Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου: Εξελέγησαν Γαρυφαλάκης, Βράνη και Παπά




Ο Μάνος Γαρυφαλάκης επανεξελέγη πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου, με 18 ψήφους υπέρ και 12 λευκές. Αντιπρόεδρος εξελέγη η Χριστίνα Βράνη (24 υπέρ, 6 λευκές) και γραμματέας η Γεωργία Παπά (24 υπέρ, 6 λευκές).

Ο Μάνος Γαρυφαλάκης απουσίαζε από την ψηφοφορία λόγω ασθενείας (δεν απαιτείται η παρουσία του σύμφωνα με το νόμο).

Από την αρχή της διαδικασίας ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, εισηγήθηκε, όπως ορίζει ο νόμος, τη συγκρότηση διαπαραταξιακού προεδρείου, με πρόεδρο που θα πρότεινε η πλειοψηφία, αντιπρόεδρο η μείζονα αντιπολίτευση και γραμματέα η ελάσσονα αντιπολίτευση.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν δέχτηκαν να προτείνουν υποψήφιους για τις θέσεις του αντιπροέδρου και του γραμματέα, περιμένοντας την πρόταση της πλειοψηφίας και όταν ο δήμαρχος πρότεινε για πρόεδρο τον Μάνο Γαρυφαλάκη, η αντιπολίτευση αντέδρασε.

“Δεν ήρθαμε εδώ για να κάνουμε καλλιστεία. Για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση, στον δήμο Αλίμου, υπάρχει καθολική άρνηση για τη συγκρότηση διαπαραταξιακού προεδρείου” είπε ο δήμαρχος.

“Ζητάτε την αλλαγή του κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά για να τον αλλάξουμε πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι σε διαπαραταξιακό προεδρείο”.

Θάνος Ορφανός – ΑΛΙΜΟΣ: ΕΔΩ ΖΟΥΜΕ!

“Δεν συμφωνούμε με την πρόταση της πλειοψηφίας για τον Μάνο Γαρυφαλάκη, γιατί προκάλεσε το κοινό αίσθημα και δεν τίμησε τους θεσμούς”.

Νίκος Τσαμπαρλής – ΑΛΙΜΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

“Ο κ.Γαρυφαλάκης δεν λειτούργησε με επιτυχία ως πρόεδρος”

Ελένη Μπελιά –  ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ

“Ο κ. Γαρυφαλάκης δεν είναι το κατάλληλο πρόσωπο για τη θέση του προέδρου”

Η Κυριακή Καμαρινού από τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, δήλωσε πως η παράταξή της δεν μπαίνει στη διαδικασία εκλογής προεδρείου, λόγω των υπερεξουσιών που δίνει ο “Καλλικράτης” στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου για τις ψήφους και ελπίζω στην πορεία να τους δικαιώσω” είπε η νέα αντιπρόεδρος, Χριστίνα Βράνη 

 

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω το δήμαρχο που με πρότεινε και τους συναδέλφους μου για τη θετική ψήφο που μου έδωσαν και την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου” είπε η γραμματέας Γεωργία Παπά.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης εξήρε το έργο του Μάνου Γαρυφαλάκη και τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του, φρόντισε να οργανώσει τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και να παίρνουν έγκαιρα σε cd οι δημοτικοί σύμβουλοι τα πρακτικά των συνεδριάσεων.

 

Για την Γεωργία Παπά είπε: “Έχει την ιδιότητα της δασκάλας μου (είναι ιδιοκτήτρια Κέντρου Ξένων Γλωσσών) και την ευχαριστώ για τη συμμετοχή της και όλα αυτά που μου έχει προσφέρει. Είναι μεγάλη τιμή η παρουσία της στο δημοτικό συμβούλιο με συγκινεί και μου δίνει δυνάμεις, ένα πρότυπο δασκάλας που στέκεται δίπλα στους μαθητές και μετά όταν φεύγουν από τα χέρια της”.

Θετική ψήφο στην εκλογή του προέδρου έδωσε και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Βαγγέλης Ευαγγελίου.

Ο δήμαρχος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον Θάνο Ορφανό για τον θάνατο της μητέρας του Σοφίας.

“Όλοι θα είμαστε αύριο στο Α΄Νεκροταφείο για να τη συνοδεύσουμε στην τελευταία της κατοικία. Την χαρακτήριζε, η γλυκύτητα, η καλοσύνη και η αρχοντιά” είπε.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

 

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.