Άλιμος: Σε λειτουργία ο πρώτος σταθμός δωρεάν φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων




Ο πρώτος κοινόχρηστος σταθμός δωρεάν φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Αττική είναι γεγονός! Βρίσκεται στον Άλιμο και λειτουργεί αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια!
Την Τρίτη 9 Μαΐου 2017, στις 10:30 το πρωί, ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης θα εγκαινιάσει τον πρώτο κοινόχρηστο Σταθμό Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Ι.Χ., ποδήλατα κ.λπ.), ο οποίος λειτουργεί αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια (φωτοβολταϊκά) και είναι δωρεάν για τους πολίτες.
Ο Σταθμός βρίσκεται στη λεωφόρο Αλίμου και οδό Καβάφη και εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής του Δήμου Αλίμου για την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Πρόσφατα ο Δήμος Αλίμου απέκτησε τα δύο πρώτα του ηλεκτρικά ημιφορτηγά, τα οποία θα φορτιστούν στο συγκεκριμένο Σταθμό, κατά την τελετή εγκαινίων.

Ο σταθμός κατασκευάστηκε με τη χορηγία της εταιρείας Παύλος Ι. Κοντέλλης ΑΕΒΕ και την υποστήριξη της εταιρείας HANERGY, ενώ προσεχώς θα παραδοθεί σε χρήση και ο υπό κατασκευή δεύτερος Σταθμός Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων, δίπλα στο ΜΕΤΡΟ Αλίμου.

«Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να διαδώσουμε την ιδέα, πέρα δηλαδή από την προσπάθεια που κάνουμε να εισάγουμε την ηλεκτροκίνηση και στα οχήματα του δήμου» είχε δεσμευτεί ο δήμαρχος, Ανδρέας Κονδύλης, πριν από λίγους μήνες, όταν ο Άλιμος φιλοξένησε τον αγώνα Ηλεκτροκίνητων και Υβριδικών Οχημάτων, στο πλαίσιο του «Hi-Tech Eco Mobility Rally 2016»,

«Να δημιουργήσουμε χώρους φόρτισης οχημάτων σε διάφορα σημεία της πόλης μας, θέλουμε και η ιδέα, η αντίληψη για την ηλεκτροκίνηση, να περάσει στους πολίτες μας. Αυτό που έγινε σήμερα συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση, ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν, δεν είναι νωρίς για την ηλεκτροκίνηση, απλώς δεν έχει προχωρήσει στη χώρα μας τόσο όσο πρέπει»

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δήμος Αλίμου: Ηλεκτροκίνητα οχήματα στη μάχη για την καθαριότητα (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)

 

 

notia facebook page

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.