Η εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ Νέας Σμύρνης (VIDEO)




 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 09 Μαρτίου 2017, η εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ Νέας Σμύρνης με θέμα “ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ &ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ”,η οποία έλαβε χώραστην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Σμύρνης.

Πλήθος νέων από όλη την Αθήνα, φοιτητών, μελών της ΟΝΝΕΔ και της ΜΑΚΙ έδωσαν το παρών.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Νέας Σμύρνης, Σπύρος Μιχαήλ, κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό του μέχρι τώρα έργου της οργάνωσης. Συνέχισε κάνοντας αναφορά στο θέμα της εκδήλωσης, εξήγησε τους λόγους επιλογής του ως πρώτο θέμα της σειράς Ενημερωτικών Σεμιναρίων που πρόκειται να διοργανωθούν από την ΟΝΝΕΔ Νέας Σμύρνης, και εξήρε την σημαντικότητά του. Τέλος, ευχαρίστησε, ονομαστικά, όλους τους πολιτευτές της ΝΔ, τα μέλη της Π.Ε. της ΝΔ, τους Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους Νέας Σμύρνης, καθώς και τους εκπροσώπους τις ΟΝΝΕΔ, οι οποίοι τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους, ενώ απηύθυνε προσωπικά τις ευχαριστίες της παράταξης προς την Πρόεδρο του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής και τέως Ευρωβουλευτή και Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, κα. Κράτσα Ρόδη, για την συμβολή της και τη σημαντική της βοήθεια στην διοργάνωση της ημερίδα. Κατόπιν, η κα Κράτσα έλαβε το λόγο για να απευθύνει χαιρετισμό και να τοποθετηθεί επί του θέματος της εκδήλωσης.

Εν συνεχεία, ανεγνώσθη χαιρετισμός που είχε αποσταλείαπό τον Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρη Αυγενάκη και ο λόγοςπέρασε στον συντονιστή της εκδήλωσης, Αναπληρωτή Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκής Ένωσης ΝΔ, κ. Τάσο Χατζηβασιλείου,ο οποίοςπαρουσίασε τις συνθήκες που επικρατούν στην γείτονα χώρα, αλλά και την Ελλάδα και καθιστούν καίριο το θέμα της εκδήλωσης, τοποθετήθηκε επί του θέματος και, ακολούθως,έδωσε τον λόγο στον Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και τομεάρχη Εθνικής Άμυνας, κ. Γεωργιάδη.

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, σε μια χειμαρρώδη ομιλία, αναφέρθηκε σε όλα τα τρέχοντα θέματα, μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, τόνισε επανειλημμένα ότι η τωρινή ηγεσία της χώρας μόνο κακό κάνει στις σχέσεις των δυο χωρών και πως το δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου δεν μπορεί να διαχειριστεί την πολιτικήπου ακολουθείται από τη γείτονα χώρα. Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις απαιτούν υπευθυνότητα, νηφαλιότητα και ψυχραιμία, αλλά σε καμιά περίπτωση η Ελλάδα δεν φοβάται την Τουρκία.

Την ομιλία του κ. Γεωργιάδη ακολούθησε η τοποθέτηση του καθηγητή και Διευθυντής Ερευνητικών Προγραμμάτων του ΙΔΙΣ, κ. Κωνσταντίνου Φίλη, ο οποίος ανέλυσε την κρισιμότητα της κατάστασης,τις συνθήκες που επικρατούν στο εσωτερικό της Τουρκίας, τις εξελίξεις στην Ανατολή και πώς αυτά επηρεάζουν τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα. Τέλος παρουσίασε και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ακολούθως, ανεγνώσθη χαιρετισμός του Επίτιμου Αρχηγού ΕΛ.ΑΣ., Αναπληρωτή Τομεάρχη Άμυνας ΝΔ και Βουλευτή Έβρου, κ. Αναστασίου Δημοσχάκη, ο οποίος, αιφνιδίως, για λόγους υγείας, δυστυχώς, δεν κατάφερε να παραβρεθεί στην εκδήλωση ως ομιλητής, όπως είχε προγραμματιστεί.

Τέλος, ο συντονιστής της εκδήλωσης, κ. Χατζηβασιλείου, απηύθυνε ερωτήσεις προς τους ομιλητές και διεύθυνε τη συζήτησή τους με το κοινό που συμμετείχε σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με τους ομιλητές, οι οποίοι και απάντησαν σε όλα τα ερωτήματα τα οποία ετέθησαν.

Ιδιαιτέρως τιμητικό είναι το γεγονός ότι όλοι οι συμμετέχοντες στο πάνελ, αλλά και οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση, συνεχάρησαν την ΟΝΝΕΔ Νέας Σμύρνης για αυτή την πρωτοβουλία της, την επιλογή του θέματος και την διοργάνωση του Ενημερωτικού Σεμιναρίου.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους παρευρέθηκαν και παρακολούθησαν το Ενημερωτικό Σεμινάριο, αλλά και να σταθούμε στην τιμητική για εμάς παρουσία του πρώην Προέδρου της ΟΝΝΕΔ,κ. Σάκη Ιωαννίδη, του Γραμματέα Παραγωγικών Φορέων ΝΔ, κ. Βασίλη Ξυπολητάκαι του υπεύθυνου Οργανώσεων Αττικής της ΟΝΝΕΔ,κ. Άγη Δήγκα, οι οποίοι συνεχάρησαν την ΟΝΝΕΔ Νέας Σμύρνης για τις προσπάθειές της και τόνισαν ότι οι νέοι πρέπει να βγουν μπροστά.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες, επίσης, θέλουμε να απευθύνουμε, στον πρόεδρο της Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Νέας Σμύρνης, κ. Γρηγόρη Μαρινάκη, για τη στήριξη και τη βοήθειά του, στον Δήμο Νέας Σμύρνης, για την παραχώρηση της αίθουσας, στην Ελληνική Αστυνομία,για τη διασφάλιση τηςαπρόσκοπτης διεξαγωγής της εκδήλωσης και, φυσικά, στα μέλη της ΟΝΝΕΔ Νέας Σμύρνης, τα οποία συνετέλεσαν στην προετοιμασία και στην επιτυχημένη διεξαγωγή της εν λόγω εκδήλωσης.

Όσοι δεν κατάφεραν να παρευρεθούν, μπορούν να παρακολουθήσουν το βίντεο της εκδήλωσης στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=0qSB5nb6MLs.

Αναμένουμε την παρουσία όλων στις επόμενες δράσεις μας.

ΟΝΝΕΔ Νέας Σμύρνης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.