Πρακτικές συμβουλές και οδηγίες για την εξοικονόμηση ενέργειας




certusalimos

Ο Δήμος Αλίμου, στο πλαίσιο συμμετοχής του στο έργο CERtuS, διοργανώνει την Δευτέρα 5 και την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016 ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:
«Πρακτικές συμβουλές και οδηγίες για την εξοικονόμηση ενέργειας από τους κατοίκους του Δήμου στο πλαίσιο του έργου CERtuS».
Στην εκδήλωση θα δοθεί η ευκαιρία στους πολίτες να ενημερωθούν για το πώς επιτυγχάνεται η ορθολογική διαχείριση της ενέργειας, η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των οχημάτων που χρησιμοποιούν καθημερινά καθώς και για τους τρόπους εξοικονόμησης οικονομικών και άλλων πόρων.

Οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι που θα παραστούν στην εκδήλωση θα δώσουν σαφείς και χρήσιμες πληροφορίες για όλα αυτά τα θέματα. Επίσης, οι δημότες του Αλίμου θα πληροφορηθούν για τον καλύτερο τρόπο χρήσης των ηλεκτρικών συσκευών και μηχανημάτων, που χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους, προκειμένου να βελτιωθεί η ενεργειακή απόδοσή.

Βασικός στόχος η ευαισθητοποίησή των πολιτών απέναντι σε ένα από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει σήμερα η σύγχρονη κοινωνία, όπως είναι η αλόγιστη χρήση ενέργειας που κάνει ο άνθρωπος επιβαρύνοντας ολοένα και περισσότερο το περιβάλλον.
Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου CERtuS με τίτλο «Μηχανισμοί χρηματοδότησης και οικονομικά αποδοτικές επιλογές ανακαίνισης των υφιστάμενων κτηρίων σε σχεδόν Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης».

Το έργο επικεντρώνεται στις χώρες της Νότιας Ευρώπης, που λόγω της οικονομικής κρίσης αντιμετωπίζουν μεγαλύτερη δυσκολία να προβούν σε μεγάλης κλίμακας επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας, επειδή αυτές απαιτούν συνήθως σημαντικό επενδυτικό κεφάλαιο.
Η εκδήλωση θα γίνει στα ΚΕΠ του Δήμου Αλίμου, Δωδεκανήσου 63 και Θουκυδίδου 43, Άλιμος – Αττικής, ώρα έναρξης 9:00 π.μ.Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] ή στο τηλ.: 213 200 8044 κα. Μαρία Λιαναντωνάκη.
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ημερομηνία Διεξαγωγής: Δευτέρα & Τρίτη 5 & 6 Δεκεμβρίου
Διεύθυνση: Δωδεκανήσου 63, Άλιμος 174 56 και Θουκυδίδου 43, Άλιμος 174 55
Ώρες : 9:00 π.μ. – 15:00 μ.μ.

Δείτε το φυλλάδιο με πρακτικές οδηγίες εξοικονόμησης ενέργειας

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.