«Η Αρχαία Αστική Οδός και το Μετρό κάτω από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης»
Την Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Αγίου Δημητρίου, παρουσιάστηκε στους πολυπληθείς βιβλιόφιλους του Δήμου το καινούργιο βιβλίο της Αντιπροέδρου του Δ. Σ. του Νοτίου Σήματος αρχαιολόγου κ. Κων/νας Καζά – Παπαγεωργίου με τον τίτλο «Η αρχαία ΑΣΤΙΚΗ ΟΔΟΣ και το ΜΕΤΡΟ Κάτω από τη ΛΕΩΦΟΡΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ» το οποίο εξέδωσαν οι Εκδόσεις Καπόν.

Την εκδήλωση προλόγισε η Δήμαρχος του Αγίου Δημητρίου κ. Μαρία Ανδρούτσου.

Για το βιβλίο μίλησαν, ο Διευθυντής έργων της εταιρείας Αττικό Μετρό κ. Νίκος Δανόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στις ενέργειες που έκανε η εταιρεία Αττικό Μετρό στην διαφύλαξη και ανάδειξη των αρχαιοτήτων που βρέθηκαν κατά την διάρκεια κατασκευής των σταθμών του ΜΕΤΡΟ και την συμβολή της κ. Καζά σε αυτήν την προσπάθεια. Τον λόγο μετά πήρε ο Πρόεδρος του Νοτίου Σήματος και πρώην Δήμαρχος Αλίμου κ. Βασίλης Ξένος- Γαβριέλης ο οποίος μας παρέσυρε και περπατήσαμε νοερά μαζί του στον αρχαίο δρόμο μέχρι την Αιξωνή.

Τέλος η κ. Καζά παρουσίασε στο κοινό παλαιότερα αλλά και νεότερα ευρήματα που βρέθηκαν κάτω από την Λ. Βουλιαγμένης αλλά και ιστορικά στοιχεία που έχουν σχέση με τον Άγιο Δημήτριο.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Αγίου Δημητρίου.

Το βιβλίο είναι καλογραμμένο και κυρίως κατανοητό με πολλές ιστορίες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό για την «πόλη» κάτω από την Λ. Βουλιαγμένη. Το λεύκωμα είναι χωρισμένο σε κεφάλαια που ακολουθούν τη σειρά των στάσεων του μετρό.

Notia.grΚάνε like για να μαθαίνεις αμέσως ότι συμβαίνει δίπλα σου. Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X