Πανηγύρι φυσικών επιστημών στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης
Ο Δήμος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών και το Πρότυπο Εκπαιδευτήριο Αθηνών σάς προσκαλούν στην ημερίδα – πανηγύρι Φυσικών Επιστημών που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017, στους χώρους του Δημαρχείου Βούλας (10:00-14:00).

Η αυλαία της εκδήλωσης θα ανοίξει με τους χαιρετισμούς των επίσημων προσκεκλημένων και θα ακολουθήσουν ομιλίες διακεκριμένων επιστημόνων από το χώρο των θετικών επιστημών.
Ο Δρ. Σιμόπουλος Διονύσης, Αστροφυσικός και Επίτιμος Πρόεδρος του Πλανηταρίου, θα μιλήσει με θέμα «Η ζωή των άστρων», ενώ ο Δρ. Θεοδοσίου Στράτος, Καθηγητής Αστρονομίας ΕΚΠΑ και Πρόεδρος της ΕΕΦ, θα παρασύρει το ακροατήριό του αναφερόμενος στα άστρα και τους μύθους που συνδέονται με αυτά (τίτλος ομιλίας: «Τα άστρα και οι μύθοι τους»).

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Η Δρ. Πρέκα Παναγιώτα, Φυσικός, Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, θα ξετυλίξει το νήμα της επιστροφής του ομηρικού Οδυσσέα βάσει αστρονομικών φαινομένων παρουσιάζοντας στους ακροατές τα αποτελέσματα της έρευνάς της σε ομιλία με θέμα: «Το παραμύθι της Οδύσσειας – Η επιστροφή του Οδυσσέα» και ο Δρ. Φασσέας Κωνσταντίνος, Βιολόγος, Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, θα ομιλήσει με θέμα: «Επιστήμη και Διατροφή».
Παράλληλα, στους χώρους του Δημαρχείου Βούλας θα λειτουργούν εργαστήρια (workshops), με παρουσίαση εντυπωσιακών πειραμάτων από επιστήμονες και δασκάλους.

Η σύζευξη της επιστημονικής γνώσης με τη διδακτική προσέγγιση που ενδείκνυται για μικρούς μαθητές θα παρασύρει όλους στο μαγικό κόσμο των φυσικών επιστημών, καθώς τα παιδιά και οι γονείς τους θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εντυπωσιακά πειράματα φυσικής, χημείας και γεωλογίας και να νιώσουν και οι ίδιοι σαν μαθητευόμενοι πειραματιστές.


Όλος ο εκπαιδευτικός κόσμος της περιοχής έχει συστρατευτεί για το σκοπό αυτό, καθώς είναι κοινώς αποδεκτό ότι η γνώση είναι αποτελεσματικότερη, όταν μεταφέρεται εκτός των σχολικών αιθουσών κι όταν παρέχεται από επιστήμονες που την προάγουν και την εμπλουτίζουν με τις καινοτόμες ιδέες τους. Αυτό το «άνοιγμα» της γνώσης στους σημερινούς μαθητές, αυριανούς πολίτες, επιδιώκει να προσφέρει η εν λόγω εκδήλωση, στην επιτυχία της οποίας συμβάλλουν τα σχολεία της περιοχής. Έτσι οι μαθητές των διάφορων σχολείων θα παρουσιάσουν πειραματικές διατάξεις και κατασκευές που έχουν δημιουργήσει.
Σας προσκαλούμε, λοιπόν, στην ημερίδα- πανηγύρι με τίτλο «Η Φυσική μαγεύει… μικρούς και μεγάλους», σε μια προσπάθεια διάχυσης της γνώσης με ευχάριστο, παιγνιώδη αλλά και επιστημονικό τρόπο.
Συμμετέχουν τα εξής σχολεία: 1ο Δημοτικό Βούλας, 2ο Δημοτικό Βούλας, 3ο Δημοτικό Βούλας, 4ο Δημοτικό Βούλας, Δημοτικό Βουλιαγμένης, 1ο Δημοτικό Βάρης, 2ο Δημοτικό Βάρης, Δημοτικό Σχολείο Βάρκιζας, Δημοτικό Σχολείο Διλόφου, Εκπαιδευτήρια Πασχάλη, Σχολείο Β. Σταυράκη.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.