Η μαθητική επιχείρηση με το καινοτόμο υγιεινό σνακ (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Μαθητές και μαθήτριες του εργαστηρίου μαγειρικής του E.E.E.E.K. Αγίου Δημητρίου σε συνεργασία με μαθητές και μαθήτριες από την Α΄ Λυκείου του 1ου ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας ίδρυσαν τη μαθητική τους επιχείρηση με την επωνυμία «3S School Synergy Snacks» στα πλαίσια του εγκεκριμένου από το Υπουργείο Παιδείας προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση», που διοργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/ Junior Achievement Greece (Σ.Ε.Ν./J.A. Greece).

Είναι ένα πρόγραμμα συνεκπαίδευσης – συνεργασίας, το οποίο στοχεύει κατά κύριο λόγο στην ευαισθητοποίηση αλλά και στην ενεργοποίηση φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, της γειτονιάς, γονέων, εθελοντών και επιχειρήσεων.

Σκοπός του προγράμματος είναι οι εμπλεκόμενοι να συνειδητοποιήσουν ότι οι διαφορές μεταξύ των ανθρώπων είναι πολυδιάστατες και όχι επιφανειακές ή μονοσήμαντες, να μάθουν να αποδέχονται και να διαχειρίζονται τη διαφορετικότητα, ώστε να ενσωματώνονται όλοι ομαλά και ισότιμα στην κοινωνία και να εξασφαλίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο δομές συνεργασίας και σύνδεσης με την αγορά εργασίας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο σχολείων συνεργάζονται και λειτουργούν τη μαθητική τους επιχείρηση με στόχο την παραγωγή και την πώληση ενός καινοτόμου υγιεινού σνακ.

Το προϊόν είναι μια μπάρα δημητριακών, η οποία συνδυάζει τις πιο χαρακτηριστικές, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, γεύσεις της Αττικής: μέλι, σύκα, καρύδια και ελιά. Είναι ένα προϊόν που προβάλλει και διαφημίζει τη χώρα μας μέσα και από ένα βίντεο που έχουν δημιουργήσει οι μαθητές. Ο σχεδιασμός και η παραγωγή του προϊόντος υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του αρτοποιού Νίκου Δασκαλάκη και του διάσημου σεφ Ηλία Μαμαλάκη. Το ποσό των κερδών θα διατεθεί για την υποστήριξη ευπαθών οικογενειών των σχολείων.

Την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 έγινε παρουσίαση του προγράμματος συνεκπαίδευσης με άξονα την Καινοτομία και την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, από ομάδα μαθητών του ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου και του 1ου ΕΠΑΛ Ν.Ιωνίας.

Οι μαθητές των δύο σχολείων παρουσίασαν τις δράσεις τους και προώθησαν το προϊόν της μαθητικής τους επιχείρησης School Synergy Snacks στους παρευρισκόμενους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στελέχη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές κ.α.

Ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση αποτελεί για το σχολείο μας η απασχόληση δύο αποφοίτων μας στον “Παντοκαφενέ”. Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους και τους εργαζόμενους της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. για την θερμή φιλοξενία της εκδήλωσής μας και για την άψογη εξυπηρέτηση, το Μουσικό Σχολείο Πειραιά που την εμπλούτισε ευχάριστα με την μουσική του καθώς και όλους όσους την τίμησαν με την παρουσία τους.

ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου/eeeek.gr

Σπύρος Κονταράκης (λυκειάρχης του ΕΕΕΕΚ), κος Κονταράκης, Μαρία Ανδρούτσου (δήμαρχος Αγίου Δημητρίου), Γιάννης Φωστηρόπουλος (αντιδήμαρχος Παλαιού Φαλήρου) και ο νέος πρόεδρος της ενιαίας σχολικής επιτροπής κος Μπέλλος

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΤΟΚΑΦΕΝΕ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

“Παντοκαφενές” της Κοιν.Σ.Επ. +εργάζομαι! Το εναλλακτικο καφενειο-παντοπωλείο που επιτυχημένα εκπληρωνει το διττό σκοπό του : Την ικανοποίηση των θαμώνων, περαστικών, πελατών και την ομαλή κονωνική ένταξη ατομων με ειδικές ανάγκες μέσω της απασχόλησης.Ο “Παντοκαφενές” απασχολεί 7 ατομα με αυτισμό, νοητική υστέρηση και άλλα προβλήματα ψυχικής υγειας! Τα προιόντα που διατίθενται προέρχονται κατα προτεραιότητα απο άλλες ΚοινΣΕπ ή ΚοιΣΠΕ που απασχολούν επίσης ΑμΕΑ

Πικροδάφνης και Μετσόβου Παλαιό Φάληρο www.sin-ergazomai.com

 Αντιδήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος: 

Ο Παντοκαφενές στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου ενώνει και παρουσιάζει τη νέα επιχειρηματική πρωτοβουλία του ΕΕΕΕΚ(Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης) Αγίου Δημητρίου και του 1ου ΕΠΑΛ(Επαγγελματικό Λύκειο) Νέας Ιωνίας ,τη μπάρα δημητριακών!Τα έσοδα αυτής της ιδιαίτερης επιχειρηματικής πρωτοβουλίας ενισχύουν άπορες οικογένειες.Είναι άλλο ένα μήνυμα, οτι όταν θέλεις κατι μπορείς και το πετυχαίνεις, ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί που η κρίση δεν τους λυγίζει και διδάσκουν στα παιδιά μας να τολμούν και να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα..

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.