“Ο Άλιμος δεν θα γίνει βιομηχανική ζώνη”




 Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, είναι οι κάτοικοι της περιοχής Αμπελακίων Αλίμου, μετά τη θετική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, για τη δημιουργία μονάδας παραγωγής φαρμάκων, στις εγκαταστάσεις της ΦΑΜΑΡ.

Οι κάτοικοι ήδη συγκεντρώνουν υπογραφές και σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους για να αποτρέψουν τη λειτουργία της μονάδας.

«Ο φάκελος που έχει καταθέσει η εταιρεία στην Περιφέρεια, αναφέρει ξεκάθαρα ότι θέλουν να δημιουργήσουν μονάδα παραγωγής φαρμάκων» είπε ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης.

Εργοστάσιο παραγωγής και συσκευασίας φαρμακευτικών και υπό έρευνα φαρμακευτικών προϊόντων.

Ενέργεια που είναι εντελώς ασύμβατη με τις χρήσεις γης της περιοχής και τον χαρακτηρισμό της ως περιοχή Γενικής Κατοικίας, όπως ορίζεται από το ισχύον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και την υφιστάμενη νομοθεσία».

ΑΛΙΜΙΩΤΕΣ, ΑΛΙΜΙΩΤΙΣΣΕΣ

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΟΣΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.
ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ
ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 68 – ΑΛΙΜΟΣ 17456
Ή ΜΕ MAIL ΣΤΟ[email protected]
Έντυπο Συλλογής Υπογραφών

Έντυπο Συλλογής Υπογραφών

Μπορεί το Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου, στη συνεδρίαση που έγινε Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου,  να είπε ΟΧΙ στη ΦΑΜΑΡ για τη δημιουργία μονάδας παραγωγής φαρμάκων, στις εγκαταστάσεις της στον Άλιμο, αλλά το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στις 25 Απριλίου γνωμοδότησε ΥΠΕΡ της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το εργοστάσιο.

Οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν αντίθετοι με την απόφαση και προχωρούν στη συλλογή υπογραφών.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ

Αγνοώντας την αντίθεση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αλίμου, του Δημοτικού Συμβουλίου και των κατοίκων του Αλίμου, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στις 25/4/2017 γνωμοδότησε ΥΠΕΡ της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το εργοστάσιο παραγωγής και συσκευασίας φαρμακευτικών και υπό έρευνα φαρμακευτικών προϊόντων, της εταιρείας «ΦΑΜΑΡ Α.Β.Ε.», στην οδό Αγ.Δημητρίου 63, στον Άλιμο.
Με αυτό τον τρόπο το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ανοίγει το δρόμο για τη λειτουργία εργοστασίου παραγωγής φαρμάκων σε μία περιοχή Γενικής Κατοικίας στην οποία η χρήση εργοστασίου δεν είναι επιτρεπτή.
Υπενθυμίζεται ότι έχουν προηγηθεί τα εξής:
1. H υπ΄ αριθμ. 2/2017 Απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αλίμου ΚΑΤΑ της έγκρισης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου
2. H υπ΄ αριθμ. 22/2017 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου ΚΑΤΑ της έγκρισης της συγκεκριμένης μελέτης
3. Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Αμπελακίων ΚΑΤΑ της λειτουργίας του εργοστασίου

Η κοινωνία του Αλίμου δεν πρόκειται να δεχθεί σε καμία περίπτωση την λειτουργία μιας τέτοιας μονάδας μέσα στον αστικό ιστό της πόλης μας.

Όχι στη ΦΑΜΑΡ και από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου – Τι λέει ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης (VIDEO)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νότια προάστια: Το πρώτο Ελληνοβρετανικό Νηπιαγωγείο βρίσκεται στον Άλιμο

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.