I love Alimos, I love Greece!!! (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




 

Στον πολιτιστικό – τουριστικό χάρτη της Αττικής μπαίνει, ο Άλιμος. Βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα (μόλις 8 χιλιόμετρα από το κέντρο), υπάρχει σύνδεση με μετρό και τραμ, έχει καταπληκτικές και καθαρές παραλίες και μοναδικά αρχαιολογικά μνημεία.

Το αποδεικνύουν και οι χθεσινές εικόνες από την παραλία της πόλης που γέμισε με τουρίστες.

Την Τρίτη 4 Απριλίου, 90 μαθητές από διάφορες χώρες, επισκέφθηκαν την πόλη,  ξεναγήθηκαν στα αρχαιολογικά μνημεία και απόλαυσαν τις βόλτες στο παραλιακό μέτωπο. Τα παιδιά έφυγαν ενθουσιασμένα από τις ομορφιές του Αλίμου, φωνάζοντας: I love Alimos, I love Greece!!! 

Στο γήπεδο των Τραχώνων, βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Εθελοντισμού, Στέφανος Διαμαντής.

Φιλοξενούμε ως Δήμος Αλίμου την Παγκόσμια Ομοσπονδία Σχολικού Αθλητισμού (I.S.F.) είναι από 10 χώρες περίπου 90 παιδιά και 2 αντιπροσωπείες special olympics” είπε ο αντιδήμαρχος.

“Είχαν πάει τις προηγούμενες τρεις μέρες στην Αρχαία Ολυμπία, έκαναν εκεί αθλήματα κι είδαν τα αρχαία. Εμείς αμέσως μετά θα τους πάμε δίπλα στο κτήμα Τραχώνων και στο Αρχαίο Θέατρο του Ευωνύμου να θαυμάσουν τα 50 στρέμματα δάσους, να θαυμάσουν το ρέμα των Τραχώνων κι επίσης το εκκλησάκι των Εισοδίων της Θεοτόκου που είναι της βυζαντινής εποχής 11ου 12ου αιώνα”.

Πρέπει να ευχαριστήσουμε το Δήμο, κυρίως το Θουκυδίδειο Οργανισμό του Αλίμου για τη φιλοξενία, την ωραία εγκατάσταση εδώ και τους ανθρώπους που βοήθησαν” είπε ο Στέλιος Δασκαλάκης, αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού.

“Αυτή η εκδήλωση γίνεται κάθε χρόνο, έχουμε παιδιά από την Αγγλία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Βραζιλία, τη Βουλγαρία και την Κίνα δύο αποστολές special olympics από Αγγλία και Ιταλία και το 3ο Λύκειο Αλίμου που συμμετείχε στην εκδήλωση. Ευχαριστήθηκαν τα παιδιά, έδωσαν όλες οι αποστολές κάποια αναμνηστικά δώρα για το σχολείο, οπότε συνδέθηκε η περιοχή με την εκδήλωση με τη διοργάνωση, είναι η μοναδική παγκόσμια διοργάνωση της ομοσπονδίας που γίνεται κάθε χρόνο, οπότε και του χρόνου με το καλό θα είμαστε πάλι εδώ για τη δεύτερη διοργάνωση στον Άλιμο. Ευχαριστούμε πολύ ήταν εξαιρετικά, είναι όλοι ενθουσιασμένοι”.

Από την ξενάγηση στο κτήμα Τραχώνων και το βυζαντινό εκκλησάκι: Στέλιος Δασκαλάκης, πατέρας Διονύσιος, Στέφανος Διαμαντής, Χρήστος Αδαμόπουλος (Νότιον Σήμα)

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, στο εστιατόριο «Rubirosa», παρουσία του δημάρχου Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη, έγινε τελετή απονομής βραβείων.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.