Δήμος Αλίμου: Όποιος δεν καθαρίσει το οικόπεδό του θα πληρώσει
Συνεργεία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του δήμου Αλίμου, καθαρίζουν τους κοινόχρηστους χώρους από τα ξερά χόρτα, που αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για την πρόκληση πυρκαγιών. Η αντιδήμαρχος Δώρα Σύρμα προειδοποιεί τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων να τα καθαρίσουν γιατί αλλιώς θα το κάνει ο δήμος και θα τους χρεώσει.

“Περιποιούμαστε, αποψιλώνουμε και καθαρίζουμε όλους τους κοινόχρηστους χώρους, ώστε να είναι όμορφοι και ασφαλείς ενόψει του καλοκαιριού!!

Αμέσως μετά θα καθαρίσουμε και τα ιδιωτικά οικόπεδα, για τα οποία δεν έχουν μεριμνήσει οι ιδιοκτήτες τους, χρεώνοντάς τους την αντίστοιχη δαπάνη.
Σεβασμός στο περιβάλλον, ποιότητα ζωής για όλους!”

Σύμφωνα με την 4/2012 Πυροσβεστική Διάταξη οι ιδιοκτήτες ή με οποιοδήποτε τρόπο εκμεταλλευτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται μέσα σε κατοικημένες περιοχές ή κοντά σ΄ αυτές και μέχρι απόστασης εκατό (100) μέτρων, υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξηρά χόρτα και στην απομάκρυνση τυχόν άλλων εύφλεκτων υλικών που βρίσκονται μέσα σ΄ αυτά, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς. Την ίδια υποχρέωση έχουν το Δημόσιο, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Νομικά Πρόσωπα, Οργανισμοί κ.λ.π., εφόσον είναι κάτοχοι τέτοιων χώρων.

Μερικές χρήσιμες συμβουλές που μπορούμε όλοι εύκολα να ακολουθήσουμε, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, για την επίτευξη του στόχου αυτού είναι:

Για να μην προκαλέσουμε πυρκαγιά από αμέλεια:

• Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρισκόμαστε στο δάσος ή στην ύπαιθρο. Το τσιγάρο αποτελεί την πρώτη αιτία πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια.

• Δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά στην ύπαιθρο.

• Αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες).

• Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές κατά τους θερινούς μήνες εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.

• Δεν αφήνουμε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.

• Ποτέ μη σταθμεύετε το όχημά σας σε σημεία που υπάρχουν ξηρά χόρτα. Ο καταλύτης των αυτοκινήτων διατηρείται υπερθερμασμένος για αρκετό χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος έναρξης πυρκαγιάς.

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε μια πυρκαγιά:

• Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στον αριθμό κλήσης 199 και δώστε σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε, καθώς και πληροφορίες για τη συγκεκριμένη θέση που βλέπετε την πυρκαγιά.

Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας.

notia facebook page

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Δήμος Αλίμου: Όποιος δεν καθαρίσει το οικόπεδό του θα πληρώσει

  • 05/05/2017 at 7:08 μμ
    Permalink

    Μόνο ένα μεγάλο μπράβο μπορώ να σας πω…………………..Εδώ που μένω στην όμορφη κατά τα άλλα Κέρκυρα αυτά που κάνετε εσείς δεν τα κάνει ο δήμος μας….Λυπάμαι που δεν παραδειγματίζονται από άλλους Δήμους όπως τον δικό σας………

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.