Αυλαία για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στα 3Β (VIDEO)




Με την Ορχήστρα Δωματίου της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων (ΑΣΟΝ) ολοκληρώθηκε το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου (ΟΑΠΠΑ) για τις φετινές γιορτές. Στη συναυλία κλασικής μουσικής με 35 όργανα επί σκηνής υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Π. Σεργίου ερμηνεύτηκαν έργα του Mozart όπως την εισαγωγή από τους «Γάμους του Φίγκαρο», Κονσέρτο για φλάουτο και Ορχήστρα (solo η Θεοδώρα Ιορδανίδου) και τη 40η Συμφωνία, χαρίζοντας στους θεατές που γέμισαν την αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου «Ιωνία» πλούσια ακούσματα.  Η σολίστ Θεοδώρα Ιορδανίδου έχει δεχθεί πολλές βραβεύσεις και έχει κάνει σημαντικές συνεργασίες στο χώρο της κλασσικής μουσικής.

Θυμίζουμε πως οι εκδηλώσεις του ΟΑΠΠΑ ξεκίνησαν στις 4 Δεκεμβρίου με μία συναυλία αφιέρωμα στον F.G Lorca με τη σύμπραξη της χορωδίας της Βάρης, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Αιμίλιου Γιαννακόπουλου, στο Θέατρο Βάρης.

Στις 11 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΙΩΝΙΑ», μια παιδική παράσταση «Το φύλλο που δεν ήθελε να πέσει» περίμενε τους μικρούς μας φίλους. Το παραμύθι του Γιάννη Πλουχάρη παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από την ομάδα «Αστροναύτες». Μετά την παράσταση τα παιδιά τα περίμενε ο Αι-Βασίλης, ο τάρανδος και τα ξωτικά του και έφτιαξαν τα δωράκια των παιδιών.

Εκατοντάδες συμπολίτες μας αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και έδωσαν το παρόν στην κεντρική πλατεία της Βούλας για να παρακολουθήσουν το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου. Ο Δήμαρχος ενθουσίασε τους μικρούς και μεγάλους φίλους όταν έκανε την αντίστροφη μέτρηση και έδωσε το σύνθημα να ανάψει το δέντρο. Την ίδια ώρα, στην κεντρική πλατεία Βουλιαγμένης και στη πλατεία Βάρκιζας άναψαν τα δέντρα των δημοτικών ενοτήτων και όσοι ήταν στην κεντρική εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν σε ζωντανή σύνδεση σε γιγαντοοθόνη.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με συναυλία της διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου την ορχήστρα της και πολυμελή χορωδία, ενώ η πλατεία είχε μετατραπεί σε ένα χιονισμένο χωριό γεμάτο εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους με μουσική, ακροβατικά, εργαστήρια κατασκευών και ζαχαροπλαστικής, παιχνίδια και θέατρο δρόμου.

Στις 17 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΙΩΝΙΑ ο Στέφανος Κορκολής πραγματοποίησε μία μοναδική εμφάνιση «εφ΄ όλης της ύλης». Ταξίδεψε το κοινό, μαζί με την ορχήστρα του και τη Σοφία Μανουσάκη, στο μουσικό του κόσμο με δικά του έργα και συνθέσεις αλλά και τραγούδια που αγάπησε σαν να είναι δικά του. Όσοι βρέθηκαν στη πολιτιστικό κέντρο «Ιωνία» καθηλώθηκαν για περισσότερες από δύο ώρες από τις σπουδαίες ερμηνείες του ίδιου και των υπολοίπων μουσικών. Στο τέλος της συναυλίας, ο Δήμαρχος ζήτησε από τον κ. Κορκολή να μας «ξανάρθει», ενώ ζήτησε την άδεια του κοινού να αφιερώσει τη συναυλία στον πατέρα του ο οποίος είχε αποβιώσει την προηγούμενη ημέρα.

Στις 18 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Βάρης, πραγματοποιήθηκε «ένα ταξίδι στο κέντρο της Γης» για τους μικρούς μας φίλους. Η ομάδα «Νεάπολις» παρουσίασε το κλασικό αριστούργημα του Ιούλιου Βερν σε μία απ’ τις καλύτερες παραστάσεις της χρονιάς.

Την ίδια μέρα, στις στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ιωνία», μια ξεχωριστή συνάντηση έλαβε χώρα. Ο Μίκης Θεοδωράκης «συνάντησε» τον Μάνο Χατζιδάκη μέσα από το λόγο, τη μουσική, το χορό και την εικόνα. Μία μοναδική μουσικoλογοτεχνική βραδιά που πραγματοποιήθηκε νμκλσε συνεργασία με τον Επιμορφωτικό Σύλλογο Βάρης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών «Απολλωνία».

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.