“Δεν θα γίνει όμηρος της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης”
Δήλωση του δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης σχετικά με τον χαρακτηρισμό ως “αρχαιολογικών”, αστικών περιοχών του δήμου.

Μετά από 75 χρόνια λειτουργίας του πρ. Αεροδρομίου, την κατασκευή και λειτουργία των εγκαταστάσεων της πρ. Αμερικάνικης Βάσης και της κατασκευής των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων μέσα στο πρ. Αεροδρόμιο του Ελληνικού, θεωρούμε την συγκεκριμένη ενέργεια του ΥΠΠΟ, ατεκμηρίωτη, άκαιρη και εχθρική προς τους δημότες της πόλης μας, καθώς εκατοντάδες κάτοικοί μας, θα βρεθούν να έχουν εντός “αρχαιολογικού χώρου” τις κατοικίες και τις οικονομικές δραστηριότητές τους.

Βάσει του νόμου 3028/2002 που αναφέρεται στο έγγραφο του ΥΠΠΟ προς τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, η οποιαδήποτε εκτέλεση έργου στην οριοθετημένη περιοχή της πόλης θα απαιτεί έγκριση από την τοπική εφορία αρχαιοτήτων, η οποία θα προηγείται από τις άδειες των άλλων Αρχών.

Για οποιαδήποτε παρέμβαση που θα θέλει να κάνει ο δήμος, π.χ. αναπλάσεις πλατειών, χωροθέτηση περιπτέρων, θέση κάδων απορριμμάτων και γενικότερα τον αστικό εξοπλισμό, θα πρέπει να έχει την σύμφωνη γνώμη των αρχαιολόγων, όπως και για κάθε οικοδομική δραστηριότητα, εγκατάσταση ή λειτουργία βιομηχανικής, βιοτεχνικής ή εμπορικής επιχείρησης, τοποθέτηση τηλεπικοινωνιακών ή άλλων εγκαταστάσεων, οποιοδήποτε τεχνικό ή άλλο έργο κ.ά.

Καλούμε το ΚΑΣ να εξετάσει με προσοχή τη συγκεκριμένη πρόταση οριοθέτησης αρχαιολογικών χώρων στον Δήμο μας. Παράλληλα δηλώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται, ούτε να δεχτούμε αλλά ούτε και να επιτρέψουμε να κηρυχθούν “αρχαιολογικές περιοχές”, αστικές περιοχές του Δήμου, γεγονός που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την ζωή των κατοίκων μας.

Η δημοτική αρχή δεν θα ανεχθεί να μοιραστεί μια σειρά αρμοδιοτήτων της με το ΥΠΠΟ, που ενόψει της μεγαλύτερης επένδυσης στην Ευρώπη που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας, “θυμήθηκε” μετά από 75 χρόνια ότι στο πρ. Αεροδρόμιο του Ελληνικού αλλά και στον αστικό ιστό του δήμου μας υπάρχουν αρχαία.

Πατήστε εδώ για να δείτε το χάρτη με τις υπό οριοθέτηση περιοχές στον Δήμο μας.

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό, χωρίς τεκμηρίωση, έγγραφο του ΥΠΠΟ.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.