Κλίμα συγκίνησης στην ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης




Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης εκδήλωση προς τιμήν του Μητροπολίτη Σμύρνης Βαρθολομαίου.

Ο ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου, που διαποιμαίνει την ιστορική και μαρτυρική εκκλησιαστική επαρχία της πρωτεύουσας της Ιωνίας, επισκέφθηκε για πρώτη φορά από την ενθρόνισή του, την περιοχή όπου εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες από την γη της Ιωνίας και σήμερα ζουν οι απόγονοι τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο Πρόεδρος της Εστίας της Νέας Σμύρνης Γιάννης Παπαδάτος και η διοίκηση του οργανισμού αυτού, της «κιβωτού» του μικρασιατικού ελληνισμού που διατηρεί στη συλλογική και εθνική μνήμη άσβεστη την ανάμνηση της Ιωνίας, τίμησαν στο πρόσωπο του νέου Επισκόπου της Σμύρνης την μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης και τον μαρτυρικό προκάτοχο του Μητροπολίτη Βαρθολομαίου, τον εθνομάρτυρα Χρυσόστομο.
ο κ. Παπαδάτος μίλησε με επαινετικά λόγια τόσο για τον Επίσκοπο Ερυθρών Πατέρα Κύριλο Συκής για το έργο που πρωτοξεκίνησε στην Σμύρνη όσο και για την προσωπικότητα και το κύρος του νέου ποιμενάρχη της πατρογονικής γης των νεοσμυρνιωτών, για την εκκλησιαστική του πορεία από την γεννέτειρά του Βέροια, στο πέρασμα στη Μητέρα Εκκλησία και στο μαρτυρικό Φανάρι, την πολύχρονη και πολύτιμη υπηρεσία που ακόμα προσφέρει από την θέση του Αρχιγραμματεύοντος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου της μητρός Εκκλησίας, αλλά και τη νέα επισκοπική και ποιμαντική διακονία που του ανέθεσε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην ανασυσταθείσα Μητρόπολη της Σμύρνης.

Από την δική του πλευρά ο Μητροπολίτης Σμύρνης Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τη διοίκηση της Εστίας για την εξόχως τιμητική διάκριση στο πρόσωπό του και στην ομιλία του προς το πολυπληθές ακροατήριο, που κατέκλυσε την κεντρική αίθουσα του Μεγάρου της Εστίας «Πάνος Χαλδέζος», δεν έκρυψε τη συγκίνησή του για το βάρος της ευθύνης που του ανατέθηκε από την μητέρα
Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης.

Ο Μητροπολίτης Σμύρνης Βαρθολομαίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης για την πρόσκληση να επισκεφθεί τη Νέα Σμύρνη, εξαίροντας το ήθος, το κύρος και την προσωπικότητα κ. Συμεών.

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσική εκδήλωση από την μοναδική Φωτεινή Δάρρα με την εξαιρετική της φωνή.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Κλίμα συγκίνησης στην ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης

  • 18/03/2017 at 10:08 μμ
    Permalink

    Μπράβο στους υπεύθυνους και περιμένουμε τα καλύτερα

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.