Εκκλησιαστικό… «κόλπο γκρόσο» στην Βουλιαγμένη – Πετάνε έξω τα ορφανά!
(του Αλέξιου Κοιμήση – ignomisou.gr) Εκκενώνεται σταδιακά από τα ορφανά το ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης -ιδιοκτησία της Εκκλησίας- που βρίσκεται στην πλέον γραφική τοποθεσία της Αττικής στον Λαιμό και συνορεύει με το κοσμοπολίτικο ξενοδοχείο Αστέρας, για το τάμα του Έθνους. Η επιχείρηση της Εκκλησίας «να πετάξουμε έξω τα ορφανά» έχει αρχίσει εδώ και χρόνια. Και γίνεται σιγά-σιγά και αθόρυβα.
Τα ορφανά πρέπει να αδειάζουν την γωνιά για να προχωρήσει το deal Εκκλησίας και Αραβο-Τουρκο-Μουσουλμάνων επενδυτών. Των ίδιων που πήραν τον Αστέρα και καλοβλέπουν και τα 85 στρέμματα του ορφανοτροφείου.
Άλλωστε σε μία Ελλάδα που πεινάει και έχει φτωχοποιηθεί τι ρόλο έχουν τα ιδρύματα του είδους που βρίσκουν αγάπη και ζεστασιά τα παιδιά;
Κάπως έτσι φαίνεται ότι σκέφτηκε και ο πρόεδρος του Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος. Για το καλό του «πληρώματος και της Εκκλησίας» όπως έχει ταχθεί ο ηγέτης της.
Από την μία πετάς έξω τα ορφανά και από την άλλη δηλώνεις με θράσος ότι «η Εκκλησία μας υπάρχει και θα υπάρχει για να υπηρετεί τον άνθρωπο. Αυτός είναι ο ρόλος μας, η μοίρα και η πορεία μας. Αυτή διαλέξαμε και αυτή πρέπει να υπηρετήσουμε». Κρίση ταυτότητας Αρχιεπίσκοπε ή δούλεμα μέσα στα μούτρα μας;
Και δεν ντρέπεσαι καθόλου Αρχιεπίσκοπε…
Μόλις πριν από ένα χρόνο από το βήμα της 1ης Πανθεσσαλικής Ιερατικής Σύναξης Αρχιεπίσκοπε, είχες κατηγορηματικά τονίσει ότι η περιουσία «δεν ανήκει στο κράτος, δεν πωλείται, δεν υποθηκεύεται». Κρίση ταυτότητας Αρχιεπίσκοπε ή δούλεμα μέσα στα μούτρα μας;
Και δεν ντρέπεσαι καθόλου Αρχιεπίσκοπε…
Τι έχει μεσολαβήσει από τότε μέχρι σήμερα κι άλλα λες και άλλα κάνεις;
Και που πηγαίνουν αυτά τα λεφτά; Δίνονται ως λάφυρο στους οικονομικούς κατακτητές μας -μέσω της κυβέρνησης- έτσι αψήφιστα από την Εκκλησία, όταν ο λαός πεινάει; Ποιο είναι το deal που τελικά έχεις κλείσει Ιερώνυμε, εδώ και χρόνια με τις Ελληνικές κυβερνήσεις;
Σε ποια «μαύρη» ή «άσπρη» τρύπα πάνε όλα αυτά τα λεφτά και σε ποια τρύπα πέταξες τα ορφανά;
Γιατί το να δεχτούμε ότι το ξεπούλημα είναι μόνο ένα deal για αντάλλαγμα την μισθοδοσία των κληρικών, ε είναι λίγο παιδαριώδες. Αν ήταν έτσι απλά κάτι τέτοιο, το συμφέρον της Εκκλησίας θα ήταν να προχωρήσει ο περιβόητος διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας και να πορευτεί με την τεράστια περιουσία της.
Θα τα ξεπουλήσεις όλα ο Ιερώνυμε και θα πετάξει στον δρόμο φτωχούς, ανήμπορους, αρρώστους και από άλλα ιδρύματα;
Εμείς γνωρίζουμε ότι τα έσοδα από την διαχείριση των ακινήτων της Εκκλησίας, στόχο έχουν «το κοινωνικό έργο της», που στην παρούσα φάση απουσιάζει.
Όσο κι αν επικαλούμαστε το «εκκλησιαστική περιουσία», αυτή η περιουσία ανήκει Αρχιεπίσκοπε στον Ελληνικό λαό.
Και κανένας Αρχιεπίσκοπε δεν μπορεί να παραδώσει τα κλειδιά αυτής της περιουσίας του Ελληνικού λαού όπου του αρέσει και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να βαφτίσει το ξεπούλημα αυτό «θεάρεστο» έργο ή έργο «υπέρ των φτωχών και αδυνάτων», όπως τα ορφανά που πέταξες από το ορφανοτροφείο της Βουλιαγμένης.
Και δεν ντρέπεσαι καθόλου Αρχιεπίσκοπε…

ΥΓ: Μήπως τελικά θα ήταν καλή ιδέα η Εκκλησία να δώσει την διαχείριση του Ορφανοτροφείου σε κάποια οργάνωση όπως για παράδειγμα τα Παιδικά Χωριά SOS ;

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.