Ο Κονδύλης θέλει να μας κάνει…Ελβετούς (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




 

Tη δεύτερη παρτίδα των ειδικών κάδων κομποστοποίησης, μοίρασε ο δήμος Αλίμου σε δημότες. Τη φορά αυτή δόθηκαν και κάδοι για τα μπαλκόνια.

“Έχουμε και άλλους κάδους περιμένουμε τις αιτήσεις των δημοτών, πρέπει να κάνουμε μια πιο υπεύθυνη, πιο οικολογική και αποτελεσματική  διαχείριση των απορριμμάτων” είπε ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης.

“Είναι πολύ σημαντικό που υπάρχει ευαισθησία και διάθεση από τον κόσμο να συμμετάσχει σε αυτή την προσπάθεια”.

“Η ζήτηση είναι μεγάλη βοηθάμε τους συμπολίτες μας καθημερινά και οικολογικά” λέει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Οικολογίας, Aρτέμης Καραμολέγκος.

“Το τελευταίο πράγμα που έκανα πριν έρθω εδώ ήταν να δω τι πρέπει να πληρώσουμε αύριο” είπε στη ομιλία του ο δήμαρχος.

“Θα πληρώσουμε κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ στη χωματερή για να ξεφορτώσουμε τα σκουπίδια μας.

Να σας ενημερώσω ότι έχουμε βελτιώσει την εικόνα στα οικονομικά μας.  Από ένα χρέος 26 εκ ευρώ που ήταν στα τέλη του 2014 το έχουμε περιορίσει στα 15 εκατομμύρια. Περίπου ένα εκατομμύριο το χρόνο μας φεύγει στη χωματερή.

Από αυτά που πηγαίνουμε στη χωματερή και πληρώνουμε για να τα ξεφορτώσουμε ένα 90% θα μπορούσε και θα έπρεπε κανονικά, γιατί είναι δέσμευση της χώρας μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, να μην πηγαίνει στη χωματερή και είτε να ανακυκλώνεται είτε να κομποστοποιείται.

Τι είναι η κομποστοποίηση, είναι η παραγωγή κομπόστ, μια μορφή λιπάσματος για τις γλάστρες μας και τον κήπο μας με ένα από αυτούς εδώ τους ειδικούς κάδους που σε λίγο θα σας διανείμουμε.  Ταυτόχρονα έχουμε και την ανακύκλωση. Όταν ένας Ελβετός φτιάχνει τσάι κάνει μια αυτόματη κίνηση μετά. Παίρνει το φακελάκι από το νερό και το χωρίζει στα τρία. Το χαρτάκι το ρίχνει σε ένα κάδο, την κλωστούλα σε ένα άλλο κάδο και το σακουλάκι με το υπόλειμμα του τσαγιού σε ένα τρίτο κάδο που κάνει κομποστοποίηση.

Το κάνει αυτόματα όπως εμείς οδηγούμε. Στη Σουηδία πια έχουν έχουν ολοκληρώσει αυτά που τώρα εμείς ξεκινάμε και εισάγουν σκουπίδια από άλλες χώρες. Είμαστε πάρα πολύ πίσω πρέπει να διανύσουμε γρήγορα πολύ μεγάλο έδαφος για να φτάσουμε τα κράτη που κερδίζουν από τα σκουπίδια τους και δεν τα πληρώνουν χρυσά όπως εμείς για να τα ξεφορτωθούμε και είναι πολύ σημαντικό αυτό που θα κάνετε παίρνοντας τους κάδους για κομποστοποίηση”.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Άλιμος: Ντελίριο για το “μαύρο χρυσό” (VIDEO)

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Ο αντιδήμαρχος Αρτέμης Καραμολέγκος εξηγεί στους δημότες τη χρήση των κάδων
Η γεωπόνος του δήμου Βάσω Τσόρβα παρουσιάζει τις οδηγίες για τη χρήση των κάδων κομποστοποίησης
Ο γενικός γραμματέας του δήμου Αλίμου Ευάγγελος Κακαβής με τις υπεύθυνες της διανομής Μαρία Λιαναντωνάκη, Μυρσίνη Τσόρβα και Στέλλα Νίκα

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.