Αφιέρωμα στην Επτανησιακή Γαστρονομία




Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης και η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας διοργανώνουν αφιέρωμα στην επτανησιακή γαστρονομία στις 12 Μαρτίου 2017, ημέρα Κυριακή και ώρα 17:30 στο αμφιθέατρο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (Λεωφ. Κύπρου 68, Αργυρούπολη) με θέμα «Η Επτανησιακή κουζίνα, οι παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα» – Γαστρονομική & Πολιτιστική Περιήγηση.

Η εκδήλωση αποτελεί πρόταση του Δ/ντή Επτανησιακής Γαστρονομίας της Ε.Ε.Ε.  και βραβευμένου  chef κου Κων/νου Μουζάκη. Την ξενάγηση στην επτανησιακή κουζίνα για το Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης  έχουν αναλάβει  η executive chef & Παγκόσμιος κριτής γαστρονομίας wacs κα Ευανθία Βοναζούντα, ο  πρώην Πρόεδρος ΕΦΕΤ & επιστημονικός συνεργάτης του ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ κος Νικόλαος Κατσαρός, η συγγραφέας, λαογράφος και ερευνήτρια κα  Έφη Γρηγοριάδου, ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κέρκυρας κος Αναστάσιος Μπαλανίκας και  η επιχειρηματίας προώθησης παραδοσιακών προϊόντων κα Όλγα Μανολίτση.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν  η μαντολινάτα και η χορωδία της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά καθώς και τα χορευτικά σύνολα του  Ελληνικού Συλλόγου διάσωσης  και διάδοσης της Πολιτιστικής  μας Κληρονομιάς «ΗΓΕΧΟΡΟΣ».

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης  θα λειτουργήσουν διαφημιστικά περίπτερα με γεύσεις από τα Επτάνησα (Κέρκυρα, Λευκάδα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Παξούς, Κύθηρα) στα οποία θα δίνεται η ευκαιρία στους παρευρισκομένους να δοκιμάσουν γεύσεις από τα Επτάνησα, ενώ θα προβάλλονται παράλληλα και οι παραδοσιακές ενδυμασίες της κάθε περιοχής ταξιδεύοντας τους επισκέπτες στα γαλάζια νερά του Ιονίου και την λαογραφική παράδοση των νησιών του.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.