Φτωχότερη η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίου Δημητρίου




“Καλό ταξίδι αγαπημένε φίλε και συνεργάτη, έτσι θα σε θυμόμαστε όλοι, ανάμεσα σε βιβλία και παιδιά, που τόσο αγάπησες! Αντίο…”

Με τα λόγια αυτά η δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου,  αποχαιρετά την “ψυχή” της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίου Δημητρίου, τον πρόεδρό της Χρήστο Σταυριανόπουλο, που “έφυγε” σε ηλικία 56 ετών.

Ο Χρήστος Σταυριανόπουλος, έδινε τον τελευταίο καιρό τη δική του μάχη, προσπαθώντας με δύναμη και αισιοδοξία να ξεπεράσει το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

Όσοι και όσες είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν μαζί του, θα τον θυμούνται για την πραότητα, την ευγένεια, αλλά και το πάθος με το οποίο εργαζόταν για το αντικείμενο της ζωής του, το βιβλίο.

Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη 25-1-2017, ώρα 15:00, από τον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου

Αυτή ήταν η τελευταία ανάρτηση που είχε κάνει στη σελίδα του στο facebook, την Πρωτοχρονιά:

Σας εύχομαι ολόψυχα Καλή Χρονιά, με υγεία και αγάπη και σας ευχαριστώ για καθεμία ευχή που έχετε στείλει. Είναι η δύναμή μου να ξέρετε.
Ευχαριστώ για όλη την αγάπη που έχω λάβει… Είμαι ανάμεσα σε ανθρώπους που με αγαπούν και με στηρίζουν κι αυτό είναι μαζί με τη ζωή, το πολυτιμότερο δώρο.
Και ο χρόνος. Ο χρόνος πάντα…
[Βρες χρόνο ν’ αγαπάς και ν’ αγαπιέσαι –
αυτό είναι το προνόμιο των Θεών.
Βρες χρόνο να κοιτάς ολόγυρα σου –
είναι πολύ σύντομη η μέρα για να ‘σαι εγωιστής.
Βρες χρόνο να γελάς –
αυτό είναι η μουσική της ψυχής.
Βρες χρόνο να είσαι παιδί –
για να νιώθεις αυθεντικά ανθρώπινος…]
Γ. Ρίτσος.

Ο Χρήστος Σταυριανόπουλος, ήταν μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου και Πρόεδρος της επιτροπής στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίου Δημητρίου.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του η βιβλιοθήκη αναβαθμίστηκε ποιοτικά και πολιτιστικά, καθώς οργανώθηκαν με επιτυχία ενδιαφέρουσες βιβλιοπαρουσιάσεις και τριπλασιάστηκε ο αριθμός των μελών της. Επίσης ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής από το 2011 μέχρι το 2013 και γραμματέας της ίδιας Επιτροπής από το 2013.

Ήταν παντρεμένος με την Αμαλία Ταπραντζή, δασκάλα στο 7ο Δημ. Σχ. Αγίου Δημητρίου και Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με την οποία απέκτησαν  δύο αγόρια, τον Δημήτρη (19 ετών) και τον Γεράσιμο (9 ετών).

Εργάστηκε στο «Βιβλιοπωλείο της Εστίας», σε υπεύθυνες θέσεις επί 35 χρόνια και διετέλεσε διευθυντής στις δημόσιες σχέσεις.

Ήταν Αντιπρόεδρος στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δ. Σχ. Αγίου Δημητρίου από το 2006 έως το 2010 και Πρόεδρος της 11ης Σχολικής Επιτροπής (14ο ΔΣ & 11ο Νηπιαγωγείο) από το 2009 μέχρι το 2011.

Υπήρξε υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη δημοτική κίνηση ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ

Από το notia.gr συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Notia.grΚάνε like για να μαθαίνεις αμέσως ότι συμβαίνει δίπλα σου. Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.