Έχουμε ένα όνειρο…





¨Έχω ένα όνειρο¨
Για αυτή την ιδέα είχε αγωνιστεί με πάθος, είχε εμπνεύσει όλο τον κόσμο και τελικά είχε ¨μαρτυρήσει¨ πριν πενήντα περίπου χρόνια ένας πολύ μεγάλος ηγέτης ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ ονειρευόμενος έναν καινούργιο κόσμο χωρίς αδικίες, χωρίς πόνο και δάκρυα για όλους τους ανθρώπους της γης … Άσπρους, μαύρους νέους, ηλικιωμένους εργάτες, αγρότες και κυρίως για τα μικρά, αγνά και αμόλυντα παιδιά όλου του κόσμου….
….Την περασμένη Κυριακή η διοίκηση της ομάδας του Α.Ο. Τραχώνων Αλίμου μαζί με αντιπροσωπεία μικρών ποδοσφαιριστών της Ακαδημίας της πήρε μια πρωτοβουλία στα πλαίσια του δόγματος του συλλόγου: ¨ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ¨ να επισκεφτεί και να μοιράσει λίγα δώρα και πολλά χαμόγελα συμπαράστασης στην «ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ – ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ» που εδρεύει στον Άλιμο και σκοπό έχει να προσφέρει στοργή, προστασία και αισιοδοξία στις αθώες ψυχές κακοποιημένων παιδιών…


Είναι τα παιδιά ¨ενός κατώτερου Θεού¨ που η μοίρα τα σημάδεψε με τον χειρότερο τρόπο να ζουν με χαρακωμένες ψυχούλες. Αυτά τα παιδιά που παρόλο τον κρυφό τους πόνο, άνοιξαν μια τεράστια αγκαλιά για να μας υποδεχτούν.
Πιστέψτε μας… Νοιώσαμε τόσο μικροί και ασήμαντοι μπροστά τους… Δεν υπάρχει, δεν μπορεί να υπάρχει τίποτα χειρότερο από τα βιώματα που έχουν κρυμμένα μέσα τους αυτά τα αγγελούδια με τα βασανισμένα βλέμματα…
Νομίζαμε ότι τους δίνουμε δύναμη, αλλά όχι! Εμείς πήραμε δύναμη από αυτά και ξαναγυρίσαμε στην όποια ¨πεζή και δύσκολη¨ καθημερινότητα μας αφότου φύγαμε από το φιλόξενο ¨καταφύγιο ζωής¨ που διαμένουν.
Τους προσφέραμε λίγη χαρά αλλά τελικά εμείς πήραμε ένα ¨απίστευτης¨ σημασίας μάθημα ζωής.
Τους υποσχεθήκαμε ότι θα ερχόμαστε να κάνουμε παρέα πιο συχνά. Και αυτά το θέλουν πολύ και εμείς όλοι το έχουμε ανάγκη. Για να μην ξεχνάμε και πιο είναι το πραγματικό νόημα της ζωής.

Προτρέπουμε, παρακινούμε, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, τον κάθε σύλλογο αλλά και τον καθένα ξεχωριστά… Όχι μόνο αυτές τις Άγιες Μέρες αλλά κάθε στιγμή, να μην βγάζουμε ποτέ από το μυαλό μας, ότι δίπλα μας υπάρχει απίστευτος και ανείπωτος πόνος. Ας ψάξουμε όλοι στις γειτονιές μας να ανακαλύψουμε αυτές τις μικρές ¨κιβωτούς¨ που παλεύουν για τα χαμόγελα αυτών των κακοποιημένων αλλά τόσο αθώων παιδιών.
Ας τα πάρουμε από το χέρι, ας ονειρευτούμε μαζί τους όπως ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, έναν καλύτερο κόσμο και ας ευχηθούμε κανένα παιδί στον πλανήτη μας να μην βιώνει ποτέ βία στο σώμα και στην ψυχή του γιατί πραγματικά δεν φανταζόμαστε ότι μπορεί τελικά να υπάρχει κάτι χειρότερο για ένα παιδί με μια τέτοια μοίρα!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Χρήστος Τσιούρης

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.