“Τα δάκρυα της ζωής” στην παιδική βιβλιοθήκη Αλίμου




Ένα βιβλίο ταξίδι, ανοιχτός δρόμος προς την γνώση και την διδαχή. Οι ΜΙΚΡΟΙ μεγάλοι ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ταξίδεψαν μέσα από τις σελίδες του βραβευμένου παιδικού βιβλίου “Τα δάκρυα της ζωής” της Στέλλας Αρβανίτη σε μια διαδρομή γεμάτη εμπόδια, εμπειρίες και νέους φίλους. Με την καθοδήγηση της συγγραφέως ανακάλυψαν πως οι μαχήτριες πεταλούδες ξεπέρασαν κάθε εμπόδιο και κατάφεραν να φτάσουν στην κοιλάδα.

Οι ίδιοι οι μικροί μεγάλοι αναγνώστες έδωσαν τις δικές τους προτάσεις πως θα κατάφερνε η πεταλούδα, παρά το ένα της φτερό, να ολοκληρώσει το ταξίδι της με επιτυχία. Μια πολύ δυνατή και όμορφη αλληγορία για την αληθινή αγάπη, την φιλία και την δύναμη μέσα μας χάρη στην οποία ξεπερνάμε κάθε πιθανή δυσκολία. Στη συντροφιά μας ήταν και η μουσικός Ιωάννα Χρυσανθοπούλου η οποία έβαλε μουσική στα συναισθήματα.

Με αφορμή την ερώτηση ενός παιδιού, συζητήθηκε και ένα αλλιώτικο ταξίδι, στον δύσβατο δρόμο προς έναν τόπο χωρίς πόλεμο, όνειρο του μικρού Καρίμ. Ένα ακόμη βραβευμένο βιβλίο της Στέλλας Αρβανίτη “Η ιστορία ενός μικρού ονείρου, Καρίμ”.

Σελίδες αρωματισμένες με την πίκρα της προσφυγιάς στις οποίες οι μικροί μεγάλοι αναγνώστες αντίκρυσαν κατάματα την τον πόνο του ξεριζωμού και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Οι μικροί μεγάλοι αναγνώστες ακόνισαν την κριτική τους σκέψη, αναρωτήθηκαν, και συζήτησαν κάθε απορία τους υπογράφοντας έτσι ένα συμβόλαιο γνώσης, ανυπομονώντας για την επόμενη φορά που θα ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο του βιβλίου.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.