“Οι εκπαιδευτικοί έχουν υποχρέωση να ασχολούνται με τα κοινά”




Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ καταδικάζει την απόφαση της πλειοψηφίας της Σχολικής επιτροπής του Δήμου Αργυρούπολης για την μη παραχώρηση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του 3ου ΓΕΛ Αργυρούπολης στην Δημοτική Παράταξη «Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού Αργυρούπολης» για την διεξαγωγή εκδήλωσης συζήτησης με θέμα : «Κάμερες στα σχολεία : παιδαγωγική και νομική προσέγγιση».

Πάγια θέση της ΕΛΜΕ είναι ότι οι σχολικοί χώροι πρέπει να διατίθενται σε όλους τους κοινωνικούς –πολιτιστικούς και πολιτικούς φορείς της πόλης, εκτός από φασιστικές οργανώσεις, έτσι ώστε μέσω συλλογικών διαδικασιών να προάγεται ο δημοκρατικός διάλογος, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από τα κοινωνικά προβλήματα.

Η άποψη της Σχολικής επιτροπής ότι στους σχολικούς χώρους δεν πρέπει να γίνονται πολιτικές ή παραταξιακές εκδηλώσεις μας βρίσκει αντίθετους. Πρόκειται για θέση εξόχως αντιδραστική που προωθείται το τελευταίο διάστημα και που απώτερο στόχο έχει την παραχώρηση των σχολικών χώρων μόνο σε παράγοντες της αγοράς με στόχο το κέρδος.

Βαθειά αντιδραστική είναι και η άποψη που διατυπώνεται στην ανακοίνωση της Δημοτικής αρχής σχετικά με την επισήμανση ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να περιορίζονται στο παιδαγωγικό τους έργο και να μην ασχολούνται με τα δημόσια θέματα. Πέρα από την στοχοποίηση των συγκεκριμένων συναδέλφων που φωτογραφίζει πρόκειται για προσπάθεια τρομοκράτησης και χειραγώγησης. Άποψη μας είναι ότι οι εκπαιδευτικοί όπως όλοι οι πολίτες έχουν όχι μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση να ασχολούνται με τα κοινά.

Όσο δε αφορά την εκφρασμένη πρόθεση της δημοτικής αρχής να τοποθετηθούν κάμερες στα σχολεία για λόγους ασφαλείας, πιστεύουμε ότι μια τέτοια ενέργεια πέραν από τη νομική πλευρά του θέματος θα δημιουργούσε πολλά προβλήματα στη λειτουργία της σχολικής κοινότητας με κυριότερο όλων τις συνέπειες που μπορεί να έχει μια τέτοια ενέργεια στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών. Εξ άλλου πιστεύουμε ότι η φύλαξη των σχολικών χώρων μπορεί να γίνει με διαφορετικούς τρόπους , πιο σωστούς παιδαγωγικά και πιο αποτελεσματικούς (τοποθέτηση φυλάκων).

Η Γενική συνέλευση εξουσιοδοτεί το νέο ΔΣ της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας :
– Να προβεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στη δημοτική αρχή και να παραδώσει το ψήφισμα.
– Να πραγματοποιήσει σε συνεργασία με τους συλλόγους δασκάλων ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ»

Η Γ Ε Ν Ι Κ Η Σ Υ Ν Ε Λ Ε Υ Σ Η  Τ ΗΣ Ε Λ Μ Ε Ν Ο Τ Ι Α Σ  Α Θ Η Ν Α Σ

Notia.grΚάνε like για να μαθαίνεις αμέσως ότι συμβαίνει δίπλα σου. Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.