Οι «φύλακες άγγελοι» του Νότιου Υμηττού έβαλαν και άλλες δεξαμενές (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Ένα από τα σημαντικότερα έργα των τελευταίων ετών, για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του Νοτίου Υμηττού, συντελείται αυτές τις ημέρες από τους εθελοντές της Εθελοντικής Δασοπροστασίας Νοτίου Υμηττού.

Ύστερα από προσπάθειες ετών η Ε.Δ.Ν.Υ. εξασφάλισε την αδειοδότηση ώστε με δαπάνη των εθελοντών, οκτώ μεγάλες, μεταλλικές υδατοδεξαμενές 20 και 28 τόνων, που βρίσκονται επί σειρά ετών σε αχρηστία, να συντηρηθούν και τοποθετηθούν σε νέες θέσεις.

Οι 7 δεξαμενές τοποθετούνται σε καίρια σημεία για χρήση από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, υπό την καθοδήγηση της ηγεσίας του αρμόδιου 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, ενώ μία θα τοποθετηθεί σε σημείο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των αναδασώσεων που η Ε.Δ.Ν.Υ. έχει αναλάβει στο βουνό.

Αυτές τις μέρες ολοκληρώνονται οι μεταφορές των μεγάλων δεξαμενών με σημαντικότερες αυτή που μεταφέρθηκε στο υπό κατασκευή, νέο νεκροταφείο της Γλυφάδας και την δεξαμενή πλησίον των κορυφών «Σταυραετού» και «Δασωμένης Κορυφής» που είναι καίριας σημασίας καθώς είναι η ψηλότερα τοποθετημένη δεξαμενή του Νοτίου Υμηττού, σε υψόμετρο περί τα 550μ. και σε μεγάλη απόσταση από το δίκτυο ύδρευσης της πόλης.

Η τοποθέτηση των δεξαμενών γίνεται με γνώμονα τη χρηστικότητα για χρήση πυρόσβεσης λαμβάνοντας υπόψη την τοπογραφία αλλά και την χρηστικότητα (π.χ. τοποθετούνται σε σημείο που να λειτουργούν για πλήρωση οχημάτων με φυσική ροή) ενώ το κόστος όλης της επιχείρησης έχουν αναλάβει οι εθελοντές της Ε.Δ.Ν.Υ..

Το μεγάλο έργο θα συνεχιστεί με εργασίες βαψίματος και συντήρησης των δεξαμενών, επίσης με δαπάνη των εθελοντών, ενώ αμέσως μετά, με ενέργειες του Δήμου Γλυφάδας, οι δεξαμενές θα πληρωθούν και θα τοποθετηθούν σύνδεσμοι συμβατοί με τα πυροσβεστικά οχήματα. Έτσι στο διαθέσιμο νερό για τις πυροσβεστικές δυνάμεις στον Νότιο Υμηττό θα προστεθούν περίπου 180 τόνοι!

 

Ο χειρισμός και η μεταφορά των υπερμέγεθων δεξαμενών είναι δύσκολη δουλειά. Με λίγη προσοχή θα προσέξετε τον Τζακ σε ρόλο «γενικού επιστάτη»!
Το μεγάλο φορτίο ανηφορίζει για το νέο σημείο του
Η επιχείρηση έλαβε χώρα με την άδεια της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής και τις οδηγίες της ηγεσίας του αρμόδιου 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού.
Μεταφορά της υδατοδεξαμενής στο υπό κατασκευή, νέο νεκροταφείο της Γλυφάδας

Τοποθέτηση μεγάλης υδατοδεξαμενής χωρητικότητας 28 τόνων.

 

notia facebook page

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.