Ελληνικό: Τρελή καταδίωξη στο παλιό αεροδρόμιο (VIDEO)




Μια τρελή καταδίωξη που θύμιζε σκηνές από την θρυλική τηλεοπτική σειρά «Ντιουκς», έζησαν όσοι βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου, στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού.  Περιπολικά και μοτοσυκλέτες καταδίωκαν ένα πορτοκαλί, Dodge Charger.

Επρόκειτο για διαφημιστικό του Make-A-Wish Greece (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

Το βίντεο είναι του Panagos Tsantilas

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ BLOKO.GR

Σκηνικό Χάζαρντ, βγαλμένο από την πολυαγαπημένη σειρά των Ντιουκς που προβλήθηκα από το 1979 έως το 1985 θύμιζε χθες η πίστα του πρώην ανατολικού αεροδρομίου το
οποίο όργωσε ένα αυθεντικό αντίγραφο αντίγραφο του στρατηγού Λι.

Παρότι οργανώθηκε ευρύτατη αστυνομική επιχείρηση της τροχαίας Ελληνικού για την ακινητοποίηση του θρυλικού αυτοκινήτου, κάθε προσπάθεια σύλληψης των αδελφών απέβη άκαρπη καθώς τη τελευταία στιγμή πριν από το μπλόκο, το αυτοκίνητο απογειωνόταν.

Τα λάστιχα στρίγγλισαν στους ειδικά διαμορφωμένους road 66 και όλα αυτά, για να ικανοποιηθεί η ιερή ευχή ενός 6χρονου αγοριού που νοσηλεύεται με βαριά νόσο σε νοσοοκομείο Παίδων της Αθήνας. Η ευχή έφτασε στα μέλη του φιλανθρωπικού οργανισμού “Κάνε Μια Ευχή” (makeawish.gr), που σε συνεργασία με την τροχαία Ελληνικού, υλοποίησαν την ευχή του αγοριού.

Στην εκδήλωση που έσπασε καρδιές, το αντίγραφο του στρατηγού Λι βρέθηκε από συλλέκτη που ζει στην Πτολεμαΐδα.

Διαβάστε για την ομάδα του makeawish.gr
Η ΔΟΜΗ ΜΑΣ

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) είναι μία Αστική, Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που κάνει πραγματικότητα τις επιθυμίες παιδιών (3-18 ετών) με σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες. Είναι από τις κορυφαίες, στο είδος της, ΜΚΟ στην Ελλάδα με έδρα τη Γλυφάδα Αττικής η οποία στηρίζεται αποκλειστικά σε χορηγίες και δωρεές ιδιωτών και εταιρειών, χωρίς να λαμβάνει κρατική επιχορήγηση.

Τα Γραφεία μας

Το Make-A- Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) έχει δύο γραφεία, ένα στην Αθήνα κι ένα στη Θεσσαλονίκη. Στα δύο αυτά γραφεία εργάζονται 10 άνθρωποι, οι οποίοι με άκρατο επαγγελματισμό και συνέπεια διασφαλίζουν την άρτια λειτουργία του οργανισμού ώστε να μπορεί να χαρίζει το χαμόγελο σε παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Οι Εθελοντές μας

Η καρδιά κάθε ΜΚΟ στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο είναι οι εθελοντές της. Είναι οι άνθρωποι που δίνουν, χωρίς αντάλλαγμα, ένα κομμάτι από τη ζωή τους γιατί ονειρεύονται έναν καλύτερο κόσμο. Έτσι και στο Make-A- Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), πάνω από 600 εθελοντές εργάζονται ακούραστα αφιερώνοντας τον προσωπικό τους χρόνο, αλλά και την ψυχή τους προκειμένου να χαρίσουν σε κάποια παιδιά την ελπίδα και το χαμόγελο.

Οι Πρέσβεις μας

Είναι σημαντικό όταν καταξιωμένοι άνθρωποι στο χώρο τους, μας κάνουν την τιμή να δρουν ως πρεσβευτές του Οργανισμού μας για κάποιο χρονικό διάστημα, βοηθώντας μας να χαρίσουμε όσα περισσότερα χαμόγελα γίνεται.
Για το 2014 και το 2015 Πρέσβης του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) είναι ο καταξιωμένος και βραβευμένος στο χώρο της ζαχαροπλαστικής Στέλιος Παρλιάρος, ο οποίος στηρίζει την προσπάθεια του Οργανισμού μας σε μία πραγματική δύσκολη περίοδο για την ελληνική κοινωνία.
Στο παρελθόν έχουν διατελέσει πρέσβεις του Οργανισμού οι κκ. Βίκυ Καγιά και Αντώνης Ρέμος οι οποίοι με περίσσεια αγάπη στάθηκαν στο πλευρό των παιδιών και του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος).
Όλοι αυτοί είμαστε η ομάδα του Make-A- Wish ( Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος). Μία ομάδα που δεμένη σαν γροθιά έχει ως στόχο να χαρίζει την ελπίδα και το χαμόγελο σε όσα περισσότερα παιδιά γίνεται.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Πιστό αντίγραφο του αυτοκινήτου της σειράς «Ντιουκς» μαγνητίζει το ενδιαφέρον των επισκεπτών

Μνήμες από την πολυαγαπημένη τηλεοπτική σειρά «Ντιουκς», που κράτησε συντροφιά σε γενιές και γενιές τη δεκαετία του 1980, ξυπνά ένα πιστό αντίγραφο του «στρατηγού Λι», του αυτοκινήτου μάρκας Dodge Charger που πρωταγωνίστησε στη μικρή αλλά και τη μεγάλη οθόνη, το οποίο φιλοξενείται σε ένα από τα περίπτερα της φετινής ΔΕΘ!

Το αυτοκίνητο με το χαρακτηριστικό πορτοκαλοκόκκινο χρώμα και τη σημαία του αμερικανικού Νότου στην οροφή μαγνητίζει τα βλέμματα τόσο για την εντυπωσιακή όψη του όσο και για την πανέμορφη κοπέλα με το καουμπόικο καπέλο που κάθεται στο καπό, σαν την Ντέιζι της σειράς, διαφημίζοντας ένα ζαχαροπλαστείο των Σερρών!

«Είναι οκτακύλινδρο, 5.200 κυβικών και διαθέτει ηλεκτρικά παράθυρα, υδραυλικό τιμόνι, αυτόματο κιβώτιο και air condition, αν και είναι του 1969! Ακριβώς ίδιο ήταν το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στη γνωστή σειρά. Η παραγωγή τότε είχε χαλάσει περίπου 400 (!) τέτοια αυτοκίνητα και μόνο 20 σώθηκαν! Αυτό που έφερα στη ΔΕΘ είναι το μοναδικό πιστό αντίγραφο του “στρατηγού Λι” στην Ελλάδα» αποκαλύπτει στην «Espresso» ο Στέλιος Μανουσαρίδης από τον Ανθότοπο Κοζάνης, που έχει λατρεία με τους «Ντιουκς» και ανέλαβε να ζωντανέψει το θρυλικό αυτοκίνητο.

«Το πήρα πέμπτο χέρι σε κίτρινο χρώμα με άσπρη οροφή. Το βρήκα σε μια αγγελία το 1992, το αγόρασα και το μετέτρεψα σε “στρατηγό Λι”. Πρώτος ιδιοκτήτης ήταν ένας στρατιωτικός που υπηρετούσε το 1980 στην αμερικάνικη βάση» λέει ο κ. Μανουσαρίδης. «Το παραχωρώ σε γνωστούς και φίλους που θέλουν να κάνουν γάμο ή κάποια άλλη εκδήλωση. Δεν το μισθώνω, ζητάω μόνο λίγα χρήματα για τη βενζίνη, γιατί… καίει πολύ!» λέει ο ιδιοκτήτης.

ΠΗΓΗ: espressonews.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.