Ένας Βιβλιότοπος για παιδιά στο Παλαιό Φάληρο




Για 5η συνεχή χρονιά, με συνέπεια και συνέχεια, ο Δήμος Π.Φαλήρου, με την αιγίδα του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ- Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, στo πλαίσιo των εκδηλώσεων «Π.ΦΑΛΗΡΟ, ΕΝΑΣ ΒΙΒΛΙΟΤΟΠΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ» διοργανώνει τις δράσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμια ημέρας του Παιδικού βιβλίου, στις 17-18-19 Μαρτίου 2017, στο Πολιτιστικό κέντρο «Φλοίσβος», του Δήμου Π.Φαλήρου.

Αυτήν την χρονιά οι δράσεις είναι πολλαπλές, θεατρικές παραστάσεις, αφηγήσεις, συναντήσεις με εικονογράφους, συγγραφείς, έκθεση έργων των παιδικών σταθμών, αλλά κυρίως είναι αφιερωμένες στην αφήγηση των αγαπημένων μας βιβλίων. Καθώς η αφήγηση, έχει μεγάλη παιδαγωγική σημασία, η οργανωτική επιτροπή αποτελούμενη από τις Μαρία Μηλαίτη, Αγγελική Μαστρομιχαλάκη και Μαίρη Τρύφων, επιδίωξε να δώσει την δυνατότητα στα παιδιά να συμμετέχουν στις «παιχνιδοαφηγήσεις».

Να επιλέξουν ένα μικρό απόσπασμα από το αγαπημένο τους βιβλίο και να το αφηγηθούν, μόνα τους ή με τους φίλους τους ή με όποιο τρόπο εκείνα μπορούν και θέλουν, ανάλογα πάντα με την ηλικία τους.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ
18.30-19.30: Τα παιδιά αφηγούνται τα αγαπημένα τους Παραμύθια
19.30-20.30: «Ζωγραφηγήσεις» με τη Λήδα Βαρβαρούση για παιδιά κάθε ηλικίας
Η Λήδα Βαρβαρούση συγγραφέας- εικονογράφος αφηγείται μια ιστορία ενώ ταυτόχρονα την σχεδιάζει σε μεγάλη επιφάνεια, σε χαρτί ή άλλο υλικό, πάνω στον τοίχο. Σαν ζωντανός κινηματογράφος, με την συμμετοχή των παιδιών.Αυτό το οπτικοακουστικό πρόγραμμα μπορεί να ανοίξει πολλές πόρτες στη φαντασία, στη συγκέντρωση, στη μνήμη, στη διάθεση για γνώση και έκφραση των παιδιών

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ
17.00: Τα παιδιά αφηγούνται τα αγαπημένα τους Παραμύθια
Μαθητές από τα σχολεία του δήμου μας αφηγούνται ατομικά ή και σε ομάδες αγαπημένες τους ιστορίες .

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
12.00-13.00 : Αφήγηση Παραμυθιών Από τον Στέλιο Πελασγό για παιδιά κάθε ηλικίας
13.00-14.30: Σεμινάριο αφήγησης με τον Στέλιο Πελασγό για ενήλικες (εκπαιδευτικούς/ γονείς)
Ο Στέλιος Πελασγός (Δρ) ξεκίνησε την αναβίωση της τέχνης της προφορικής λογοτεχνίας και αφήγησης στην Ελλάδα. Σπούδασε και δημιούργησε στα τέσσερα μονοπάτια των παραδοσιακών παραμυθάδων και των σύγχρονων αφηγητών: τη λογοτεχνία / φιλολογία, την παιδαγωγική, το θέατρο και την ψυχολογία. Γνώρισε τους σύγχρονους παραμυθάδες στη Γαλλία. Εγκατέλειψε την Αθήνα αναζητώντας τη σιωπή και το σκοτάδι που κλωσούν τα παραμύθια. Στις μικρές ανθρώπινες κοινότητες και στη Φύση ξαναβρήκε τις ρίζες του. Ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ευρώπη δίνοντας παραστάσεις αφήγησης για ενήλικες ή παιδιά και διδάσκοντας την πανάρχαια τέχνη της προφορικής αφήγησης.
15.00-17.00 Σεμινάριο Δημιουργικής γραφής «Πώς γράφουμε μια περιπέτεια» με αφόρμηση “Το δέκατο έβδομο κιβώτιο”(Εκδόσεις Πατάκη) για μαθητες Έ και ΣΤ΄δημοτικου με τον εκπαιδευτικό και συγγραφέα Δ.Λεϊμονή του εκπαιδευτικού και συγγραφέα Δ.Λεϊμονή.
Ο Δ. Λεϊμονής ασχολείται με την αρθρογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά καθώς και με τη συγγραφή λογοτεχνικών έργων, ενώ έχει λάβει διακρίσεις για διηγήματα, παραμύθια αλλά και ποιήματά του. Ασχολείται με την επιμέλεια και κριτική έργων παιδικών και για ενήλικες, την παρουσίαση βιβλίων, πολλά από τα οποία έχει προλογίσει ο ίδιος, τη διοργάνωση φιλολογικών-λογοτεχνικών εκδηλώσεων, τη διοργάνωση σεμιναρίων δημιουργικής γραφής για παιδιά και ενήλικες αλλά και εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επιμελείται επίσης και παρουσιάζει τη λογοτεχνική ραδιοφωνική εκπομπή «Μιλάμε για το βιβλίο» τα τελευταία έξι χρόνια. «Το δέκατο έβδομο κιβώτιο» βρέθηκε μεταξύ των δέκα πρώτων στην κατηγορία της παιδικής λογοτεχνίας για το βραβείο αναγνωστών Public 2015.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.