Εγκαινιάστηκε το Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης




Tο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης ιδρύθηκε με σκοπό να αναδειχτεί η ιστορία και η ζωή της πόλης, μέσα από φωτογραφίες που θα διαθέσουν σύλλογοι και ιδιώτες.

Για την υποδοχή, οργάνωση, παρουσίαση και αξιοποίηση του επιλεγμένου φωτογραφικού, έντυπου και οπτικοακουστικού υλικού ξεκίνησε επίσημη συνεργασία του Δήμου με την Φωτογραφική Λέσχη Ηλιούπολης η οποία διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία και εμπειρία για την δημιουργία Ιστορικού Φωτογραφικού Αρχείου.

Ο Δήμος Ηλιούπολης αναλαμβάνει την παροχή εγκαταστάσεων και εξοπλισμού και την κάλυψη των πάσης φύσεως λειτουργικών εξόδων, κάθε είδους υλικοτεχνική υποστήριξη για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του Κέντρου, καθώς και την διάθεση έμψυχου εθελοντικού δυναμικού. Επίσης αναλαμβάνει την παροχή των ιστορικών αρχείων της πόλης που έχει στην κατοχή του.

Η Φωτογραφική Λέσχη Ηλιούπολης συμμετέχει με την δημιουργία του φωτογραφικού αρχείου και την συμβολή στην λειτουργία και επιμέλεια του Εκθεσιακού Κέντρου με διάθεση μελών της για την παρουσίαση των εκθεμάτων και ξενάγηση των επισκεπτών, την φύλαξη και την τήρηση βιβλίου εκθεμάτων, την παροχή ενημέρωσης και πληροφοριών στο κοινό, την διοργάνωση σχετικών προβολών, ομιλιών και διαλέξεων.

Έτσι, θεμελιώνεται μία ακόμη δράση του Δήμου Ηλιούπολης για την διατήρηση της ιστορικής μνήμης αλλά και για την ανάπτυξη συνείδησης εντοπιότητας και δεσμών καλής γειτνίασης των νέων γενεών, παράλληλα με την ανάπτυξη των υποδομών που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής των κατοίκων.

Η διάθεση του χώρου και άλλες εκδηλώσεις εγκρίνονται αποκλειστικά από την Επιτροπή Εποπτείας της Λειτουργίας του Κέντρου με κριτήρια που καθορίζονται κατά περίπτωση με αποκλειστικό στόχο την προαγωγή των σκοπών του Εκθεσιακού Κέντρου.
Η λειτουργία του Εκθεσιακού Κέντρου εποπτεύεται από επταμελή επιτροπή η οποία αποτελείται από τους παρακάτω: Πρόεδρος : Γιαννόπουλος Θεμιστοκλής και Μέλη: Αυγέρης Ιωάννης , Αποστολόπουλος Γεώργιος, Πόθος Κυριάκος, Κολιοφώτης Χαράλαμπος, Σίσκος Γεώργιος, Καραγιάννη Σοφία.

Οι δραστηριότητες αποβλέπουν στην διαρκή τεκμηρίωση, προβολή και διάθεση φωτογραφικών συλλογών στο ευρύτερο κοινό με την μορφή εκθέσεων, εντύπων, δημοσίευσης σε ιστότοπο, διάθεσης σε ερευνητές, διοργάνωσης ομιλιών και διαλέξεων όπως και συνεργασιών με εκπαιδευτικούς, πολιτιστικούς και άλλους φορείς σε θεματικά έργα.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.