Hλιούπολη: Θεατρική παράσταση με ελεύθερη είσοδο
Ο Δήμος Ηλιούπολης προσκαλεί τους μαθητές της πόλης στις 4 και 11 Μαρτίου στο θέατρο του δημαρχιακού μεγάρου, για να παρακολουθήσουν δωρεάν τη θεατρική παράσταση «Οι πειρατές του Αιγαίου». Μια εντυπωσιακή, διαδραστική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, με θέμα τις περιπέτειες των Πειρατών στο Αιγαίο.

Σάββατο 4/3/2017 Α΄ παράσταση ώρα: 10:30-12:00
Β΄ παράσταση ώρα: 12:30-14:00

Σάββατο 11/3/2017 Α΄ παράσταση ώρα: 10:30-12:00
Β΄ παράσταση ώρα: 12:30-14:00

Άγνωστες αληθινές ιστορίες και παραμύθια από το παρελθόν, γεμάτα συγκίνηση, χαρά και ηρωικές στιγμές των απλών ανθρώπων εναντίον των σκληρών, πονηρών και αδίστακτων πειρατών παρουσιάζονται για 1η φορά επί σκηνής με τη συμμετοχή των μικρών θεατών.

Πέντε ηθοποιοί αλλάζουν ρόλους, σκηνικά, κοστούμια, αλλά και συναισθήματα επί σκηνής, χαρίζοντας άφθονο γέλιο, χαρά και συγκίνηση. Το κείμενο είναι βασισμένο στην λαϊκή μας παράδοση και παρουσιάζει αληθινές ιστορίες που διασώθηκαν από γενιά σε γενιά.

Ηλικίες από 5 ετών και άνω μπορούν να παρακολουθήσουν την παράσταση, που είναι απολαυστική για μικρά και… μεγάλα παιδιά!

Πώς δημιουργήθηκε το έργο

Μετά από πολύμηνη έρευνα και ανάγνωση δεκάδων βιβλίων με μύθους και θρύλους της ελληνικής νησιωτικής παράδοσης, αλλά και αληθινών περιστατικών και ιστορικά καταγεγραμμένων αναφορών της δράσης των πειρατών στα νησιά μας μέσα στους αιώνες, αποθησαυρίσαμε ένα πλούσιο υλικό με δεκάδες ιστορίες, άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο γνωστές, που αφορούν στη ζωή και την δράση των πειρατών στα νησιά του Αιγαίου, καθώς και στις σχέσεις που ανέπτυξαν με τους κατοίκους των νησιών αυτών.

Από το υλικό αυτό επιλέξαμε έξι αληθινές ιστορίες, που καταγράφηκαν και διασώθηκαν μέσα στους αιώνες και τελικά έγιναν κομμάτι της λαϊκής μας παράδοσης. Τις ιστορίες αυτές διασκευάσαμε ώστε να είναι κατάλληλες για παιδιά, χωρίς όμως να χάσουν τίποτα από την λαογραφική τους αξία και το ιστορικό τους ενδιαφέρον.

Μέσα από αγαπημένες παραδοσιακές μουσικές, πολύχρωμα σκηνικά και πλούσια κοστούμια τα παιδιά παίρνουν μια γεύση από την ζωή των κατοίκων των νησιών τους προηγούμενους αιώνες και γνωρίζουν από κοντά τους θρυλικούς Πειρατές του Αιγαίου, συμμετέχοντας και τα ίδια στις περιπέτειες του έργου.

Οι ιστορίες της παράστασης είναι οι εξής:

Ο μεταμφιεσμένος Τούρκος

Κάνε το καλό και ρίχ’ το στο γυαλό

Η ιστορία του καπετάν Τζαφέρ (χωρίζεται σε δύο μέρη)

Ο βοσκός κι ο πεθερός

Ο κρυμμένος θησαυρός

Η συνέχεια της ιστορίας του καπετάν Τζαφέρ (20 χρόνια αργότερα)

Η έξυπνη κυρούλα και δυο πειρατές για κλάματα.

Συντελεστές της παράστασης

Σκηνοθεσία-κείμενο: Γιώργος Σουξές

Κοστούμια-Σκηνικά: Άννα Μαχαιριανάκη

Κατασκευή σκηνικού: Βασίλης Σάβλας

Χορογράφος: Βάσια Αγγελίδου

Λαογραφικό υλικό: Γιωργής Βενετούλιας, Ιάκωβος Ναυπλιώτης

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κατερίνα Γαβαλλά, Θοδωρής Προκοπίου, Άρης Τσάπης, Ίρις Τσιμπρή, Γιάννης Φραγκίσκος.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.