Βασίλης Βαλασόπουλος: “Χρειαζόμαστε συμμαχίες για να βελτιωθούμε”




(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ) Πρωτοφανής σε προσέλευση η εκδήλωση για την κοπή της πίτας της παράταξης του Δημάρχου Ηλιούπολης κ. Βασίλη Βαλασόπουλου «ΠΡΩΤΑ Η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ» που πραγματοποιήθηκε στο café MIRANDA όπου δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο.
Ο Δήμαρχος στην ομιλία του , μετά τον Γραμματέα της Παράταξης κ. Μαρίνο Μπασούρη, τόνισε προς τους παρευρισκόμενους φίλους και υποστηρικτές της παράταξης, τη δύναμη και την ενέργεια που αντλεί η δημοτική αρχή από εκείνους με την καθημερινή διαλεκτική σχέση που αναπτύσσει μαζί τους και σημείωσε ότι η διεύρυνση πολιτικών συμμαχιών γύρω από τις μεγάλες διεκδικήσεις και το μεγάλο όραμα που υλοποιείται αυτή τη στιγμή στην Ηλιούπολη αποτελεί επιτακτική ανάγκη και στόχο για την επόμενη περίοδο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο κ. Βαλασόπουλος στην ομιλία του παρέθεσε τα μεγάλα έργα που διεκδίκησε και εξασφάλισε η δημοτική αρχή όπως η υπόγεια σήραγγα που θα ενώσει τον Καρέα με την Λ. Βουλιαγμένης, το ΜΕΤΡΟ στην Αγία Μαρίνα, τις δύο πεζογέφυρες, το πάρκο Χαλικάκι, το Ρέμα της Πικροδάφνης κ.α.
Περιέγραψε πλήρως το έργο που ολοκληρώνεται με πλήρη αναβάθμιση όλων των σχολείων, τους νέους παιδικούς σταθμούς με την κατάργηση των τροφείων, τα πεζοδρόμια, τους ασφαλείς οδικούς άξονες, την πιστοποίηση όλων των παιδικών χαρών, την αναβάθμιση των αθλητικών και πολιτιστικών χώρων και την ανάπτυξη νέων προγραμμάτων, την ανακατασκευή πάρκων και πλατειών και πολλά άλλα έργα υποδομών που ολοκληρώνονται, στάθηκε όμως σε τρεις κυρίως άξονες πολιτικής που όπως είπε κάνουν την Ηλιούπολη να ξεχωρίζει:
Ο πρώτος άξονας είναι η καθαριότητα και η ανακύκλωση όπου εκεί ανέφερε την πλήρη ανανέωση του στόλου, τους υπόγειους κάδους και την ανάπτυξη όλων των ρευμάτων ανακύκλωσης (χαρτιού, γυαλιού πλαστικού οργανικών κλπ) με την οποία όπως τόνισε, ο Δήμος εξασφαλίζει μια σημαντική μείωση των εξόδων καθαριότητας και την απαλλαγή όλο και περισσότερων κοινωνικών ευπαθών κατηγοριών από τα τέλη.
Ο δεύτερος σημαντικός άξονας που σημείωσε στην ομιλία του ο κ. Βαλασόπουλος είναι το όραμα της «Έξυπνης Πόλης» το οποίο ξετυλίγεται με δεκάδες εφαρμογές που μπαίνουν σε λειτουργία αυτήν την εποχή στη Ηλιούπολη όπως ο έξυπνος φωτισμός, η ψηφιοποίηση αρχειακού υλικού, η απλούστευση διαδικασιών εξυπηρέτησης του πολίτη, η ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών διαλόγου και ενημέρωσης, οι έξυπνες στάσεις κλπ.
Και ο τρίτος άξονας στον οποίο αναφέρθηκε με έμφαση ο Δήμαρχος ήταν το πλήρες Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου με δεκάδες δομές, που αναγνωρίστηκε από την πολιτεία για την αποτελεσματικότητά του και εντάχθηκε σε όλα τα προγράμματα νέων εφαρμογών της κεντρική πολιτικής για την πρόνοια. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην απόλυτη συνέπεια με την οποία ο Δήμος υλοποιεί το σύνθημα «κανένας πολίτης της Ηλιούπολης που έχει ανάγκη, δεν μένει αβοήθητος».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Έτσι, ο κ. Βαλασόπουλος τελείωσε την ομιλία του λέγοντας ότι το πλούσιο έργο που παράγεται σε μια πολύ δύσκολη εποχή, έχει αρκετό δρόμο ακόμη για την πλήρη ολοκλήρωσή του και είναι αναγκαίο σ’ αυτήν την προσπάθεια η δημοτική αρχή να πλαισιωθεί από όλες τις υγιείς προοδευτικές δυνάμεις της πόλης και να δημιουργηθεί μια συνέργεια, που θα δώσει μια νέα ώθηση στην προσπάθεια με ανανεωμένο στελεχικό δυναμικό.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκε η κα Πέπη Παπαδογιάννη (σύμβουλος του Δημάρχου) για τη προσφορά της στην Παράταξη όλα αυτά τα χρόνια.
Ο κ. Βαλασόπουλος επεσήμανε ότι «βλέποντας το παρελθόν μπορούμε να είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από αυτό που κάναμε, χρειαζόμαστε όμως συμμαχίες για να βελτιωθούμε.»

Τέλος, ευχαριστούμε για την παρουσία τους τον πρώην Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Αττικής και εκπρόσωπο της κας Δούρου κ. Παναγιώτη Πατσαβό, τον Πρόεδρο του Ιδρύματος «Γρηγόρης Λαμπράκης» κ. Γρ. Λαμπράκη, τους εκπροσώπους της παράταξης «Ηλίου-Πόλις Ανθρώπινη Πόλη» κ. Δημήτρη Ασβεστά και κ. Γιώργο Αντύπα, τον εκπρόσωπο της παράταξης «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά» κ. Μιχάλη Κουρή, τον εκπρόσωπο της παράταξης «ΕΝΑΚ» κ. Δημήτρη Πανταζόπουλο, τους π. Ευθύμιο και π. Σπυρίδωνα για την παρουσία τους αλλά και την Δημοτική Σύμβουλο της Παράταξής μας κα Δήμητρα Κορμά για τον όλο συντονισμό της βραδιάς.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.