Στα χέρια του δήμου πέρασε και επίσημα το π.κάμπινγκ Βούλας




Στα χέρια του δήμου Βάρης -Βούλας–Βουλιαγμένης πέρασε την Τρίτη 11 Απριλίου και επίσημα, η χρήση και η διαχείριση του  πρώην κάμπινγκ Βούλας. Ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, υπόγραψε στα γραφεία της ΕΤΑΔ τη σχετική σύμβαση ολοκληρώνοντας έτσι τις 3 από τις 6 συνολικά συμβάσεις για την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου.

 

stigmiotipo-plirous-othonis-2892016-22424-mm-bmp

stigmiotipo-plirous-othonis-2892016-22445-mm-bmp

Camping Βούλας εμβαδού 61.712 τμ
Ελάχιστο εγγυημένο ετήσιο αντάλλαγμα που θα καταβάλει ο Δήμος ετησίως 45.000 Ευρώ
Ειδικά θέματα ακινήτου:
Ο Δήμος θα αναλάβει να απομακρύνει τους αυθαίρετους χρήστες των εγκαταστάσεων
του Camping.
Το Σχέδιο Γενικής Διάταξης (Master Plan) περιλαμβάνει τις παρακάτω προτεινόμενες
παρεμβάσεις:
 2 Αναψυκτήρια
 Χώροι για ενοικιαζόμενες ομπρέλες
 Beach – volley
 Εγκαταστάσεις summer camp (παιδική χαρά και λοιπά βοηθητικά κτίρια σύμφωνα με
τα επιτρεπόμενα)
 Ανοικτό κολυμβητήριο
Ο χρόνος παραχώρησης είναι 15 έτη με δυνατότητα παράτασης για ακόμα 5 έτη .

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΚΔΟΣΕΙ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ

Η ανοικτή συνέλευση εθελοντών πολιτών π. κάμπινγκ Βούλας επί τέσσερα χρόνια με τη δράση της διασφάλισε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα  όλων των πολιτών στην ελεύθερη πρόσβαση και χρήση της παραλίας, υλοποιώντας ταυτόχρονα στο χερσαίο χώρο του π. κάμπινγκ Βούλας ποικίλες δράσεις,  με τη συμμετοχή πολιτών και με την προσφορά πολλών συλλογικοτήτων, τονίζοντας έτσι και αναδεικνύοντας τη μεγάλη αξία του Δημόσιου χώρου.

Έχοντας λοιπόν επί 4 χρόνια προσφέρει σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες τη δυνατότητα για ήπια αναψυχή στο  Δημόσιο κοινόχρηστο χώρο – παραλία του π. κάμπινγκ Βούλας, έχοντας αποδείξει έμπρακτα  το πιστεύω όλων μας, ότι τα δικαιώματα κατακτούνται με καθημερινό αγώνα και μόχθο, η ανοικτή συνέλευση αισθάνεται να εκπληρείται η βασική διεκδίκηση για παραχώρηση της διαχείρισης στο Δήμο και η ελεύθερη- δωρεάν  πρόσβαση σε όλους τους πολίτες.

 Ο αγώνας όλων δε σταματά εδώ. Η διασφάλιση της κοινοχρηστίας και της περιβαλλοντικής προστασίας των παράκτιων ζωνών όλου του Σαρωνικού είναι ακόμη ζητούμενο.

Μέχρι να ελευθερωθούν όλες οι δέσμιες παραλίες και να αποδοθούν σε Δημόσια χρήση θα αγωνιζόμαστε.

Παραμένουμε ανυπότακτοι  και αντιστεκόμαστε στα  σχέδια ξεπουλήματος της Δημόσια  γης, του φυσικού πλούτου και αυτής της  ίδιας της  ζωής μας !

 Όμως και όλες οι δράσεις που υλοποιήθηκαν παράλληλα στο χώρο του π. κάμπινγκ Βούλας  και αγκαλιάστηκαν από πάμπολλους πολίτες, πιστεύουμε ότι χωρούν σε ένα Δημόσιο κοινόχρηστο χώρο που τη φροντίδα του πλέον θα αναλάβει ο Δήμος.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αναλαμβάνει να διαχειριστεί ευαίσθητες περιβαλλοντικά παράκτιες ζώνες, μεταξύ αυτών και το π. κάμπινγκ Βούλας, τις οποίες  πρέπει να αναδείξει και να   κάνει τις ελάχιστες επεμβάσεις για την εξυπηρέτηση των βασικών αναγκών των λουόμενων.

Ο χώρος και η παραλία του π. κάμπινγκ Βούλας θεωρείται απ’ όλους ένας εξαιρετικά όμορφος φυσικός χώρος, μία όαση μέσα στην πόλη.

Η διατήρηση αυτού του πλεονεκτήματος μόνο  όφελος θα προσφέρει στους πολίτες που αναζητούν την αναψυχή και την γαλήνη κοντά στη φύση και τη φυσική αμμουδιά.

Ο χρόνος θα δείξει τις πραγματικές  προθέσεις όλων μας.

Η ανοικτή συνέλευση εθελοντών πολιτών θα στηρίξει κάθε θετική προσπάθεια για τη διασφάλιση του  Δημόσιου και κοινόχρηστου χαρακτήρα των παραλιών με απόλυτο σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον.

http://www.voulacamp.blogspot.gr

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.