Το Ελεγκτικό Συνέδριο μπλοκάρει δημοτικά έργα!




(από το olympia.gr) Ένα περίεργο φαινόμενο παρατηρείται στη Νότια Αττική το τελευταίο διάστημα… Ένα φαινόμενο που συζητείται έντονα και προκαλεί εύλογο προβληματισμό και ερωτήματα εντός και εκτός των δημαρχιακών μεγάρων.

Μέσα στην κρίση, οι Δήμοι του Αλίμου, της Νέας Σμύρνης, της Γλυφάδας και άλλοι στην περιοχή αυτή προσπαθούν να αγοράσουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό ή να κάνουν απαραίτητες δαπάνες με ίδιους πόρους – με τα όποια μέσα διαθέτουν πλέον – και το Ελεγκτικό Συνέδριο τους βάζει «περίεργα» εμπόδια.

Πληροφορίες που φτάνουν στα αυτιά μας κάνουν λόγο για την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ευδοξία Στυλιανίδου, η οποία δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο και «κόβει» τα δημοτικά έργα, που πολλές φορές είναι παραπάνω από απαραίτητα για τις τοπικές κοινωνίες.

Από το γραφείο της στην Καλλιθέα, η Επίτροπος που είναι αρμόδια για τα περισσότερα νότια προάστια ακυρώνει έργα και προμήθειες, αφήνοντας τους δημάρχους αλλά και τους δεκάδες ανθρώπους που εργάστηκαν σε απόγνωση!

Είναι απορίας άξιον αν αυτή η τακτική είναι δική της αποκλειστικά ή αν εκπορεύεται από άλλες «πηγές» εντός και εκτός του γραφείου της…

Φημολογείται μάλιστα ότι την ώρα που ο Δήμαρχος Γλυφάδας ετοιμάζεται να εγκαινιάσει τη μεγαλύτερη παιδική χαρά που κατασκευάστηκε στην Αττική τα χρόνια της κρίσης – στην πλατεία Καραϊσκάκη στην Τερψιθέα – η Επίτροπος σχεδιάζει να ακυρώσει την πληρωμή των ανθρώπων που εργάστηκαν και έφεραν τα υλικά, δημιουργώντας ξαφνικά ένα «φέσι» δεκάδων χιλιάδων ευρώ!

Θα επανέλθουμε μόλις μάθουμε περισσότερα για το τι ακριβώς (και γιατί…) γίνεται εκεί στην Καλλιθέα.

Προς το παρόν σημειώνουμε την απορία ορισμένων αυτοδιοικητικών: «Μήπως η κυρία Επίτροπος νομίζει ότι έγινε Δήμαρχος;» Διότι άλλο να ελέγχεις τη νομιμότητα και άλλο να διοικείς το Δήμο. Δεν είναι έτσι κύριοι και κυρίες του Ελεγκτικού; Θα περιμένουμε πραγματικά με ενδιαφέρον τις απαντήσεις της…

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.