Δήμος 3Β: Τον Μάρτιο το 9ο Μονοπάτι Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας
Το 22ο Μονοπάτι Επιχειρηματικότητας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας του Skywalker.gr με τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 27 Ιανουαρίου 2017 στο πρώην δημαρχείο Βουλιαγμένης. Θυμίζουμε πως σκοπός της συνεργασίας είναι η από κοινού διοργάνωση και διεξαγωγή σειράς δράσεων που θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της ανεργίας και στην εξεύρεση ουσιαστικών λύσεων για τη διαχείριση σειράς προβλημάτων που δημιουργεί η ανεργία στην τοπική κοινωνία.

Notia.gr – Μένεις στα Νότια Προάστια; Κάνε like για να μαθαίνεις αμέσως ότι συμβαίνει δίπλα σου.

Τα Μονοπάτια Επιχειρηματικότητας έχουν στόχο την παροχή αρχικής εκπαίδευσης στην επιχειρηματικότητα και απευθύνονται σε όσους ενδιαφέρονται να διερευνήσουν τις δυνατότητες της επιχειρηματικής δράσης ως εναλλακτικό δρόμο επαγγελματικής δραστηριότητας. Στην αρχική εκπαίδευση παρουσιάστηκαν σημαντικές θεματικές ενότητες που άπτονται της δημιουργίας και της λειτουργίας μιας επιχείρησης, όπως βασικές αρχές επιχειρηματικότητας και σύστασης μιας επιχείρησης, αρχές διοίκησης, marketing, αξιολόγηση της επιχειρηματικής ιδέας, βασικά λογιστικά και φορολογικά θέματα έναρξης και τα social media ως εργαλείο για τη νέα επιχείρηση.

Η συμμετοχή στα μονοπάτια είναι εντελώς δωρεάν και αξίζει να σημειωθεί ότι οι καταξιωμένοι εισηγητές συμμετέχουν εθελοντικά. Παράλληλα, η διοργάνωση της δράσης πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη προϊοντική συμβολή των καταστημάτων της περιοχής του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης.

Η κοινή δράση του Δήμου με τη Skywalker συνεχίζεται τον μήνα Μάρτιο 2017 με το  9ο Μονοπάτι Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 20 έως τις 24 Μαρτίου 2017 και ώρα 10:00 έως 16:00.

Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία των συμμετεχόντων με την Κοινωνική Οικονομία και η παροχή αρχικής εκπαίδευσης στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα. Οι συμμετέχοντες θα εξετάσουν και τη συμβατότητά τους με τις ανάγκες και τις δυνατότητες που αφορούν στο Κοινωνικώς Επιχειρείν. Μέσα από εκπαίδευση και βιωματικά εργαστήρια θα προσεγγίσουν τις βασικές αρχές και αξίες της  κοινωνικής οικονομίας και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, θα γνωρίσουν το ελληνικό και διεθνές οικοσύστημα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και θα κατανοήσουν τις μεθόδους, τα εργαλεία, το νομικό, το φορολογικό και το χρηματοδοτικό πλαίσιο στην παραγωγή και διάθεση κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών μέσα από συλλογική κοινωνική δράση.

Η συμμετοχή των ενδιαφερομένων στα Μονοπάτια Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας είναι χωρίς χρέωση, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι οι καταξιωμένοι εισηγητές προσφέρουν το χρόνο και τις γνώσεις τους δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Events Marketing Director, Skywalker.gr, 210 9730280, εσωτ. 242, [email protected].

Το πλήρες πρόγραμμα του Μονοπατιού Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας θα ανακοινωθεί μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.