σύστημα, καθώς τον αποχαρακτήρισαν από πλανήτη σε νάνο και πικραμμένος έφυγε με τον δορυφόρο του τον Χάροντα. Η πλοκή εκτυλίσσεται με τον Ήλιο να αναθέτει στον Κομήτη του Χάλεϋ (ντετεκτιβ), να ανακρίνει όλους τους πλανήτες, τους δορυφόρους και τους αστεροειδείς με σκοπό να τον βρούν και να τον πείσουν να γυρίσει πίσω.


Η παράστασή απέσπασε το βραβείο μουσικής επένδυσης και συνολικής παρουσίας στην δράση «Μαθαίνοντας επιστήμη μέσα από το θέατρο» (1-2 Απριλίου 2017), μια πρωτοβουλία της Science View (http://www.scienceview.gr/) σε συνεργασία με το Τμήμα ΦΠΨ του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και κατά τη διάρκεια του ευρωπαϊκού έργου CREAT-IT (www.creatit-project.eu) ενώ στηρίζεται στις αρχές των διερευνητικών μεθόδων μάθησης των φυσικών επιστημών (Inquiry Based Science Education) καθώς και στο παιδαγωγικό πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου CREATIONS (http://creations-project.eu/).
Απευθύνεται σε μαθητές 12-16 ετών (Α’ Γυμνασίου – B’ Λυκείου), χωρίς να αποκλείονται και μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι καλούνται να δραματοποιήσουν επιστημονικές έννοιες και γνώσεις που προέρχονται από το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων τους.
Ακολουθούν τα ονόματα των μαθητών της Θεατρικής ομάδας μας:
Πλούτωνας: Αλέξης Μακράκης
Χάροντας : Γιώργος Γουνελάς
Ήλιος:Μαρία Γαζή
Ερμής: Μαρία Διαμαντοπούλου – Ιωακείμ Παπαδάκης
Κομήτης του Χάλεϋ: Σπύρος Δερμάτης
Αφροδίτη: Μαρία Ρομπόλη
Γη: Ελευθερία Κονδυλούδη
Σελήνη: Νόρα Καραβασίλη
Άρης : Δήμητρα Άνθη
Δείμος : Αλέξανδρος Γουνελάς
Φόβος: Γιώργος Γουνελάς
Αστεροειδείς: Νεφέλη Γάγκου – Βικτώρια Γιαννοπούλου – Αναΐς Καλιτέρη – Μαριτίνα Καραμαλέγκου – Ανδρονίκη Μουταφτσή
Δίας: Γιάννης Χορός
Γανυμήδης: Μαρίλια Καραγκιόζη
Ευρώπη: Μαρία Κυριακοπούλου
Κρόνος : Ηλιάνα Γιαννακοπούλου
Τιτάνας: Χρήστος Αντώναρος
Ουρανός: Αγγελική Μπάκου
Ποσειδώνας: Ευφροσύνη Γιαλτίζογλου
Δήμητρα: Γεωργία Αλτανοπούλου
Καθηγήτριες: Αικατερίνη Μαρία Ρόζη (Σενάριο) – Ζαφειρία Παπαδημητρίου (Χορογραφία – Σκηνοθεσία)
Μην μας χάσετε!!!! Θα χάσετε!!!!!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΙΠΛΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

notia facebook page

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.